Rouhám se...

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Klopotkova
30.4.17 13:23

Zakladatelko, nevím, jestli to tady už padlo, tak dej po sobě Lucii. K příjmení to zná hezky.

• Citovat
  • Upravit
484
30.4.17 13:25
@Anna766 píše:
Já chtěla jméno po tatínkovi a dědečkovi, manžel i muj taťka mají stejné křestní jméno, a manžel ne a nechtěl.

Nejsem moc zastáncem předávání jmen v rodině, obzvlášť když jich má více žijících členů. Např. moje bývalá spolužačka má syna Jana, ale Jan je i její otec, brácha, tchán a manžel. Celkem úlet :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
30.4.17 13:26
@Klopotkova píše:
Zakladatelko, nevím, jestli to tady už padlo, tak dej po sobě Lucii. K příjmení to zná hezky.

Zakladatelka psala, že Lucie je její vysněné jméno, ale manžel je kategoricky proti :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.17 13:29
@Klopotkova píše:
Zakladatelko, nevím, jestli to tady už padlo, tak dej po sobě Lucii. K příjmení to zná hezky.

Nn, Lucie a ta další jména kromě těch dvou jsou mé návrhy…

• Citovat
  • Upravit
148169
30.4.17 13:30
@Seren píše:
Nejsem moc zastáncem předávání jmen v rodině, obzvlášť když jich má více žijících členů. Např. moje bývalá spolužačka má syna Jana, ale Jan je i její otec, brácha, tchán a manžel. Celkem úlet :mrgreen:

No vidíš a mě to teď mrzí, že synek to jméno nemá. Tatínek už spí navždy a brácha, který to jméno mmchd má taky, je bezdětek a geny a jméno nepředá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
30.4.17 13:44
@KarlaMonikova píše:
Tak k Sofii bych rozhodne nedala ani Eleonoru ani Veroniku (jsou k Sofince moc dlouhá), stála bych si za kompromisem Elena ❤️ Jinak z tveho výběru bych volila Julie nebo Týna. Ted me jeste napada, ze kdyz se tvemu manzelovi ocividne libi tvrdsi jmena, co treba Laura?

Jen tak na okraj, proč by mělo jméno druhého dítěte ladit se jménem sourozence?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.4.17 13:48

@SlečnaDahlia Tak samozřejmě to není nutnost, ale já jsem byla vždycky pyšná na to, že nám s bratrem jména ladí a jsou od stejného písmene, prostě jsme byli taková dvojka :D nevim jk to popsat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
30.4.17 13:54

Zakladatelko mas pravdu, rouhas se. Precti si tady par denicku… a dojde Ti ze resis luxusni problem ;) Jste 2 dospely lide, tak se snad dokazete dohodnout na kompromisu… holky ti jich tu navrhly spousty :nevim: V klidu si o tom jeste jednou s chlapem promluvte, hlavne zadny velky emoce. Clovek proste vzdycky v zivote nedostane, co vy si pral :nevim: Ja mam termin pristi tyden a vyber jmena pro druheho kluka provazela nekolikamesicni diskuze… nakonec se prosadil chlap. Me se puvodne jmeno, co vybral on (Albert) docela libilo… ale neprozretelne jsme ho rodine/pratelum vyventilovali a skoro vsichni me od toho zacali odrazovat… pod tlakem jsem zkusila prosadit sveho favorita (Christoph), ktereho by i vetsina rodiny spise uvitala, ale chlap mu dal veto. A pres veto vlak nejede :nevim: Mohla bych na truc zacit trvat na oboustranem kompromisu ( coz byl Adam)… ale co bych z toho mela. Uz nejsem male trucovite dite. Jmeno co vybral chlap je pro me na stejne urovni jako nase kompromisni jmeno… tak at ma aspon chlap radost… a pomalu jsem se s nim fakt zkamaradila :lol: Sice trosku ulet i u nas ( zijeme v cizine) ale ma spoustu variant.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
@Anonymní píše:
Eleonora Nikodýmová, to je pomsta…

nevím jestli pomsta, ale dlouhé je to teda dost… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3482

@SlečnaDahlia Mně se taky líbí, když jména sourozenců ladí. Nemusí si být nějak moc podobná, ale třeba bych nedala jedno mezinárodní a druhé staročeské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
30.4.17 14:13
@Agrion píše:
Zakladatelko mas pravdu, rouhas se. Precti si tady par denicku… a dojde Ti ze resis luxusni problem ;) Jste 2 dospely lide, tak se snad dokazete dohodnout na kompromisu… holky ti jich tu navrhly spousty :nevim:

Sice s tebou souhlasím, ale zdá se, že na rozdíl od zakladatelky její manžel není ochoten na kompromis přistoupit a tvrdošíjně si prosazuje svou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1035
30.4.17 14:37
@Anonymní píše:
Nenapadá mě jak bych Berenice říkala, nějaký zdrobněliny atd… :nevim:

Bereniku mám a zdrobnělin jde spousta :-) U nas vede Beri, Berča, Berunka nebo kdyz byla úplně malička tak Beruška…

Malá to vyslovit zatím neumí, říka ze se jmenuje Dede :D

A je to vlastne obdoba jména Veronika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.4.17 14:43

Radila bych se domluvit na kompromisu. Cekaji vas jakozto rodice obtiznejsi zkousky a rozhodovani nez vyber jmena!! My meli jmeno uz pul roku predem, chteli jsme mit jistotu, ze se nam po case neprestane libit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
30.4.17 14:52
@Anonymní píše:
Moje Lucie, jeho Eleonora.

Tak z Eleonory bych byla asi také nepříčetná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15659
30.4.17 14:53

Lucinka je krásné, ale Eleonora taky. Moc se mi líbí varianta Elinor - a v podstatě to znamená totéž co Lucie, světlá, jasná, veskrze pozitivní jméno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze