Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Seren píše:
Chápu to správně, že ty jsi ochotná se vzdát Lucie a on zatvrzele trvá na svém? Jak by se mu líbilo, kdyby byla opačná situace a ty bys byla neústupná a trvala na Lucii i v případě, že by on byl svolný k výběru nějakého jiného jména, které se bude líbit vám oběma? Vždyť manželství (a každý vztah) je o kompromisech, o dohodě. To by mělo platit i při výběru jména pro dítě.
Jinak pokud se nedohodnete do určité lhůty (tuším 30 dní po narození dítěte), přidělí mu jméno soud. Pak se může jmenovat tak, že se to ani jednomu z vás nebude líbit. Zeptej se manžela, jestli by chtěl mít doma třeba Bedřišku, Hortenzii nebo Růženu, anebo jestli zvolí cestu vašeho SPOLEČNÉHO výběru jména, které bude přijatelné pro vás oba.
Chápeš správně. Já fakt nevím co ho k těm jménům tak drží… Jo, s tím soudem jsem to četla dneska, o tom jsem neměla tušení. Už jsem sini říkala že snad dáme jméno podle doktorky co mě bude zašívat
Eleonora ani Veronika v mé porodnici nedělá dle seznamu lékařů oddělení, nicméně Květoslavu bych vychytat asi taky nechtěla.
@Anonymní píše:
Já ani nevím, tam to přišlo samo, nenásilně, automaticky samo.
Helet tak mu navrhni Gertrudu a rekni ze pres to nejede vlak, ze se ti to jmeno hroozne libi, a musis ho dat i kdyby bylo buhvi co ![]()
@ka2ka píše:
Pozor at nedopadnete jako u našich příbuzných. Pán trval na rodovém jméně a s manželkou se dohodli, že ano, ona si to v porodnici na poslední chvilku rozmyslela a dítě dostalo jiné jméno. Dotyčný se rozčílil a došel na matriku změnit dítěti už zapsané jméno
Nevyžaduje náhodo matrika souhlas obou rodičů? Nemůže přece měnit jméno dítěte na základě žádosti jen jednoho z nich.
@Seren píše:
Nevyžaduje náhodo matrika souhlas obou rodičů? Nemůže přece měnit jméno dítěte na základě žádosti jen jednoho z nich.
dnes asi ano ale dřív evidentně ne ![]()
@tessa2323 píše:
Helet tak mu navrhni Gertrudu a rekni ze pres to nejede vlak, ze se ti to jmeno hroozne libi, a musis ho dat i kdyby bylo buhvi co
Ještě by se mu náhodou zalíbilo a co já pak ![]()
@tessa2323 píše:
Helet tak mu navrhni Gertrudu a rekni ze pres to nejede vlak, ze se ti to jmeno hroozne libi, a musis ho dat i kdyby bylo buhvi co
Noooo ale na co by určitě nepřistoupil je Adéla, jeho ex, se kterou má spoustu krásných zážitků… A přitom taaaak krásné jméno, což… ![]()
@kacckaJ píše:
Dala bych třeba jen Elen, Eleonora určitě né, ale veronika není zase tak hrozné
nebo prostě kompromin, hledat společné, určitě musí být alespon jedno jméno, které by se líbilo vám oběma
Elen Nikodýmová - to není pro představování moc praktické, tak dvě N splývají. Spíše Elena. ![]()
Eleonora se mi celkem líbí (i když bych spíše volila měkčí varianty pro oslovení - Eli apod.) - ale k jinému příjmení. Eleonora zní samo o sobě trochu jako jazykolam a ve spojení s dlouhým příjmením je pro mě Eleonora Nikodýmová dost masakr.
A co místo Veroniky dát Bereniku? To je taky pěkné jméno. Nebo Elen, jako kompromis té Eleanory.
My máme doma Ellu
Musíte se přece nějak domluvit, jestli se hádáte už teď kvůli jména, co bude potom ohledně výchovy a tak… ![]()
Já než tu Lucii, tak bych brala tu Verču ![]()
@Anonymní píše:
Chápeš správně. Já fakt nevím co ho k těm jménům tak drží… Jo, s tím soudem jsem to četla dneska, o tom jsem neměla tušení. Už jsem sini říkala že snad dáme jméno podle doktorky co mě bude zašívatEleonora ani Veronika v mé porodnici nedělá dle seznamu lékařů oddělení, nicméně Květoslavu bych vychytat asi taky nechtěla.
Co když tě bude zašívat chlap? ![]()
Zkus se s ním v klidu domluvit. Vysvětli mu, že tě to opravdu hodně trápí. Že chápeš jeho negativní postoj k Lucii, ale ať on zkusí pochopit tvůj k Eleonoře a Veronice. Bude to dítě vás obou, oba byste tedy měli se jménem souhlasit a ne, že si ho jeden vyvzdoruje.
@Topgal píše:
A co místo Veroniky dát Bereniku? To je taky pěkné jméno. Nebo Elen, jako kompromis té Eleanory.
My máme doma ElluMusíte se přece nějak domluvit, jestli se hádáte už teď kvůli jména, co bude potom ohledně výchovy a tak…
Já než tu Lucii, tak bych brala tu Verču
Nenapadá mě jak bych Berenice říkala, nějaký zdrobněliny atd… ![]()
Nic proti Veronice, je to hezké jméno…ale VeroNIKA NIKOdýmová…to je strašnej jazykolam teda.
@Seren píše:
Co když tě bude zašívat chlap?
Zkus se s ním v klidu domluvit. Vysvětli mu, že tě to opravdu hodně trápí. Že chápeš jeho negativní postoj k Lucii, ale ať on zkusí pochopit tvůj k Eleonoře a Veronice. Bude to dítě vás obou, oba byste tedy měli se jménem souhlasit a ne, že si ho jeden vyvzdoruje.
No s variantou že mě bude šít chlap jsem nepočítala. Jsem fakt už mimo. I když si vymrčí Veroniko, říkat jí tak nebudu, pro mě to bude Niky třeba…
@Tom-Jerry píše:
A co dát obě jména? jak jeho tak tvoje?
No, upřímně mě to už taky napadlo, ale Veronika Lucie Nikodýmová…
to je hrozný a ještě hůř dlouhý.
Klaudie klidně, Natálie nemám problém, Viky je ségra, tak to nee…