Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jinak na přemisťování pračky po bytě/domě doporučuji zapůjčit v půjč. nářadí rudl, nás to v Praze vyšlo cca na 50Kč za den. I tak to ale bude chtít pomoc.
No a jinak pro Plzeň možná seženeš do 1500 nějakou pračku od člověka, který by Ti ji byl ochotný dovézt… projdi inzerci a zkus se domluvit, za nějaké drobné navýšení ceny…
https://elektro.bazos.cz/…-za-500-.php
Tady třeba pán píše, že po dohodě doprava možná: https://elektro.bazos.cz/…ka-Bosch.php
2000Kč
@Cosmopolitan píše:
Rodiče nemají čas.
Jakoze ti rekli, ze ti ji nedovezou?
jako i bych tomu verila, pokud s nima nemas dobry vztah, ale v opacnym pripade? To nechapu.
Co kolega? Mne hodne pomahal i kolega z prace, bylo to bezny, ze kdyz nekdo neco potreboval, jako kolegove jsme se navzajem nabidli s pomoci…
@Pomka píše:
Jakoze ti rekli, ze ti ji nedovezou?jako i bych tomu verila, pokud s nima nemas dobry vztah, ale v opacnym pripade? To nechapu.Co kolega? Mne hodne pomahal i kolega z prace, bylo to bezny, ze kdyz nekdo neco potreboval, jako kolegove jsme se navzajem nabidli s pomoci…
Oni teď suší seno a čas opravdu nemají, navíc matka dělá dvanáctky v práci. Jinak děkuji všem za odkazy, napíšu na ně a uvidíme. snad něco vyjde. Zkusím se zeptat i kolegů v práci. Mě se zdá, že tne můj kamarád který by mi pračku prodal za 1500- 2000 jen využívá mojí momentální situace.
@CokeLady píše:
Jejda holka, že ty jsi ta osoba s tou strašnou spolubydlící, co pere 10× denně a nemáš pořádnou práci a nedávno jsi neměla ani co k jídlu?![]()
Ano, jsem to já. Peníze jsem sice dohromady nějak dala tak, že už vyjdu a nehladovým ale na novou pračku prostě nemám. Spolubydlící majitel odmítl prodloužit smlouvu tak koncem roku tady končí a já musím hledat náhradu.
@Cosmopolitan drzim pesti, at nekoho sezenes. Fakt se poptej i kolegu, za to nic nedas. Pouvazuj o nove na splatky, zeptej se v obchodech (pokud budes moct hradit splatky). Kdybych nemela Plzen z ruky, tak bych ti pomohla, ale je to daleko.
@Cosmopolitan píše:
Oni teď suší seno a čas opravdu nemají, navíc matka dělá dvanáctky v práci. Jinak děkuji všem za odkazy, napíšu na ně a uvidíme. snad něco vyjde. Zkusím se zeptat i kolegů v práci. Mě se zdá, že tne můj kamarád který by mi pračku prodal za 1500- 2000 jen využívá mojí momentální situace.
No pračka deset let stará za 2000,– mi skutečně jako terno moc nepřipadá, ale třeba se pletu. Každopádně si myslím, že za tu cenu seženeš s trochou pátrání něco i s odvozem. A pořád bych se nebála zkusit tu původní opravit.
Mimochodem, když ta spolubydla tak mohutně pere, neměla by se podílet na nové pračce či aspoň pomoci s instalací a odvozem? Třeba má nějaké použitelné kontakty…
@Pomka píše:
@Cosmopolitan drzim pesti, at nekoho sezenes. Fakt se poptej i kolegu, za to nic nedas. Pouvazuj o nove na splatky, zeptej se v obchodech (pokud budes moct hradit splatky). Kdybych nemela Plzen z ruky, tak bych ti pomohla, ale je to daleko.
Děkuji, poptám se. Obchody obejdu hned zítra. Já se bojím, že jen tak někoho nenajdu, spolubydlící má smlouvu do konce roku a v lednu asi sotva někoho seženu.
@entropy píše:
No pračka deset let stará za 2000,– mi skutečně jako terno moc nepřipadá, ale třeba se pletu. Každopádně si myslím, že za tu cenu seženeš s trochou pátrání něco i s odvozem. A pořád bych se nebála zkusit tu původní opravit.Mimochodem, když ta spolubydla tak mohutně pere, neměla by se podílet na nové pračce či aspoň pomoci s instalací a odvozem? Třeba má nějaké použitelné kontakty…
řekla, že se mi poptá v práci. J8 právě nechci aby se podílela, stejně za pár měsíců odejde, protože jí majitel už nechce prodloužit smlouvu a já bych jí musela její část vyplatit.
@Black Cat píše:
Tak potom ještě existuje lavór a tzv. ruční praní…
Jj stejně mi na nějaký čas nic jiného nezbyde:-(
Já jsem sehnala kempingovou pračku v bazaru za 300 Kč.
Bez dětí bych to ve špatné fin. situaci vůbec neřešila a chvilku prala ručně.
Půjčku si neber, to je nesmysl.
Nevím, proč jí radíte pračku na splátky, když ještě nedávno neměla ani na jídlo.
To je rada jak noha, opravdu.
![]()