Ahoj holky, prosím o radu. Už dříve jsem měla problém s tím, že se
mi trochu třepily nehty. Teď jsem v 35tt a nehty mám katastrofální, lámou
se mi, třepí, mám je ostřihané uplně na max a stejně to skoro pokračuje
dál. Nějaký tip na cokoliv - co by mi mohlo pomoct? Děkuju
Roztřepené, zničené nehty
@martina.se hahaha, gelovky mě odpadávají taky
Zinek - dobrá. Jinak pestřejší stravu docela
mám, i hodně zeleniny atd. Tak max ty tabletky či co by mi mohlo pomoct.
Děkuji
@kofolkal mám ten samý problém. Třepí se mi a lámou, i když je mám max. zastřižené, použití laku na lámání, zpevnění nehtů mi nikdy nepomohlo. Taky mě to štve, ale zvykla jsem si na to.
Dobře udělané nehty by neměly odpadávat. Mohou se dříve odchlipovat, pokud nehet hodně „dýchá“, ale odpadávat?
Nějakou dobu nelakovat a neodlakovávat a tak tři měsíce užívat přípravky, kde je selen, zinek a křemík.
Pokud se zaměřujete na to, abyste jedla hodně zdravě, tak je naopak možnost, že nemáte třeba dost tuků. Pak to chce přidat tuky a suplementovat chvíli vitamíny rozpustné v tucích A, E, D a K.
a teda jestli jste těhotná/kojíte, tak ještě suplementovat i vápník a hořčík.
Par let zpatky jsem s tim mela taky problem. Byl mi doporucen vyzivny krem na nehty (znacku uz bohuzel nevim). Zabralo to, ale uz si nepamatuji po jake dobe.
@Ou Děkuji. Myslím, že stravu mám pestrou, jak tuky, tak vše ostatní atd. Takže zkusím vápník, což už jsem někde vygooglila taky. A zkusím úplně nelakovat, teď používám jen bezbarvý zpevňovač, ale zkusím to teda uplně bez něj.
@kofolkal píše:
@Paralenka červená No mě se opravdu odchlipovaly až některé vyloženě odpadly.
Tak to mohlo být i materiálem, prací… Obecně by se to dít nemělo.
Nicméně umělé nehty stejně neodstraní příčinu
@kofolkal jako mě zcela jednoznačně žere nehty odlakovač, ať už acetonový, nebo bezacetonový.
Jinak je potřeba vydržet, protože ty nehty podpořené doplňky teprve začnou růst dole u nehtového lůžka a bude to několik týdnů trvat, než dorostou nahoru.
Tak jsem přidala ode dneška nějaké vitamíny, hlavně vápník, tak jsem zvědavá, nehty jsem odlakovala a koupila jsem si teda zpevňovač, tak se uvidí. Za chvíli bych měla ty nehty do půli lůžka, jestli je to vůbec možné.
Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s., je členem koncernu AGROFERT.