Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Moise píše:
@Silwinka87 my jezdíme jen v létě na turistiku, ale darda stejná. Vysokohorská přirážka třeba v Krkonoších je fakt lahůdka
Tak Krkonoše jsou strašně předražené, my jezdíme většinou do Rakouska nebo Slovensko, ale loni jsme byli v Jeseníkách a dalo se to, ale utratili jsme tam hodně peněz taky.. ![]()
@Zdenuli tak telefon a takové bežně měsíční výdaje jsou odečtené oblečeni a takové věci obyčejně kupuji pro sebe jen o Vánocích a na narozeniny dostávají totiž peníze.
@Ro-Manka píše:
@Zdenuli tak telefon a takové bežně měsíční výdaje jsou odečtené oblečeni a takové věci obyčejně kupuji pro sebe jen o Vánocích a na narozeniny dostávají totiž peníze.
No právě, pro sebe, ale na malé se bude nakupovat mnohem častěji..Hlavně boty se kupují minimálně dvakrát do roka a většinou víc jak jeden pár..
@Silwinka87 no právě jak dítě začne chodit tak to lítá, za chvilku zimní botky to budou zase částky. manžel na mě jaký zimní tak říkam že nestaršímu možná budou z lonska ale tomíkovi a Vali a prý že jsem loni kupovala nové ne
. To jo ale když jim ty chodidla rostou
, prý si asi udělá nějaký přesčas
![]()
@terinka4444 píše:
co to je nejdražší voda? Kolik to je za kubík?
Psala jsem ASI DRUHÁ NEJDRAŽŠÍ V ČR, tak lépe čti. A je to 110 Kč za kubík, snad přežiješ, že jsem to zakrouhlila ![]()
@Silwinka87 píše:
Však mi jezdíme do Rakouska někdy na Slovensko, ale pronajímáme si barák, protože je nás vždycky hodně..Letos ale jedeme do Tater
Také přemýšlíme, že bychom tuhle zimu jeli do Tater, ale bojíme se velkých návalů lidí, jsme zvyklí z Francie, že jsme na sjezdovkách prakticky sami ![]()
@Silwinka87 reknu to asi takhle ja si taky myslím ze je to nereálný ze to chce aspoň 9-10 tisíc minimálně na měsíc. :-/ bohuzel se snažím ji to vymluvit ale marně každého rozhodnuti ja bych do toho taky nesla ale říkala ze kdyz zruší pojistku a sníží paušál dostane se cca na 8500 no budu jim držet palce
@radkka píše:
Psala jsem ASI DRUHÁ NEJDRAŽŠÍ V ČR, tak lépe čti. A je to 110 Kč za kubík, snad přežiješ, že jsem to zakrouhlila
ty jo, jsi na mě zlá. evím proč, jen mě to zajímalo, tetka držkuje za 40 za kubík, tak mě zajímalo co je u nás nejdražší voda abych jí to mohla říct. My vodu neplaíme, ta neznámeny. Přeci jsem nenapsala nic zlého ani nepříjemného, aby ta odpověď byla tak jedovatá ![]()
@terinka4444 píše:
ty jo, jsi na mě zlá. evím proč, jen mě to zajímalo, tetka držkuje za 40 za kubík, tak mě zajímalo co je u nás nejdražší voda abych jí to mohla říct. My vodu neplaíme, ta neznámeny. Přeci jsem nenapsala nic zlého ani nepříjemného, aby ta odpověď byla tak jedovatá
Promiň, jsem dneska nějaká podrážděná ![]()
@radkka píše:
Také přemýšlíme, že bychom tuhle zimu jeli do Tater, ale bojíme se velkých návalů lidí, jsme zvyklí z Francie, že jsme na sjezdovkách prakticky sami
My byli v malých Tatrách v Zuberci, letos tam jedeme znova..Lyžovat budeme na Spálené dolině a tam to s těmi lidmi nebylo tak hrozné. Sjezdovky celkem široké, upravované..Jako samozřejmě to není jak v Rakousku, ale zalyžuješ si..
Ahoj,
potřebovala bych poradit od zkušenějších ![]()
Jsme dost mladá rodina, nyní čekáme dítko a říkali jsme si, že by bylo fajn trochu poupravit hospodaření, doted jsme jeli každý na sebe, společné věci jak kdy se komu chtělo platit, tím myslím zábavu, co se týče domácnosti bylo to rozdělený a tak, každý svůj účet, vesměs dohromady jsme platili jen nájem půl na půl ostatní každý své..
já jsme nyní na neschopence a posléze až budu na MD bude můj příjem stále nižší, dělala jsme v odvětví, kde bylo přiznáno méně než jsme dostávala, čili jsme ted šla s penězi hodně dolů..a s manželem jsme se rozhodli, že nejvíce by nám vyhovoval systém fifty fifty. Čili dáme všechny peníze dohromady a odečteme povinné náklady (nájem, mhd, telefony, jídlo apod..něco dáme na spoření a zbytek si rozdělíme a tím si každý bude hospodařit sám, at už to utratí za zábavu, oblečení či si bude spořit na něco..
jen uplně nevím jak na to, dohodli jsme se, že já mám spořící učet kam měsíčně vbždy něco dáme, vždy se dohodneme kolik a pošleme to tam z částky co nám zbyla na osobní výdaje, z manžela bych udělala disponenta.
Co se týče ostatního..každý máme svůj účet, mně chodí nemocenská začátkem měsíce, manžel má první část výplaty kolem 15. v měsíci a zbytekl má na ruku bohužel, většinou kolem 20. v měsíci a vždy je v tom hokej jak to chodí takto postupně..přeposíláme si peníze jak blbci.
takže já mám nemocenskou cca 9 000,– z toho platím půjčku 1000,–, 5000 posílám půlku nájem manželovi, telefon, opencard - 1100,– zbyde mi 1900 občas nákup z toho či si něco koupím..
z tohole přeposlíám na účet manželovi těch 5000,–
manžel má 20 000 i s tím co dostává na ruku, platí nájem též 5000,– dohromady tedy 10 000, telefon a net cca 1200, mhd 550, je kuřík tak cigarety cca 2500, jídlo máme pejska čili cca 5500 měsíčně, jde o to, že mi přeposílá peníze na jídlo, většinou nakupuji já plus abych měla něco na účtě a mohla si koupit oblečení či si zajít na kafe apod..
příjem za oba je tedy 29 000,– a náklady i s jídlem cca 22 000, zbyde nám na osobní utratu pro oba 7 000, každý 3 500.
prostě peníze si přeposíláme..je to pak na hlavu a když to chceme fifty fifty, říkala jsme si jaký systém by byl nejlepší, myslíte, že je dobrý nápad udělat si společný účet kam by chodily všechny peníze a nastavit trvalé platby a z toho co zbyde na osobní utzratu, to si poslat na osobní a z toho hodpodařit s tím, že já bych ještě měla na účtě peníze na nákupy, pre většinou nakupuji já..ale zase platit 3 účty, tak právě nevím jak to nastavit, aby to bylo nejméně komplikované..
tedje to tak, že mi přijde nemocenská, odešlu mu ten nájem, ze svého účtu pak platím mhd, telefon, jemu pak přijde první část výplaty a čeká se na ten zbytek, mezitím se nakupuje jídlo či co je třeba, to mu dají za několik dní na ruku zbytek příjmu, on to jde vložit do banky na svůj účet, poplatí co je třeba za sebe, telefon, net, mhd, odečteme jídlo, zbytek povinných poplatků a zas mně přeposílá peníze na osobní utratu plus na jídlo a občas se nemůžem dopočítat, pre vznknou černé díry či co..
prostě bysme rádi jiné řešení a nevíme jaké ![]()
Až přijdeš na nějakou banku, kd jsou slušné podmínky a dají ti dvě karty, tak řekni. Nedávno jsem se vdávala achtěli sjme dát finance dohromady. Ale nenašli jsme vhodnou banku. Všude na nás koukali jak na blbečky a nabízeli dva bezpaltné účty. Ale k čemu nám to je, když si přeposíláme peníze jako vy.
Však mi jezdíme do Rakouska někdy na Slovensko, ale pronajímáme si barák, protože je nás vždycky hodně..Letos ale jedeme do Tater