Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Určitě bych pustila
je to jednou za život a měla by si to pořádně užít ![]()
@Beata 68 píše:
@Lucmína jo my jsme taky měli rozlučku ale to se nedá srovnávat pili jsme džus, maximálně krabicový vinoa v 10 jsme šli domů a to nám přišlo hrozně pozdě
My jsme dzus nepili
. Pamatuju si, ze byl sud a kluci nemeli pulitry, tak to pili ze zavarovacek. Ja pivo nepiju dodnes, takze jsem ani neochutnala. Ale byly tam nejaky mixely nebo jak se to jmenovalo, tak to jsem ochutnala. Ale v kolik jsme sli domu, to uz si nepamatuju. Ale ja vzdycky dodrzovala dobu navratu, nedovolila jsem si prijit o 5 min.dele.
@-Evka- píše:
Rozlučku jsme neměli a ani velice potřeba nebyla, kluci se „ztřískali“ na výletě 3 dny před koncem školního roku. Až se divím, že to prošlo a učitelku neodvezli či ona neudělala žádná opatření
u nás se kluci střískali v osmé tříde ně lyžáku, ale strašně a navíc strašně brzo asi hned po večeři, takže ještě museli s učitelkama komunikovat, dodnes si pamatuju jak spolužák stojí ve dveřích, křečovitě se drží futer, aby nespadl, protože sotva stál a slibuje, že budem dneska v noci hodný
učitelky byly mladý jestli to nepoznaly nebo radší neviděly, těžko říct.
ale skvělý vzpomínky na základku i gympl mám, to zas joo.
@debra.morgan sem si jistá, že jen dělaly, že nevidí
![]()
Nám to pak vyprávěla třídní profesorka na sedánku po maturitě, kolikrát sme si mysleli, jak sme jí přečůrali na lyžáku nebo výletě…
![]()
Dodneška s ní máme skvělé vztahy, chodí pravidelně na srazy, a zrovna před týdnem si u mě byla i něco zařizovat v kanceláři ![]()
@Mar__tanka1983 píše:
@debra.morgan sem si jistá, že jen dělaly, že nevidí![]()
![]()
Nám to pak vyprávěla třídní profesorka na sedánku po maturitě, kolikrát sme si mysleli, jak sme jí přečůrali na lyžáku nebo výletě…![]()
Dodneška s ní máme skvělé vztahy, chodí pravidelně na srazy, a zrovna před týdnem si u mě byla i něco zařizovat v kanceláři
joo to je jasný, že dělaly, ale snaha se cení
taky mám dobrý vztah s třídní na základce, ale už jsem dlouho slučák neměli asi 3 roky už no… na gymplu už to pak bylo dobrý, to třídní pila s náma, pamatuju si jak jsem sjížděli vodu a veče jsem šly do hospody a učitelka se tam tak opila, že jsme ji cestou zpět do kempu museli pomáhat a nakonec si sedla doprostřed cesty a řekla, že už dál prostě nejde
![]()
Dceru jsem pustila, vyzvedávala jsem ji se 2 spolužačkami kolem 1 hod., holky byly trošku veselejší, ale úplně v pohodě, prý si to moc užily. Co vím, tak to nikdo z jejich třídy neměl od rodičů zakázané.
Děkuji, budeme si o tom muset doma ještě promluvit. Ne že bych ji nechtěla pustit ale spíš jsem chtěla vědět do kolika by jste pustili vy, celkem se s vámi shoduji ![]()
Dovolila, sami jsme v 9. třídě měli rozlučku taky na podobném místě, vrátila jsem se někdy po půlnoci, bylo mi 14 let a bylo to v Praze, ale s námi tam bylo teda asi 5 učitelů, ale ti se zlískali krapet taky.
My jsme se na rozlučáku v 9. třídě pěkně zlískali, bylo to ve volejbalové klubovně a přes noc. Přišla jsem domu v 9 ráno špinavá jak čuně, část noci si nepamatuju, ale domu už jsem dorazila střízlivá. Naši v pohodě a pustili mě vždy všude, čemuž se dnes divím a vzhledem ke zkušenosti, co jsme kolem těch 15-16 let dělali se děsím toho, až moje děti vyrostou do těchto let.
Nezakazovala bych jí to, protože od nás zakázali jedné holce tam zůstat přes noc a ona jim zalhala, že teda pak přespí u kamarádky.
Mě naši nikdy nic nezakazovali a tak jsem neměla důvod lhát, za což jsem fakt ráda. Když se bude chtít opít, kouřit, nebo souložit, najde si pro to příležitost jindy než na rozlučáku a stejně to neuhlídáš.
Ty jo, jak to tak tady čtu, tak jsem ráda, že na naší škole mají deváťáci školou organizovaný ples a další rozlučky pak už nedělají, tedy alespoň ve třídě starší holky jim to tak stačilo, jak to měli v jiných ročnících, to nevím
i když tedy je fakt, že třídní trvala na osobním vyzvednutí dítěte rodičem po skončení plesu, protože, jak vyprávěla, jeden poslala domů děti střízlivé, a domů dorazily nametené a ona to pak měla od rodičů na talíři ![]()
Také jsem na takové rozlučce byla. Pil se tam tvrdej, kouřila tráva. Ale já byla asi „divná“ protože jakmile se to tam takhle rozjelo, šla jsem s kamarádkou domů. Nic jsem nepila
Pokud je rozumná, pustila bych ji do půlnoci.
Jinak, minulý rok měla rozlučku s 9.třídou manžela sestra a ta se rozhodla, že nepůjde, protože se bála, že to takhle dopadne. Pozvala si kamarádky domů, přespali v zahradním domku a měli dovolené frisco
Užila si to moc. Její spolužáci oslavovali tak moc, že jich pár odvezla sanita, protože se přiotrávili alkoholem. O nic nepřišla ![]()
Jako musím říct že naše základka tohle neměla - nic oficiálního - žádné plesy nebo rozlučky..udělali jsme si svou jako větší parta ze třídy, za městem, u řeky, táborák, jako ano i alkohol, a večer jsme normálně přišli domů..žádná půlnoc nebo tak..V podstatě jsme to snad ani doma neřekli, prostě ze školy jsme šli ven a večer jsme se normálně vrátili..jak kdo pak doma vysvětlil svůj stav už bylo na něm..My jsme pak s holkama ještě brouzdali městem takže domů jsme přišli už v normálním stavu. ![]()
@Terezxx píše:
Také jsem na takové rozlučce byla. Pil se tam tvrdej, kouřila tráva. Ale já byla asi „divná“ protože jakmile se to tam takhle rozjelo, šla jsem s kamarádkou domů. Nic jsem nepilaPokud je rozumná, pustila bych ji do půlnoci.
Jinak, minulý rok měla rozlučku s 9.třídou manžela sestra a ta se rozhodla, že nepůjde, protože se bála, že to takhle dopadne. Pozvala si kamarádky domů, přespali v zahradním domku a měli dovolené frisco
Užila si to moc. Její spolužáci oslavovali tak moc, že jich pár odvezla sanita, protože se přiotrávili alkoholem. O nic nepřišla
Uf, až tak jo? No, vždy záleží na nich, někdo tu rozlučku bohužel pojme jako alkoholový a trávový maraton a pak to dopadne jak to dopadne. ![]()
Ocekavam to za 6r. poprve, pustit ji pustime. U nas bude realne, ze pujdou nekde do vinneho sklepa, ktere jsou zde vsude.
My jsme v devitce meli rozlucku hned u rybnika.
Tam jsme mela poprve vodku a juice.
Nelibilo by se mi, ze se maji sejit u rybnika. Ja bych jim snad nabidla nasi prostornou terasu a zahradu na party. Ne protoze bych ji nechtela pustit, ale ze bych se bala, ze nekde prvne ochutnaji hrejive pitivo a utopi se.
Edit. skola nam nic neporadala, to jsme si sami vse zaridili, vyridili, oslavili. Tehdy akorat tridni jsme pozvali.