Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, starší dcerka má poprvé v pěti letech roupy, dost vyvádí. Má je tak tři dny, myslela jsem nejprve, že má jen opruzený zadek, ale včera večer jsem jednoho našla. Hned, jak otevře doktorka ordinaci, tak tam letím. Samozřejmě se přeléčíme všichni, i když si nemyslím, že bychom my nebo mladší dcerka to měli taky.
Jde mi o to, co jste v bytě udělali proto, abyste se toho úspěšně zbavili. Četla jsem prát a žehlit, ale my máme froté prostěradla, ta se perou na 40 a nežehlí. Nekteré věci na vysokou teplotu přežehlit nemůžu, třeba punčocháče. Přidávám do pračky vršek sanytolu.
Povrchy taky otřu sanytolem, ale třeba lego a kostky, kterých máme 200…
![]()
Díky.
Nešil, stačí hygiena rukou, neškrabat se na zadku a nestrkat pak ruce do pusy, dr. napíše vermox, jedna tableta hned, další za měsíc a klííííd
@lokynka Díky. Máš pravdu, šílím. Jak se mi to mohlo stáááát?!
Já už umývám pastelky, kliky, země, peru…
Tak snad to bude tak jednoduchý, jak píšeš. ![]()
@Genovesa Tak určitě nosí kalhotky a pokud má na spaní pyžamo, nemusíš řešit ani prostěradlo a povlečení, myjte si dobře ruce a to by mělo být dostačující. Jinak u nás teda před časem proběhlo preventivní odčervení (dceru pořád bolelo bříško, tak se zkoušelo všechno možné i nemožné) - jedna tableta vždy přesně po třech týdnech a celkem to byly tři tablety.
Řešili jsme před pár týdny… Na noc mažu dětem kolem prdky mastný krém - mělo by se tím znesnadnit kladení larviček a tím noční svědění. Hned po probuzení sprcha nebo alespoň hygiena na tý prdce. Plus samozřejmě mytí rukou a denně jsem jim měnila spodek od pyžama.
Ty jo. Tak to zni jednoduse
. v pyzamu spi, tak luzko prevliknu radsi tak za dva dny. Jsem myslela, ze bude muset probehnout neco jako deratizace dimacnosti.
Diky. ![]()
Taky jsme měli, jen jsem vyprala pyžama a převlékla postel, přeprala ručníky na vyšší teplotu. Už se mu to nevrátilo, ani my jsme je nechytli.
Doporucuju davat kalhotky i pod pyzamo, a kazdou noc vse ciste.Ja teda prosteradla prala denne.Myt ruce, pred pripravou jidla. Zkratit nehty na minimum.
@Eemii Díky, nehty jsem ostříhala už včera i sobě. Oblečení na spaní a kalhotky už mám v pračce vyprané na 60 se sanytolem. Postel převléknu dnes a pak za dva dny, až se dcerka vyčistí. Mudr. mi doporučila dát jí prášek radši dva až 3 dny po sobě a pak za 14 dnů a zas za 14 dnů. Po jednom prášku mám dát i mladší dcerce. Máme dvě balení. Tak asi i zbyde.
@Amys asi hloupá otázka to „odčervení“ čím? a je to na předpis?
malá taky pořád mouzuje, že jí bolí bříško, byla už ud mudr. na ultrazvuku a vpořádku tak bych zkusila i toto, díky.
@žampion Je to na předpis, Vermox. Naše lékařka mi napsala dvě balení. Moji dcerku bříško nebolí, ale může to být. Za zkoušku nic nedáš.
@Genovesa píše:
@Eemii Díky, nehty jsem ostříhala už včera i sobě. Oblečení na spaní a kalhotky už mám v pračce vyprané na 60 se sanytolem. Postel převléknu dnes a pak za dva dny, až se dcerka vyčistí. Mudr. mi doporučila dát jí prášek radši dva až 3 dny po sobě a pak za 14 dnů a zas za 14 dnů. Po jednom prášku mám dát i mladší dcerce. Máme dvě balení. Tak asi i zbyde.
Taky jsem dala toto davkovani.Ono to casto nezabere. Musim teda rict, ze az ctvrty den po prvni tablete, byl klid.Ty vecery byly hrozny. Tahat ty cervy ze zadecku.
@žampion pokud ji nesvedi zadek, nic bych nedavala.Je to zas zbytecna zatez.Ty roupi bezpecne poznas podle toho svedeni zadku, vecer a v noci predevsim.Moji holku bricho vubec nebolelo.To boli az pri opravdu velkem zacerveni.
@Eemii A za těch 14 dnů jsi dávala taky víc tablet, nebo už jen jednu? Já to pochopila tak, že pak už stačí jen jedna. Jako už jsem se z toho šoku trochu vzpamatovala, ale je to teda hnus. Já jsem v zadečku jednoho našla a vyndala včera večer. Dnes už jsem nic nenašla ani při svědění
. Snad bude brzo pokoj.