Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
No radost z vás mít nebudou
ale šla bych znovu na chirdu na přelepení. Jednak si mylsím že lepší steh jak mašličky, pže pak by se to tak nekomplikovalo…jde o to že se to špatně hojí a teďka by mohlo mít tendenci zarůstat to i s mašličkama jestli je to celý znovu rozvrtaný.
jela bych prostě na chirdu a oni s tím něco udělají.
zbytečně by tam měl jizvu ![]()
Já bych mašličky nesundávala - akorát se to tím zas rozdráždí a otevře. Poslechla bych dětskou doktorku. Případně jestli se vám nějaká mašlička poškodí, kupte v lékárně leukostehy a sama mu tam přidej novou mašli, ale starou nech na sundání až za ten týden…ať mu to zas nestrhne stroupek. Jinak na hojení doporučuji homeopatika Arnica montana - v lékárně za 75Kč a urychlí hojení
a ještě, pokud mu to vadí - ten stroupek a tak, lepila bych mu to na noc gázovými čtverečky a okolo leukoplastí (hlavně ne náplast přímo na to, ať nestrhnete strup)
Já měla rozseknutou bradu v 15ti letech, nedali mi na to ani ty mašličky, až po nějaké době doktor poradil stahovat to náplastí.
Pokud by šlo o dítě, asi bych šla do nemocnice na převaz a radu ![]()
Jestli mašličky drží, tak bych mu je na bradě nechala. Mě se třeba brada s mašličkama zahojila líp než se stehama a s menší jizvou. Pomáhá to potřít zlomeným listem mořské cibule ( rychleji se to hojí ), ale trochu to štípe. Ty mašličky třeba trochu „zarostou“ do toho strupu, ale víc v hloubce tosrůstá normálně, takže max. se strhne s mašličkou kousek povrchového strupu. Ať jste brzo zdraví ![]()
kknoflicek píše:
a ještě, pokud mu to vadí - ten stroupek a tak, lepila bych mu to na noc gázovými čtverečky a okolo leukoplastí (hlavně ne náplast přímo na to, ať nestrhnete strup)
tak mu to na noc lepím i na ven aby si do toho něco nezanesl, ale jinak mu to sundavám, protože se s tím nenají a ani nenapije..
Hanule píše:
Já měla rozseknutou bradu v 15ti letech, nedali mi na to ani ty mašličky, až po nějaké době doktor poradil stahovat to náplastí.Pokud by šlo o dítě, asi bych šla do nemocnice na převaz a radu
no to já právě zvažuju, jenže syn z toho má vždycky trauma strašně ječí i když jdu ke gynekologovi třícká sebou válí se po zemi když muu lepili bradu musel si doktor zavolat na pomoc sanitáže drželi jsme ho 4… ![]()
Nejsem zdravotník, ale pokud drží ty mašličky, nechala bych to tak..
Tak jedna možnost se mi vyloučila a to sama mašličky nesundávat
tak ted nevím co dál… já nevím jestli ty mašličky po tom nedělním praštění se do tý rány drží pohromadě, jsou tam nalepený ale nevím zda drží to co mají, protože jak jsem už psala je pod nimi strup… ach jo já nevím…
Lizbeth píše:
Nejsem zdravotník, ale pokud drží ty mašličky, nechala bych to tak..
Já jsem toho stejnýho názoru
Ahoj zakladatelko, proč jsi nechtěla něco na zklidnění pro malého? Mohl to mít za sebou.. Takto si bude rozbíjet bradu a mašličky si možná i strhne. Ale lepší mašličky než nic. Malého víc namotivovat, slíbit odměnu, když bude u dr. hodnější..
Kamka33 píše:
Ahoj zakladatelko, proč jsi nechtěla něco na zklidnění pro malého? Mohl to mít za sebou.. Takto si bude rozbíjet bradu a mašličky si možná i strhne. Ale lepší mašličky než nic. Malého víc namotivovat, slíbit odměnu, když bude u dr. hodnější..
jsou mu dva roky motivuju ho jak můžu ječet bude tak jako tak. nevhtěla jsem aby mu dali oblbovací injekci musela bych tam s ním do večera zustat a jsou to pkný svinstva
lepší trochu oblbováku, než aby se dítě bálo doktora.. můj názor ![]()
Kamka33 píše:
lepší trochu oblbováku, než aby se dítě bálo doktora.. můj názor
doktora se bojí odjakživa a na nějaký rady co mám a nemám cpát do svýho dítěte zvědavá nejsem
myslíš si, že by se po tý injekci co by dostal doktorů pak nebál? máš vůbec dítě? Ptala jsem se co mám dělat ted ne co jsem měla dělat předtím
![]()
Zdravím v pátek si syn rozsekl bradu, když ze sebe chtěl udělat z trucu hrdinu a skočil ze schodů dost nešikovně. má 2,5cm šlinc pod bradou a 3mm do hloubky, na chirurgii nebyly schopní mu to zašít a nechtěla jsem aby mu dávali uklidnující injekci tak mu na ránu dali 10 mašliček s tím, že na sundání mám přijít za 8 dní. Jenže v neděli se do toho znovu praštil krve z toho bylo mnohem více než při pádu mašličky si myslím, že stále drží jen je pod nimi strup, není třeba potřeba jít na kontrolu? volala jsem dětský dr. ta řekla, že je jedno jak to vypadá, ale že mašličky tam musí zůstat a at to sundání prodloužím o 2 dny. Můj přítel je toho názoru, že bychom měli jít do nemocnice na převázání a moje babička (53 let zdravotní sestra) mi tvrdí ať mašličky sundám a přelepím mu to náplastí!
PROSÍM PORAĎTE MI CO BY JSTE NA MÉM MÍSTĚ DĚLALI VY?? DĚKUJI