Rozdělily byste se? - peníze z pozůstalosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
922
10.4.17 23:23

TO je těžké - sama jsem jedináček, už bez rodičů, takže v tomto nevím jak bych se zachovala co se týká manžela a jeho rodiny, určitě bychom se nedělili - už jen proto, že tchnýně se z nás snaží tahat prachy a spolufinancovali jsme jí několik let bydlení - byť bydlí 180km daleko a švagrovci nám dluží dost peněz, takže za nás ne - ale je to především o rodinných vztazích, nelze na to odpovědět jen tak, neznalý rodinných poměrů - ve vašem případě bych se asi rozdělila.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.17 23:24

Ano. Ale mame v rodine dobre vztahy.

• Citovat
  • Upravit
922
10.4.17 23:26
@Procházející píše:
Je to hrozně individuální, záleží na vás. Tvůj manžel se určitě o otce staral z lásky, ne kvůli dědictví. Takže ta možnost rozdělit peníze je fér, at máte čisté svědomí. Ale já bych počkala ještě na vyřízení pozůstalosti, ono to dědické řízení těmi mezilidskými vztahy zahýbe, at toho nelitujete. :srdce:

Souhlas!! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.17 23:30
@Michelle_M píše:
Já bych to před ní zatajila pouze pokud by byla nějaká zkrachovalá feťačka nebo alkoholička a hrozilo by, že peníze zahučí v něčem takovém. Tak, jak to popisuješ, bych jí ty peníze dala, a to i v případě, že bych měla pocit, že se mohla zapojit do péče víc. Pokud máte vztahy alespoň jakž - takž, tak to za těch sto táců opravdu nestojí. A můžete si tu svoji část využít s klidným svědomím :kytka:

Jo tak to je asi náš způsob myšlení, jen mě fakt zarazilo, jak reagovali někteří známí…nám těch 100 hadrů taky nestojí za to…i když já osobně mám ke švagrové výhrady tohle asi fakt nestojí za to černé svědomí…jinak dědictví už proběhlo, jinak šlo všechno dle zákona. Já i manžel jsme tím životkem byli hrozně překvapení vůbec jsme o tom nevěděli…dost šok…zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.4.17 23:34

Já bych se rozdělila. Obmyšlená osoba se na pojistky dává právě proto, aby peníze byly vyplaceny okamžitě a rodina je měla k dispozici třeba na náklady pohřbu. Máme to v rodině stejně. Rodiče napsali jako obmyšlenou osobu mě a počítají s tím, že případné peníze použiju na pohřebné a náklady kolem domu a zbytek rozdělím mezi sourozence. Mí sourozenci také o ničem neví. Nikdy bych si nedovolila je ošidit, i když s bratrem nemáme nejlepší vztah. Beru to jako svoji morální povinnost.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.4.17 23:40

Ještě jednou dík, přesvědčilo nás to, že děláme dobře…(byli i takové názory, že okrádáme zbytečně vlastní děti)…člověk snadno podlehne tlaku okolí..zakl..

• Citovat
  • Upravit
2909
10.4.17 23:41

A to ja klidne napisu, ze ne. Pokud se syn staral vice, dcera je lina koza…on otec vedel proc se tak rozhodl, mozna to bylo i takove jeho podekovani. Pokud chcete byt jooo hodni a sestra ma deti, zalozila bych jim sporici ucet a tam ulozila urcitou castku.

Treba az jednou nasi nebudou, tak pokud se neco nezvrtne, bude co dedit. Podstatnou cast dostane bratr - pokracuje v rodinnem (nekolik generaci trvajicim) podnikani. A ja uz nyni vim, ze mi to nebude vadit. Pomaha, stara se, maka. Ja jsem si vybrala diametralne odlisny zpusob obzivy. Povszuju to za spravedlive :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
10.4.17 23:48

Já bych se rozhodně nerozdělila, pokud by si otec přál aby sestra něco dostala asi by ji do pojistky zahrnul, což neudělal tak nejspíš věděl proč. Sestra ať si sáhne do svědomí, ona by se s Vámi rozdělila? I když se rozdělíte může Vám to dělat problémy protože bude řešit proč nebyla zahrnuta v pojistce, žárlivost, vztek ublíženost sebelítost, paranoia atd. znáte lidi. Co oči nevidí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12007
10.4.17 23:52

Rozdelila bych se a vim, ze sestra by udelala to same.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
11.4.17 00:15

Já bych se rozdělila v případě, že se sourozenec hezky staral a zajimal o zemřelého rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.17 01:17

Já ne, po hodně špatných zkušenostech. Jakmile jde o dědictví nezná bratr sestru a naopak. Kdysi jsem se rozdělila a dodnes toho lituji, bo mě nakonec obrala vlastní rodina o všechno a ještě jsou přesvědčeni, že jsem ze zesnulého před jeho smrtí tahala peníze. Kdyby váš pantáta chtěl, mohl uvést obě své děti.

• Citovat
  • Upravit
738
11.4.17 06:08

My nemáme dobré vztahy a oba moji sourozenci jsou hodně na peníze, takže vím, že semnou by se taky nikdo nerozdelil, takže za mě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
11.4.17 06:09

Zřejmě měl otec své důvody, proč tam napsal jen manžela a ne obě děti…takže nevím. U nás by to bylo jasné, my jsme s bratrem v pojistných smlouvách rodičů všude uvedeni oba. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.17 06:22

Do rozdělování peněz jsme si tuto částku započítali.
U notáře jsme si rozdělili, to co bylo potřeba řešit přes něj a pak jsme se domluvili na vzájemném vyrovnání.

• Citovat
  • Upravit
7139
11.4.17 06:41

Rozdělila bych se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat