Rozseknutá hlavička

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2183
30.3.11 14:02

Taky bych jela na pohotovost,kdyby to měl větší (na šití),ale tohle je fakt malinký a nebo kdyby mu bylo špatně nebo tak.Nejsem krkavčí matka :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
30.3.11 14:05

Tak se na mě klidně všichni sesypte, ale já to nechápu. Když si dítě rozsekne hlavu, má hlubokou ránu která hodně krvácí, tak snad jedu k doktorovi ne? Zakladatelku nesoudím, je to její dítě a ona musí vědět co je pro něj nejlepší… Jen tomu nerozumím.A zavolat doktorovi je rychlejší než si psát o neodborné rady na internet.

Děťátku přeji aby se vše rychle bez problémů zahojilo a mamince pevné nervy, nejspíš to nebylo na posledy. Děti prostě bouraj no :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
30.3.11 14:09

Jestli sel spat az az za hodku a pul akorat do nej dloubni.
Jinak bud v klidu.Mala me vypadla z kocarku na beton a akorat jsme pozorovali kamoska co to videla je zdrav.sestra a rikala akorat kdyby se mi nezdala zacala zvracet a jine zmeny takze mam pro ni skocit a ze malou odvezem.takze jsem tez krkavci matka.A moje mamka taky.
Takovych padu jeste bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
30.3.11 14:10

Holky díky za rady,nechci aby mě tu někdo obviňoval.Jen jsem se chtěla zeptat.Doktorce jsem volala,tak uvidim jak na tom bude až se vzbudí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
30.3.11 14:12

Teď jsem u nej byla,pohladila jsem ho a otočil se na druhý bok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
30.3.11 14:12

A co mu to dela tedka??tece z toho krev nebo je to ok??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
30.3.11 14:15

Ne krev už neteče

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4257
30.3.11 14:17

tak já jsem asi nějaká divná krkavčí matka. Ale já bych bezprostředně po pádu na žádnou pohotovost nejela. :oops: Pokud hned po pádu reagoval normálně - začal brečet, brblat,zvedat se, tak by to mělo být dobré. Ránu bych ošetřila a hlídala dvě hodiny jeho chování - pokud se od 11 h do půl jedné choval jako každý jiný den,tak bych to považovala jako dost nešikovný pád… :oops: Jenomže pády jsou dost ošemetné… :roll:

Mám už za sebou pár pádů - po jednom fakt neviném (převrátil se přesně jako chlapeček zakladatelky doma na plovoučku) jsme jeli na chirurgii,kde nám dr. vysvětlil,jak se to má s jejich stavbou kostí a hlavičky a tak…což mě dost uklidnilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihlasena Jaruna
30.3.11 14:18
mishka2 píše:
Tak se na mě klidně všichni sesypte, ale já to nechápu. Když si dítě rozsekne hlavu, má hlubokou ránu která hodně krvácí, tak snad jedu k doktorovi ne? Zakladatelku nesoudím, je to její dítě a ona musí vědět co je pro něj nejlepší… Jen tomu nerozumím.A zavolat doktorovi je rychlejší než si psát o neodborné rady na internet.Děťátku přeji aby se vše rychle bez problémů zahojilo a mamince pevné nervy, nejspíš to nebylo na posledy. Děti prostě bouraj no :zed:

Naprosto souhlasim.Taky to nechapu.. :nevim: .
Diteti hrozne krvaci rana,kterou ma na hlave a ja pujdu s ditetem domu a budu si psat o rady na net.
Kluk si v roce rozsekl oboci,on teda pada jen a jen na hlavu,nikdy si nic neodrel jineho a pokazde jsem s nim sla k dr.K te rane…dr. mu ranu osetril,stahnul lepenkou a samozrejme vysetril,zda nehrozi otres mozku a poucil co mam dal delat a jak dite sledovat.
Hlavne,at malemu nic neni.

• Citovat
  • Upravit
21994
30.3.11 14:21
mishka2 píše:
Tak se na mě klidně všichni sesypte, ale já to nechápu. Když si dítě rozsekne hlavu, má hlubokou ránu která hodně krvácí, tak snad jedu k doktorovi ne?

Nejsem zakladatelka (a také jsem doporučovala jet), ale mezi námi - kdybych měla jezdit k doktorovi pokaždé, když mým dětem teče krev, byla bych tam asi třikrát týdně… Ono to chce trochu zdravého rozumu a soudnosti - jenom osoba, která dítě vidí a u pádu byla, může posoudit, z jaké výšky spadlo, jak prudce, kam se uhodilo, jak moc mu teče krev a jestli s tím doktor udělá něco jiného než může udělat sama. Z nás, co tu radíme, u toho nebyl nikdo… :wink:

Příspěvek upraven 30.03.11 v 14:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
30.3.11 14:22

Pokud by to bylo hluboke tak par kapek tece jeste tedka.
S kazdy skrabancem utikat k doktorovi nevim nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
30.3.11 14:23

Tak pro upřesnění,malému už to nekrvácelo,když jsem se tu ptala a hlavně už spal,jestli si jako myslíš,že jsem malého měla stranou,kde seděl,brečel a z hlavy mu cákala krev a já si v klidu brouzdala po netu tak to jsi na omylu!!!!!!Ptala jsem se tu v souvislosti s jinou diskusí,kde řešili spaní po pádu na hlavičku,že v tom může být problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihlasena Jaruna
30.3.11 14:25

Koukam,ze se rika porad to same dokola,ale asi mame kazda jine rady od dr.Me treba dr. rekl a prave,ze jsem tam nebyla poprve,ze dite nemusi zvracet presne do dvou hodin po padu.Kluk mi treba spadnul na hlavu ve 20:00 a pokud by zvracel i v noci,k ranu,mela jsem okamzite prijet,musel by nastoupit do nemocnice.
A nesleduji se jen zornicky,reagovani na stouchnuti ve spanku,ale treba i jestli dite neni malatne,zda pouziva obe ruce,obe nohy,zda dobre slysi,s hlavou vse souvisi.
A nemuzeme srovnavat ruzne pady deti,ze tohle dite spadlo hlavou na beton,tohle na dlazbu a nikomu se nic nestalo,na to preci nemuzu spolehat,ze takhle to bude i u meho ditete.Kazdy pad je jiny.

• Citovat
  • Upravit
24320
30.3.11 14:25

chelsea:ja ti rozumim. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
30.3.11 14:26

Jen teda ještě přidám mou zkušenost. Synovi byly 3 roky. Neděle 23:30, oba jsme už spali. Najednou mě vzbudil šílenej řev, tsk jsem vyběhla do pokoje, kluk nikde. Seděl na chodbě a mezi obočím měl obrovskou díru ( 1,5×1,5cm, hloubka až na lebku) v ten samý moment mu z rány začala stříkat krev. Než jsem ho vzala na ruku měl zakrvácený celý obličej a plakal, že nevidí. V tu chvíli jsem nevěděla, jestli má poškozený zrak nebo jen nevidí přes tu krev. Na ránu jsem mu něco přitlačila(už nevím co, jsou to 4 roky)a běžela pro telefon. Jako na potvoru byl vybitý :pocitac: Tak jsem vyběhla na chodbu paneláku a lokty zvonila u sousedů. Otevřel ospalý soused, který mi hned zavolal rychlou a jeho 17-ti letý syn si vzal na ruku Dominika abych se mohla obléknout, protože jsem byla v noční košili, kterou jsem měla celou zakrvácenou. Kluk u něj přestal plakat, rána už tak mohutně nekrvácela a při příjezdu sanity už netekla krev vůbec. Naložili nás do sanitky, kde jsem omdlela asi z šoku. Dostala jsem nějakou injekci na uklidnění a doktor se smál, že kluk už je v pohodě (už si i hrál a zkoumal vybavení vozu) a maminka potřebuje první pomoc. Když nás dovezli na chirurgii, tak nás přivítal zjevně právě probuzený lékař, který byl nepříjemný až nechutný. Ptal se jak se to stalo a já to nevěděla, tak na mě před synem začal řvát, jak je to jako možný, že nevím a to i potom co jsem mu řekla, že jsem spala. Naštěstí má syn neskutečnou vyřídilku a tak začal vyprávět, že se mu chtělo čůrat, jenže se netrefil do záchodu, ale vedle a pak po těch čůránkách uklouzl a spadl na záchodou mísu :roll: No doktor zmlknul, protože tohle by si nikdo nevymyslel i kdyby chtěl.Syn pak ještě dělal komedii při šití kdy oblažoval sestřičky svými historkami :lol: Doktor si na něm ale asi chtěl zhasit žáhu, tak mu to zašil jako prase a kluk má velkou jizvu.Dle naší lékařky měl udělat asi 5 stehů, ale udělal jen 2 :pocitac: Kluk si z toho dělá srandu, že vypadá jak Harry Potter :mrgreen: Bohužel to nebyl poslední úraz a předpokládám, že ještě nějaký přibude. Holt je kluk po mě, já taky málem v dětství zrujnovala pojišťovnu.

Příspěvek upraven 30.03.11 v 14:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák