Rozdělily byste se? - peníze z pozůstalosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19131
11.4.17 06:09

Zřejmě měl otec své důvody, proč tam napsal jen manžela a ne obě děti…takže nevím. U nás by to bylo jasné, my jsme s bratrem v pojistných smlouvách rodičů všude uvedeni oba. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.17 06:22

Do rozdělování peněz jsme si tuto částku započítali.
U notáře jsme si rozdělili, to co bylo potřeba řešit přes něj a pak jsme se domluvili na vzájemném vyrovnání.

• Citovat
  • Upravit
7139
11.4.17 06:41

Rozdělila bych se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
11.4.17 06:50

Vztahy jsou jedna věc, oprávněná - obmyšlená osoba v pojistné smlouvě je ale jasné přání otce - takže to patří pouze tvému muži.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
11.4.17 07:10
@Anonymní píše:
Uvedu situaci: Manžel byl „obmyšlenou osobou“ v případě životního pojištění svého otce, který před nedávnem zemřel. Peníze nejdou přes dědické řízení, jedná se o cca o 200 000, které získá přímo muž. Manžel má sestru, která o tomto vůbec neví. Otázka zní - rozdělily byste se, řekly byste jí to? Jen pro upřesnění…na sklonku života pantáty se o něj staral víceméně můj muž…nákupy, úklid atd… Náš postoj je jasný…jen nás pro zajímavost zajímá jak smýšlejí ostatní.

Ne. Není důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
11.4.17 07:14

A víte co dostane sestra? Jestli třeba podědí byt, či dům, tak bych jí nic nedala, určitě měl táta dobrý důvod ji nedávat peníze.

• Citovat
  • Upravit
563
11.4.17 07:33

Jak uz tu někdo psal - potkala bych na dědické řízení. To byste se divily, co lidé jsou zač

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
11.4.17 07:39

Já bych se rozdělila - samozřejmě záleží, jaké byly vztahy. Pokud se hádali, nebo pokud se o tatíka nezajímala a nenapsal ji tam schválně, tak bych asi byla na vážkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.17 07:40
@Anonymní píše:
Ještě jednou dík, přesvědčilo nás to, že děláme dobře…(byli i takové názory, že okrádáme zbytečně vlastní děti)…člověk snadno podlehne tlaku okolí..zakl..

Tak dedite snad vy, ne deti 8o Je na vas, co s tim udelate.
Nasi take neco zdedili a my jako deti jsme z toho nevideli ani korunu. Ale co, je to jejich pravo, my nemame v rodine postavene vztahy na penezich (jako je tomu bohuzel u spousty jinych).

• Citovat
  • Upravit
49159
11.4.17 07:50
@Anonymní píše:
Uvedu situaci: Manžel byl „obmyšlenou osobou“ v případě životního pojištění svého otce, který před nedávnem zemřel. Peníze nejdou přes dědické řízení, jedná se o cca o 200 000, které získá přímo muž. Manžel má sestru, která o tomto vůbec neví. Otázka zní - rozdělily byste se, řekly byste jí to? Jen pro upřesnění…na sklonku života pantáty se o něj staral víceméně můj muž…nákupy, úklid atd… Náš postoj je jasný…jen nás pro zajímavost zajímá jak smýšlejí ostatní.

u nás v rodině bylo něco podobného - změním příbuzenské vazby ale v principu -
byly dvě sestry - když jejich matka umírala tak dala na jednu přepsat domek - druhá, která se starala více - bydlela blíž nedostala nic, ale přijala to pokorně a nevyčítala, na sestru se nezlobila ač ji to mrzelo… po smrti matky sestra domek prodala a peníze rozdělila napůl… říkala, že i mrtví dělají chyby a kvůli domku o sestru přijít nechce… toto je mnohem menší suma - za mě - ano udělala bych to- rozdělila se. Vidím v rodině jak moc jsou peníze vlastně jen peníze ale lidi ti jsou důležití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
11.4.17 07:54

Ano, řešili jsme stejnou situaci po úmrtí babičky. Částku jsme rovnoměrně rozdělili mezi všechna její vnoučata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
11.4.17 07:56

Rozdelila bych se. Ted jsem z pozustalosti, kde jsem byla dedicem, penize dala pribuznym, kteri o zemreleho se starali. Ja osobne bych nedokazala zit s pocitem, ze jsem se obohatila na neci ukor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24281
11.4.17 08:02

Tak záleželo by na situaci, ve které bych byla já i brácha. Ale zase na druhou stranu, obmyšlené osoby mohou být dvě, tak kdyby otec chtěl, mohl uvést obě dvě děti. Takže na 90% bych se s bráchou nedělila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
11.4.17 08:11

Obmyšlená osoba je manžel, otec to tak napsal, snad byl v té době příčetný. Tudíž bych nedělila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
11.4.17 08:13
@Limi123 píše:
Tak dedite snad vy, ne deti 8o Je na vas, co s tim udelate.
Nasi take neco zdedili a my jako deti jsme z toho nevideli ani korunu. Ale co, je to jejich pravo, my nemame v rodine postavene vztahy na penezich (jako je tomu bohuzel u spousty jinych).

A muzu se drze zeptat, jake vztahy mate v rodine? Protoze treba pro me je to sokujici, jsme vychovavanitak, ze se mame delit. Treba nasi u starych pojistek taky uvedli jen me, protoze bracha jeste nebyl plnolety, u novych uz jsme oba, ale vi, ze se podelime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat