Rozhodování ohledně nové práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Rozhodování ohledně nové práce
Holky, dobré ráno, nevím už kam se obrátit, abych získala více pohledů na věc, tak zkouším zde.
Momentálně se rozhoduji ohledně práce. Mám nabídku na práci, kterou jsem vždy chtěla dělat. Jedná se o práci recepční. Městský hotel, dobrý kolektiv, taková jako pohoda ze strany kolegyň, ale vadí mi, že je tam opravdu až skoro nuda. Hosté nic moc nevyžadují, dělají se ranní, odpolední. Na ranní to ještě jde, ta uběhne, ale odpolední je opravdu za trest. Člověk doslova čeká, až bude konec směny. Navíc kolegyně jsou svobodné, bezdětné, jsem tam jediná, která má dvě menší děti.
V součastné práci se hodně fyzicky nadřu, ale je tam fajn kolektiv, práce má náboj, směna ubíhá, baví mě tam to živo, být mezi lidmi. Máme tam hodně kolegyň, které mají děti, máme si co říct, svěřit se. Mám tam zkrácený úvazek, mohla bych si ho prodloužit, ale bojím, se, že fyzicky bych to nedala, někdy chodím domů opravdu fyzicky vyřízená. Nemají problém s paragrafem, vždy se tu dá domluvit. Jediný problém je opravdu fyzická zátěž.
A teď řeším dilema, co dál. Jestli zůstat tady, kde jsem z práce nabitá, ale fyzicky je to náročné nebo vzít raději něco, co je pohoda, ovšem nevím, jestli se tu nebudu nudit a nebude mě to po nějakém čase naplňovat. Co myslíte?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ještě tedy doplním, že starší syn jde do šesté třídy, mladší má pět a jde poprvé do větší školky (zatím chodil do menší soukromé). Bojím se samozřejmě i školkové nemocnosti, karantén ze strany dětí a toho, jak u nás bude vše vypadat, když začne školní rok. Platově jsou obě práce zhruba nastejno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když je to na té recepci odpoledne takové pomalé, nemůžeš dělat něco produktivního? Je nereálné, že by ses tam třeba učila potichu nějaký jazyk, nebo si četla na monitoru knihy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Žižkovská žena píše:
Když je to na té recepci odpoledne takové pomalé, nemůžeš dělat něco produktivního? Je nereálné, že by ses tam třeba učila potichu nějaký jazyk, nebo si četla na monitoru knihy?
@Žižkovská žena
Ano, můžu tam dělat odpoledne v podstatě cokoliv, nikdo mi nestojí za zadkem. Ale pro mě to prostě nemá náboj. Na součastné práci mám ráda, že má náboj, ubíhá, pořád se něco děje. Potřebuji akční prostředí a nemám ráda takové to nicnedělání. Proto se toho hodně bojím, že mě to nebude uspokojovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych zůstala. Osobně mě víc vyčerpala nuda v práci a když člověk neměl celý den co čeho píchnout, než směna, kde sem se ani nazastavila během 12 hodin na jídlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina
I já to takto vnímám. Pořád jsem hledala něco klidnějšího a teď najednou si uvědomuji, že vlastně mi ta akce bude chybět. Jediné, čeho se bojím je ta fyzická námaha. Někdy je toho opravdu hodně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vzala bych to, kde můžu bez problémů chodit na ocr. Jinak bych drepela klidně půl dne na mobilu, vzdyt to tu děláme většina ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bubla Bůčková
Nejde mi tak ani o OČR, ale spíš prostě potřebuji i práci, kde budu vnitřně uspokojená. Tam kde jsem teď fakt na mobilu nedřepím a vůbec mi to nevadí. Co potřebuji si můžu vyřídit. Chápu, že jsou lidi, co nemají potřebu uspokojení z práce a klidně se i nudí, ale to já prostě nejsem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janalesk píše:
@Bubla Bůčková
Nejde mi tak ani o OČR, ale spíš prostě potřebuji i práci, kde budu vnitřně uspokojená. Tam kde jsem teď fakt na mobilu nedřepím a vůbec mi to nevadí. Co potřebuji si můžu vyřídit. Chápu, že jsou lidi, co nemají potřebu uspokojení z práce a klidně se i nudí, ale to já prostě nejsem.
A diskuze je tedy proč? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bubla Bůčková
protože bych ráda znala názory ostatních, od toho je to diskuze. Někdy třeba člověk potřebuje vidět pohled nestranných lidí na věc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janalesk píše:
@Kriss Tina
I já to takto vnímám. Pořád jsem hledala něco klidnějšího a teď najednou si uvědomuji, že vlastně mi ta akce bude chybět. Jediné, čeho se bojím je ta fyzická námaha. Někdy je toho opravdu hodně.
Rukama umí dělat skoro každý a nic než tupou sílu k tomu většinou nepotřebuje. Neříkám, že jsou všichni hloupější, ale disidenti už mezi nimi nejsou a zbytek… Kdyby se dobře učili, nedělali by to.
Možná tak, když je to jejich firma, majetek atd. Na recepci už musíš nějak vypadat, chovat se, oblékat, vědět… Každý má rád něco jiného. Akční můžeš být po práci i s dětmi, jestli je máš. Takhle přijdeš fyzicky unavená a dál… Jak dlouho se budeš dřít?
Vybrala bych si recepci a využila to na své posunutí někam dál.
- Citovat
- Upravit
@Uslava
moc děkuji za tento pohled. Máte v mnohém pravdu. Nejspíš půjdu zkusit tu recepci, uvidím, jak nám vše půjde i dohromady se školkou, školou, jak budu stíhat. V současné práci mi bylo naznačeno, že vrátit se můžu kdykoliv, tak pokud by to nešlo, cestu zpátky mám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pro mě by bylo naprosto nejzásadnější, kde si člověk může zvyšovat kvalifikaci. Ani jedna z těch prací nezní tak, jako že by nabízela nějaký super kariérní růst, takže bych volila tu, ze které budeš méně unavená, aby ses mohla ještě rozvíjet. Na té recepci bys to snad mohla dělat i v pracovní době, to bych jednoznačně brala. Ale záleží, jaké máš priority ty, no.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Uslava píše:
Rukama umí dělat skoro každý a nic než tupou sílu k tomu většinou nepotřebuje.Neříkám, že jsou všichni hloupější, ale disidenti už mezi nimi nejsou a zbytek… Kdyby se dobře učili, nedělali by to.Možná tak, když je to jejich firma, majetek atd. Na recepci už musíš nějak vypadat, chovat se, oblékat, vědět… Každý má rád něco jiného. Akční můžeš být po práci i s dětmi, jestli je máš. Takhle přijdeš fyzicky unavená a dál… Jak dlouho se budeš dřít?
Vybrala bych si recepci a využila to na své posunutí někam dál.
Tak máš práce, které jsou fyzicky dost náročné a zároveň u toho musíš sakra přemýšlet. Třeba takové zdravotnictví, tam máš náročnou skoro každou pozici a hrubá síla ti fakt nestačí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych určitě brala recepci, nejsem typ, který by chtěl pracovat fyzicky. Ve volných chvílích v práci bych se snažila něco učit, třeba jazyk nebo účetnictví, aby ses časem mohla někam kariérně posunout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit