Rouhám se...

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3998
30.4.17 12:24
@SlečnaDahlia píše:
Pokud jsem správně pochopila, tak zakladatelky muž má vybrané dvě jména, přes která nejede vlak. Zakladatelce se ale žádné z nich nelíbí a neumí si představit, že tak bude dceru oslovovat. Veronika není kompromisní jméno, Veronika je jedno z těch dvou jmen. Zakladatelka navrhuje kompromisní jména (místo Eleonory třeba Elena), ale pro manžela přes tahle dvě vlak nejede.

Tak edit, teď dočítám, že i ta Veronika je z manželovy strany „kompromisní“. I tak mi to ale přijde buď něco nebo nic, kompromisní jméno by mělo být takové, které vymyslí oba společně namísto těch, na kterých se neshodnou.

Příspěvek upraven 30.04.17 v 12:22

aha, tak to jde asi spíš o konflikt s manželem než o jmno jako takové. Jsem Veronika, taky kompromisní jméno a jsem maximálně spokojná. příjmení mám dlouhé. No tak můžou se seknout oba, ale k čmu je dobrý teda nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33022
30.4.17 12:27
@lamicina píše:
aha, tak to jde asi spíš o konflikt s manželem než o jmno jako takové. Jsem Veronika, taky kompromisní jméno a jsem maximálně spokojná. příjmení mám dlouhé. No tak můžou se seknout oba, ale k čmu je dobrý teda nevím.

taky se mi zdá, že nejde o jméno ale o to, že si každý trvá na svém :think:.

a jak jste se dohodli na prvním jméně zakladatelko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.17 12:27
@tessa2323 píše:
Tak to nemusi byt konecny rozhodnuti, prece. Helet nez se tim takhle trapit, tak se na to vyprdni, najdi si jmeno jake se ti libi a je to… Pokud je takhle zatvrzelej…

Jenže k čemu mi to jméno bude když si to vzájemně neodkývem… I dcera říká že Veronika je bleee, a to podotýkám, že ji fakt nikterak neoćkuju a o jméně se s mužem nedohadujeme před ní.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.4.17 12:28
@Tom-Jerry píše:
taky se mi zdá, že nejde o jméno ale o to, že si každý trvá na svém :think:.a jak jste se dohodli na prvním jméně zakladatelko?

Já ani nevím, tam to přišlo samo, nenásilně, automaticky samo.

• Citovat
  • Upravit
3481
30.4.17 12:30
@Tom-Jerry píše:
a co je na Veronice špatného? :think:

Jako Veronika není špatné jméno, ale dokážu pochopit, že zakladatelce vadí. Já mám taky pár jmen, které bych nedala ani za nic a přitom spoustě lidí se třeba líbí. Manžel je podle mě sobec, že je ochoten přistoupit pouze na dvě jména a přes to nejede vlak. Řekla bych mu prostě, že tohle jméno v porodnici nepodepíšu a musí se vybrat jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
30.4.17 12:32

A co dát kompromis elena, lenka, lenka nikodýmová zní fakt celkem hezky :), nela, noru nee, :), nebo i linda si celkem líbí ke jménu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.17 12:33
@Sofie2013 píše:
Jako Veronika není špatné jméno, ale dokážu pochopit, že zakladatelce vadí. Já mám taky pár jmen, které bych nedala ani za nic a přitom spoustě lidí se třeba líbí. Manžel je podle mě sobec, že je ochoten přistoupit pouze na dvě jména a přes to nejede vlak. Řekla bych mu prostě, že tohle jméno v porodnici nepodepíšu a musí se vybrat jiné.

Já už si to nepamatuju, ale musí to v porodnici podepsat oba? Já jsem ochotná fakt třeba místo Eleonory dát Elena, Ela, místo Veroniky Nika, Nikol, Nikola… Ale ne, prostě ne a ne a ne. A já už jaem zaseklá snad jenom z principu.

• Citovat
  • Upravit
203
30.4.17 12:34

Dala bych třeba jen Elen, Eleonora určitě né, ale veronika není zase tak hrozné :-)
nebo prostě kompromin, hledat společné, určitě musí být alespon jedno jméno, které by se líbilo vám oběma :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
30.4.17 12:35

Nebo aby končilo na ie, taky tu byla diskuse, mě se líbí i Claudie - Klaudie, :), natálie :), viktorie :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8460
30.4.17 12:35

Ja mam take ctyrslabicne jmeno a prijmeni a uvedomila jsem si to az ted, nikdy mi to neprislo.
Jak uz tu nekdo zminoval, co dat Elen? To je krasne jmeno. Veronika i Lucie jsou take hezke, Eleanoru bych osobne nedala, ale neprijde mi asi strasne, jako tobe :-)

Jinak osobni zkusenost, partner si prosadil jmeno pro syna. A ja syna pak po narozeni asi 2 tydny mela problem tak oslovovat jmenem, dokonce jsem ho chtela prejmenovat. Uz jsem si ale zvykla, trvalo mi to tak mesic, dva… Ted se mi dokonce uz synovo jmeno libi (je to tim, ze vetsinou se nam libi jmena lidi, kteri jsou nam sympaticti, tak jsem si ke jmenu nasla cestu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
30.4.17 12:36

@kacckaJ prostě zakladatelko řekni manželovi (přítelovi), že si vezme kalendář ty a on, a každý si sám projede jméno (ale že vyškrtnete veroniku a eleonoru) a uvidíte pak jaký budou společný takový dáte, :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8460
30.4.17 12:37
@Anonymní píše:
Eleonora Nikodýmová, to je pomsta…

To tedy ano! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@tumpach píše:
A co dát kompromis elena, lenka, lenka nikodýmová zní fakt celkem hezky :), nela, noru nee, :), nebo i linda si celkem líbí ke jménu

Ne, on na ty kompromisy neslyší, ne k těm jeho vybraným jménům, prostě buď danej tvar nebo asi nic… Prostě Nounejm Nikodýmová

• Citovat
  • Upravit
914
@ka2ka píše:
Pozor at nedopadnete jako u našich příbuzných. Pán trval na rodovém jméně a s manželkou se dohodli, že ano, ona si to v porodnici na poslední chvilku rozmyslela a dítě dostalo jiné jméno. Dotyčný se rozčílil a došel na matriku změnit dítěti už zapsané jméno

Znam par co se nemohl absolutne domluvit na jmene, hadky na dennim poradku. Nakonec dali jedno jmeno, ale kazdy si malou oslovoval tim svym jmenem.. Takze i taci jsou mezi nami…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
30.4.17 12:38

Chápu to správně, že ty jsi ochotná se vzdát Lucie a on zatvrzele trvá na svém? Jak by se mu líbilo, kdyby byla opačná situace a ty bys byla neústupná a trvala na Lucii i v případě, že by on byl svolný k výběru nějakého jiného jména, které se bude líbit vám oběma? Vždyť manželství (a každý vztah) je o kompromisech, o dohodě. To by mělo platit i při výběru jména pro dítě.
Jinak pokud se nedohodnete do určité lhůty (tuším 30 dní po narození dítěte), přidělí mu jméno soud. Pak se může jmenovat tak, že se to ani jednomu z vás nebude líbit. Zeptej se manžela, jestli by chtěl mít doma třeba Bedřišku, Hortenzii nebo Růženu, anebo jestli zvolí cestu vašeho SPOLEČNÉHO výběru jména, které bude přijatelné pro vás oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze