Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Jdu si pro radu ještě než s tím půjdu za manželem…Manžel má dvě děti z prvního manželství, my máme jedno a druhé na cestě do pár týdnů.
Můj dotaz je, že v obývacím pokoji máme celkem prázdno a ráda bych na jednu stěnu dala rodinný portrét, teď podzimní, když se podaří. Myslíte, že bude v pohodě, když tam budu jen já s bříškem, naše dcera a manžel? Jako jeho děti jsou naši nedílnou součástí, mají tady své pokoje, jsou tu často, ale ne ve střídavé péči. Jejich fotky mám v menším v obýváku i na chodbě. Ale na tom velkém plátně nevím…
Myslíte, že se manžel urazí, když zařídím focení tady u nás v zahradě, ale prostě jen NASE RODINA…?
A potom zase, jak bude jeho dětem až to uvidí v obýváku. Ale na schránce je taky jen naše jméno, většina fotek jsme jen my. Jednu velkou v kuchyni mám a tam jsou jen děti…
Děkuji, možná to je blbost
Rovnou bych to probrala s manželem ![]()
Ne to bych do obývaciho pokoje nedala. Proč manželovým dětem z předchozího vztahu neustále připomínat, že do vaší rodiny nepatří. Dej si portrét do ložnice.
Na portrét bych dala samozřejmě i manželovy děti a počkala bych, až se prcek narodí, aby byl na fotce taky ![]()
A našla by udělat společná fotka se všemi a nejlépe i s mimčem?
Jinak bych věřila tomu, že manžel a hlavně jeho děti by byli zklamaní, kdyby tam nemohly děti být. Podíval bych se na to očima manžela, ty bys taky nebyla ráda, kdyby tvé děti z předchozího vztahu na rodinné fotce nebyly ![]()
Ne, to není v pořádku.
Zžij se do situace děti…
V obýváku výši macecha, taťka a dvě nový děti.
To fakt ne!!!
Osobně bych udělala portrét celé rodiny, tzn i děti z předešlých vztahu, protože i ony patří do rodiny
Docela citliva vec, jak bych to neriskovala.
Byl by to takovy problem, udelat fotku vsech? ![]()
Tyjo, ty seš teda drsná. Jako vyfotit půlku rodiny. Uvědomuješ si, že jsou to sourozenci tvých dětí, jo?
Porid si tam nejaky normalni obraz a mas po starostech, my sice par fotek taky mame, ale tyhle velke narcisticke portrety v obyvacich jsem nikdy nepochopila ![]()
Pripadne si udelej kolaz z ruznych fotek vsech clenu rodiny, to mi prijde mene tuctove i podstatne zajimavejsi ![]()
@Anonymní píše:
Jdu si pro radu ještě než s tím půjdu za manželem…Manžel má dvě děti z prvního manželství, my máme jedno a druhé na cestě do pár týdnů.
Můj dotaz je, že v obývacím pokoji máme celkem prázdno a ráda bych na jednu stěnu dala rodinný portrét, teď podzimní, když se podaří. Myslíte, že bude v pohodě, když tam budu jen já s bříškem, naše dcera a manžel? Jako jeho děti jsou naši nedílnou součástí, mají tady své pokoje, jsou tu často, ale ne ve střídavé péči. Jejich fotky mám v menším v obýváku i na chodbě. Ale na tom velkém plátně nevím…
Myslíte, že se manžel urazí, když zařídím focení tady u nás v zahradě, ale prostě jen NASE RODINA…?
A potom zase, jak bude jeho dětem až to uvidí v obýváku. Ale na schránce je taky jen naše jméno, většina fotek jsme jen my. Jednu velkou v kuchyni mám a tam jsou jen děti…
A to já bych si takovou fotku klidne vystavila kde já chci. Máme s manželem každý svoje dite a jedno společně, mám na zdi různé fotky i takové kde jsem jen já, manzel a naše společná dcera. Nikomu to nevadi, protože je spousta dalších fotek v různých kombinacích i komplet společných.
U takovéhoto velkého díla bych to udělala buď všichni nebo nic.
Jdu si pro radu ještě než s tím půjdu za manželem…
Manžel má dvě děti z prvního manželství, my máme jedno a druhé na cestě do pár týdnů.