Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ale tak zase to ber tak, že by to mohlo být ještě horší. Mohl navrhnout třeba Brunhildu, nebo dokonce Kunikundu
V tom případě je Eleonora krásné jméno ![]()
@Anonymní píše:
Tvrdý, dlouhý, prostě se mi hnusí. Ne tak jako Eleonora ale nedovedu si představit tak denně někoho oslovovat. Už jsem i říkala že jí budu říkat Niky a hotovo, ale to zas máme morče Nikolu
Tohle jsi mu řekla a on si stojí za jménem co chce jen on? Chce to dát jméno co se bude líbit oběma
Dát dítěti jméno co se mě hnusí je síla
Sednout si a vybrat jiné, at on napíše 5 jmen a ty taky
Manžel taky přišel s tím že na holčičku vybere nějaké extra jméno, já vybrala valerii on že tohle jméno je hrozné a jestli jsem normální
Dala jsem mu měsíc a pak se zeptala jaké má návrhy, prý jsou to bud jména divná nebo častá
a že vlastně Vali zní hezky a ted když mu někdo řekne že je to hezké jméno tak říká že se mu také vždy líbilo
a vlastně ve výsledku jsme pro všechny děti jsem nakonec jméno vymyslela já. n vždycky navrhnul taková šílená jména
. Tomáš měl být dle něho Damián a Vali kdyby byla kluk tak Barnabáš nebo by slevil na Arnošta
![]()
Mně se Eleonora strašně moc líbí, ale neprošlo by mi to kdysi taky u chlapa
Zakladatelko, a vadilo by dát Eleonoru a říkat jí Ela, Elena apod.? Chlap bude spokojený, že je Eleonora na papíře, ale říkat jí Eleonoro asi prakticky nebudete, ne?
Jestli tě to strašně trápí, tak mu to řekni a promluvte si. Já tě na jednu stranu chápu. Na druhou stranu, my taky dali u dcery tenkrát kompromis, já bych to jméno asi nikdy nevybrala, ale nevadilo mi, mělo i své „plusy“ ![]()
@Anonymní píše:
Nn, Lucie a ta další jména kromě těch dvou jsou mé návrhy…
prostě musíte tak dlouho hledat, než najdete něco, co vyhovuje vám dvěma
nebo soud ![]()
Tak snad neexistuje, aby manžel rozhodl o jméně, které Ti nejde ani přes pusu. Přece není takový sobec, nenechej si to líbit…
@Anonymní píše:
Moje Lucie, jeho Eleonora.
Tak Eleonora není tak strašné ale řekla bych že dost tvrdé no. Pochybuji že by na ní každý volal Eleonoro, tohle jméno se dá upravit do hodně variant, Noro, Elí, Elino atd
Jinak my máme Lucii a voláme na ní Lucko, Luciáši, Lucouši a nejčastěji prostě Luci
Se jménem musíte souhlasit oba, je sobecké dát jen to co se líbí jednomu a drhý ho nechce. Jiné jméno které by se líbilo oboum nemáte?
@Anonymní píše:
Vlastně ani nevím proč mám potřebu sem psát, asi se vypsat, protože v okolí se fakt nemám koule někomu svěřit… Nemůžu překousnout, jak se má naše mimino jmenovat. Manžel přišel s návrhem, ten jsem zamítla že to fakt ne, on mně můj taky. Dala jsem dalších asi 6 různých jmen, Ela, Simona, Julie, Týna, Leona… Nic, prostě ne, buď tu svoji hrůzu nebo Veroniku. Ok, na Veroniku jsem říkala že to není taková hrůza, že proti tomu původnímu je to aspoň trochu ucházející. Ale čím víc se blíží termín, tím víc to jméno nemůžu přežít. Jasně že je pro mě nejdůležitější zdraví, ale sakra, mně to nejde přes hubu. Až jsem se přistihla, jak si říkám, že kdyby se tomu drobkovi něco stalo, příště už bysme to jméno dát nemohlijsem fakt na facku, brečím tu jak malá a prostě to nedávám. Mimčo jsme chtěli a chceme oba, ale s tím jménem se fakt nemůžu smířit… Už mě i napadlo mu říct že to snad není jeho a udělat si to po svým
prostě nevím nevím nevím
Strašně se za ty pocity stydím a nikdy bych neřekla co za krávu se ze mě vyklube. Potřebovala jsem se z toho aspoň vypsat, i když teda čekám sodu. I jsem si říkala že prostě jméno nedáme žádné a pokud se na něm do zákonné lhůty nedohodneme, půjde to asi k soudu nebo nevím. Dvě jména taky dát nechce, jedno to jeho a jako druhý to mnou vybraný, první dítě má taky jenom jedno. Ach jo
Máme dlouhý příjmení a jméno chci krátký, ne žádnou 4 slabičnou šílenost
Hele a to se takto dětinsky chováte i v jiných oblastech života?? Takhle si vzájemně zbytečně komplikovat život je k nepochopení.
@ilonka12 píše:
Hele a to se takto dětinsky chováte i v jiných oblastech života?? Takhle si vzájemně zbytečně komplikovat život je k nepochopení.
Kdyby muj chlap chtěl synovi mermomocí dát jméno dejmetomu Mojmír a že přes to nejede vlak, tak bych se taky stavěla na zadní i když bych někomu připadala infantilní až do aleluja ![]()
@Anna766 no to já asi taky, mě tady spíš zaráží ta neochota ustoupit si a vzájemně se netrápit, tím nemyslím, že by měla ustoupit zakladatelka, ustoupit by měli oba a najít jiné jméno.
Mně se hodně líbí kombinace Sofie a Sára. A Sára Nikodýmová zní hezky
Ale zřejmě už jsi prošla všechny možnosti a kompromis není, každý si trváte na svém. Veronika Nikodýmová je opravdu hloupá kombinace - nika niko. I když znám Janu Janovou a Lindu Lindovou a nepřijde mi to tak špatné. Asi si budete muset nakonec hodit mincí. A buď Lucka, nebo Elinka. A nebo rozhodne sestřička.
Já nechápu, že nepřistoupí na Elenu. Stejně ji budete říkal Elenko, Elo, Eli ať se bude jmenovat Elena nebo Eleonora. Mám taky raději kratší jména.
Snad se domluvíte.
Tak mě se naopak Eleonora k vašemu příjmení líbí hodně
je to neotřelé a současně, takové tajemné
říkala bych jí Elenko, Elí a Eloušku…bez problémů. Lucie se moc nelíbí, pak se dítěti říká Lucko a mě to nějak vadí, nevím proč.
Veronika mi taky moc nejde
ale to je tím, že asi neznám nějakou nefalešnou Veronika. Mě se tedy ta Eleonora líbí. Náš syn má taky netradiční jméno a stejně mu říkáme zdrobněle a trochu jinak.
Nemáme s tím problém. Až bude velký, tak bude třeba v záplavě Honzíků rád
Máme k tomu i cizí příjmení, tak to vypadá dobře.
Fakt ta Eleonora mi přijde pěkná, máte i pěkné příjmení a k tomu to jde.
A co Verona? K Sofii podle me parada ![]()
Holky díky všem za názory. Měli jsme ohledně toho teď řeč, tak jsem mu zcela stejně dětinsky oznámila, že když Veroniku, tak do X6, jinak jdem k soudu… Má ještě 2 měsíce, já jsem už šprajclá dost a ustupovat už nebudu, zvýraznila jsem mu asi 10 jmen v kalendáři a je na tahu… A tak přemýšlím, bílou perleť nebo slonovina…? ![]()
@Anonymní píše:
Holky díky všem za názory. Měli jsme ohledně toho teď řeč, tak jsem mu zcela stejně dětinsky oznámila, že když Veroniku, tak do X6, jinak jdem k soudu… Má ještě 2 měsíce, já jsem už šprajclá dost a ustupovat už nebudu, zvýraznila jsem mu asi 10 jmen v kalendáři a je na tahu… A tak přemýšlím, bílou perleť nebo slonovina…?
Muzeme vedet jake jmena si mu to znazornila?? jsem zvědavá