Rok a půl a vůbec nemluví...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lolink
11.11.19 13:40

@Trashpanda muj syn take vyoada, ze z 90 % neslysi. Ale susteni pytliku s bonbony nebo otevreni skrinky s dobrotami slysi pres cely barak. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1439
11.11.19 14:07

Jestli aspon zvatla, tak bych byla v klidu.. Na mluvení ma casu dost a vetsinou to prijde ze dne na den. Hlavne to nepomeruj s kamaradkama, ty jsou vzdycky o krok napred :roll: A kecy babicek, ze vy jste jako maly na roce recitovali basnicky, jedním uchem tam, druhym ven..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
11.11.19 14:12

I když to neni moje starost, ale mám doboru kamarádku a její chlapeček má 2 roky a 4 měsíce, a říká jenom.. ee, ee a ukazuje, ale jinak reaguje, směje se,, ale neřekne ani jedno slovo, a doktorka prý, ž eje pomalý, ale dožene to, taky se bojí, ptala se, jeslti bych změnila doktorku, nevím, já s tímto zkušenost nemám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
11.11.19 14:31
@Anonymní píše:
@Trashpanda
ano, meli jsme to tak, od cca 2 let chodi na logopedii, prvni jednoslabicne slovo rekl ve 3,5 letech, ted rika 7 slov, v lednu mu budou 4. jinak komunikuje gesty, zvuky, znakovanim. je nedoseny, ma vyvojovou dysfazii, pry je casta u chlapecku i normalne narozenych. chodi na neurologii, byl u psychologa, bere rybi tuk. je chytry, sikovny, ale s nemluvenim se stejne neda nic delat, musi se pockat, az jim to v te kebulce sepne. mluvene reci rozumi, porad cteme, povidame, vysvetlujeme, vsechno ho zajima, vsechno si pamatuje. ale nezopakuje ani zvireci zvuky - krome draka - to ho bavi a ted zkousi mnoukat. tak myslim, ze jednou mu to mluveni taky pujde, i kdyz se asi nauci driv psat

Měla bych jen dotaz k té logopedii od dvou let - co tam s ním dělali? Nějak si to nedokáži představit, když první jednoslabičné slovo řekl ve 3,5 letech? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22705
11.11.19 14:45
@Janasas píše:
I když to neni moje starost, ale mám doboru kamarádku a její chlapeček má 2 roky a 4 měsíce, a říká jenom.. ee, ee a ukazuje, ale jinak reaguje, směje se,, ale neřekne ani jedno slovo, a doktorka prý, ž eje pomalý, ale dožene to, taky se bojí, ptala se, jeslti bych změnila doktorku, nevím, já s tímto zkušenost nemám

Ono se vseobecne se vsim ceka na 3 roky.Kdo ma jen opozdeny vyvoj reci, tak se kolem 3 let rozmluvi(casto zaroven s nastupem do skolky).Kdo ma hlubsi problem, tak se ani po tom 3 roce sam nerozmluvi nebo jen trochu. Nikomu neuskodi, kdyz se zacne pracovat driv. Zatim treba jen doma. Jestli tam nejsou nejake dalsi problemy, tak asi lze s odbornikama jeste pockat. Nekde na logopedii neberou treba ani takto male deti nekde berou. Zalezi taky, jak by spolupracoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22705
11.11.19 14:51
@Trashpanda píše:
@unuděná Slabikuje od roka. Sluch a uzdičku nemáme vyšetřenou, ale beru, že uzdička bude ok, když slabikuje. Vím, že se sluchem je to komplikovaný, ale nikdy jsem neměla pocit, že by cokoliv přeslechl (kromě mě když se snaží zvalit květináč :mrgreen: ). @Zmatena.prvomatka Čteme a čteme, syn miluje leporela, ukazuje a já mu říkám, co je co. Do řeči se to ale zatím neprotavilo.
@Oriseka To všechno dělá. :nevim:

To zni dobre.Tak pockat, jak to bude dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.19 14:56

@Pocahonta stimulace obliceje, doporucili kousatka, pouzival i vibracni a doporucili dalsi vysetreni plus rehabilitace, pediatre to bylo jedno, vzdyt ma cas, vysetreni na logopedii je dobre proto, ze logoped pozna nebo aspon odhadne pricinu nemluveni a doporuci dalsi odborniky

• Citovat
  • Upravit
1429
11.11.19 19:13
@Anonymní píše:
@Pocahonta stimulace obliceje, doporucili kousatka, pouzival i vibracni a doporucili dalsi vysetreni plus rehabilitace, pediatre to bylo jedno, vzdyt ma cas, vysetreni na logopedii je dobre proto, ze logoped pozna nebo aspon odhadne pricinu nemluveni a doporuci dalsi odborniky

A můžu ještě vědět, jaká byla od logopeda přesná diagnóza? A neříkala třeba, kdyby jste tam nešli, zda by se to do školy samo upravilo? Jelikož třeba manžel údajně vůbec nemluvil a pediatr doporučil školku a po chvíli byla celá školka v šoku, že začal mluvit ze dne na den ve větách, ani po tom nemusel jako předškolák na logopedii…
Ono u nás v ČR obecně je kritický třetí rok, když dítě nemluví…Neznám pediatra, který by doporučil logopedii před tímto rokem. Dokonce ředitelka u nás na školce se divila, že dcera (tenkrát ji bylo 3,5) navštěvuje logopeda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2454
11.11.19 19:28

@Pocahonta
já dostala od pediatričky a tříleté prohlídce syna žádanku na logo. Tak jsem tam tedy s ním šla. A na logopedii se tak trochu divili, proč tam jsme. Máme přijít když tak za rok. Syn mluví „vše“, ale neumí některá písmenka. Prý v jeho věku naprosto normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
11.11.19 19:45

@rennys1 A ty si na té tříleté prohlídce měla u syna z něčeho obavy, že pediatrička napsala žádanku na logopedii? Nebo ona sama od sebe? Ale jak jsem psala, opět kritický třetí rok… Ono také záleží, kam na logo jste šli - je to kus od kusu…Jinak se k tobě bude chovat logoped, který je hrazený pojišťovnou a jinak soukromý klinický logoped.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
27.3.20 12:28

@Trashpanda Můžu se zeptat jak je na tom syn teď? Mám doma to samé, bude mu 16 měsíců a ani slovo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.20 13:53

Jestli te to trochu uklidni, tak u nas 21m a take ani slovo :roll:

• Citovat
  • Upravit
380
27.3.20 14:34
@Anonymní píše:
Jestli te to trochu uklidni, tak u nas 21m a take ani slovo :roll:

ani zvuky zvirat, nic? U nás absolutně nic. Jen cosi čínsky žvatlá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.20 16:29

No ted pred par dny jsme si vsimli, ze kdyz drzi u sebe obrazek slepice, nebo kachny, tak si pod fousy rika pod fousy neco jako koko/kac kac… ale clovek, kdyby ho fakt pozorne nevnimal, tak to ani nerozlusti..nejsme si jeste jisti, jestli je to cilene. Jinak jede jen slabiky a svahilstinu :)

• Citovat
  • Upravit
17
28.3.20 09:19

Rada

Mám syna, 14 M
Chci ze zeptat, je hodný, hraje si sám. Jednu dobu říkal máma, Tata, bába a teď přestal mluvit a zvatlá. Ukazuji obrázky zvířat a nebaví ho to. Někdy na nej volám tak reaguje a hraje si si. A nechce ukazovat. Mate to taky někdo tak???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí