Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Maminky a nebo vlastne vsichni co tu jste, potrebuji poradit a získat nejake informace. Mam doma syna, v rijnu mu bodou 3 roky. A ted jsem zjistila, ze jsem opet tehotna. Syn uz je partak a ja vzdy tvrdila, ze mi on staci. A ted nevim co delat. Jedno dite stoji dost penez a nevim, zda pri vsem placeni co mame s pritelem okolo, zda by jsme zvladli jeste jedno, aby jsme porad nejak mohli normalne fungovat. Vim ze to zni sobecky… ja do ted pracovala pri malem z domova, bohuzel mi nyni dohodu v praci ukoncili a vim, ze v rijnu az nastoupim, tak mi budou chtit dat výpověď, cela firma konci. Tudiz bych musela nyni na rizikove těhotenství a u toho pracovat nelze. Prosim resil zde nekdo taky takovy problem?? Zda vse zvladnete?
Moc dekuji
@Michaela 171 píše: Více
Ahoj, já právě z fin. duvodu nemám druhé dítě. Myslím, ze to není sobecké naopak zodpovědné. Člověk si chce zachovat nějaký standard, malá má drahý koníček, chceme každý rok na dovolenou…
O tom, že chci mít klid a nějaký rytmus v práci nemluvě, nechci pořád lítat s očr, volávat do práce, že ZASE nemůžu přijít…toho jsme si užili dost. Ale to je na jinou debatu.
Ovšem ty už těhotná jsi, takže je to jiná situace. Prober to s mužem.
Každý má mít tolik dětí, kolik uživí a dopřeje jim alespoň nějaký životní standart.
Ty se ale nerozhodujes, jestli mit 1 ci 2 deti. Ty uz jsi tehotna a jako duvod pro potrat mi tve duvody prijdou nedostatecne. Neco jineho by bylo, kdyby si se rozhodovala, zda se pokusite o 2.dite, ale tak to neni. Meli jste se lepe chranit, jestli jste dite za zadnou cenu nechteli. Ted, at si pritel najde treba brigadu.
Podobných diskuzí je tu mraky. A opět se potvrzuje to, že se mají páry chránit, když nechtějí další dítě (ví, že na tom finančně nejsou dobře) ale i přesto to řeší až když už je pozdě
tak si najdeš jinou práci nebo chlap ať jde na brigády
Příspěvek upraven 09.07.24 v 06:36
U rizikového těhotenství pracovat jde. Nemůžeš samozřejmě jezdit bouchat do fabriky, ale třeba z domu na počítači pracovat můžeš.
Já bych si druhé nechala když už se stalo, pokud to aspoň trochu finančně dáte. Budeš mít mateřskou, chlap bude mít slevu na další dítě. Třeba by vám vyšly i přídavky.
Podívej, když už se stalo, tak se stalo a dítě si nechejte. Fakt jste se měli líp chránit. Holt za „chyby“ se platí a teď holt ať si partner přidá k práci ještě jiný přivýdělek a ty místo uvažování o potratu zacni třeba přemýšlet, kde ušetřit, abyste měli menší výdaje.
Tak si přítel najde lepší práci, pokud má aspoň 45, tak to zvládnete, držím palce
Rozhodnutí o druhém dítěti je velmi osobní a závisí na vašich finančních možnostech a rodinné situaci. Zkuste si sednout s partnerem a otevřeně probrat všechny aspekty, a pokud potřebujete, poraďte se s finančním poradcem nebo psychologem.
Přesně jak tu někdo psal, těhotná už jsi. Na potrat bych nešla, pokud to teda není tak, že už teď počítáte každou korunu a zbývá Vám posledních pár stovek do další výplaty. Jestli jezdíte na dovolenou, případně chodíte jíst do restaurací a podobně (prostě je možnost kde nějaký peníze ušetřit), tak bych si dítě rozhodně nechala. Až bude syn větší a už o maminku nebude mít takovej zájem, budeš ještě ráda že máš i to menší
Hlavně udělej tak aby sis to jednou nevyčítala ![]()
Ale ty už těhotná jsi
už se stalo. Tak se budete muset posnažit no.
Jak píšou holky, holt se stalo, špatná ochrana, dítě už je. Nevím, proč řešíš rizikové těhotenství, máš nějaký problém zdravotní? Ano, každé dítě navíc jsou navíc i finance. Proberte to partnerem, zda bude dost financí. Ale tak přehled o tom jistě máš ![]()
Smutné čtení, jestli je pravdivé. Ty to podáváš, jak rozhodnutí, jestli si otravnou klíčenku nechat nebo zahodit.
Pokud není to „placení, co máte s přítelem okolo“ nějaká exekuce, tak bych určitě prckovi dopřála sourozence a ty platby okolo bych se snažila nějak racionalizovat.
Nevim, proc bys mela chodit na rizikove tehotenstvi kvuli tomu, ze firma konci. Rizikove tehotenstvi je, kdyz jsou zdravotni problemy.