Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Taky mě první napadlo - A co když nebude chtít slyšet ani o škole???
Jinak hraní s dětmi na hřišti a v centru je jedna věc a seznámit se s autoritami - učitelkami, a povinnostmi je věc druhá..
Děti ze školek jsou hrdé nato, co vše se naučily, zvládly, jsou sebevědomé..Přimlouvám se za alespon poslední ročník.
Určitě bych ho do školky dala. Být na hřišti nebo v MC s maminkou za zadkem se nedá se školkou porovnávat. Ve škole bude mít ke zpracování hodně podnětů a je asi zbytečný, aby k nim patřily i dovednosti jako sociální chování atd. Najdi někoho, kdo do školky chodí, stýkejte se, kamaraďte se a syna zpracovávej, aby se do školky těšíl.
Taky souhlasím s ostatními… v tomto věku už by se měl učit, že má taky nějaké povinnosti a že některé věci se holt musejí dělat, i když se nám do nich nechce. Je hezké, že mu chceš vyhovět a nechceš ho nutit, ale v tomto případě je to kontraproduktivní. V první třídě byste na to mohli oba dva šeredně doplatit a hodně bys toho litovala.
Já jsem taky pro školku!
Vůbec bych se 4 letého dítěte neptala, jestli chce nebo ne. V první třídě se ho už nikdo na nic ptát nebude. A to by mi ho pak bylo sakra líto ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.