Růstová retardace plodu 31 tt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33
23.9.21 15:14

@Maminka1087 Aholky, mrzí mě že musíš něco takového řešit, ten stres je šílený. Ale zkus myslet pozitivně a věřit že to prcek všechno dožene, já byla dneska na kontrole a doktor mi teda řekl že náš prcek prostě hold bude o něco menší, ale krásně nám přibral skoro 300g za 10 dní, nehorázně se mi ulevilo.
No já měřím 154cm a přítel 180cm, a můj doktor říkal že je dost možné že bude prcek po mě menšího vzrůstu, tak že je dost možné že u vás to bude ten samý případ ☺️ Důležité je že váš prcek zdravý, hlavně se moc nestresuj (vím že se to lehce říká) uvidíš že vše dobře dopadne! Držím palečky. :andel: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
23.9.21 15:18

@Kaculina256 no strach mám šílený. Malá od 20tt do 25tt přibrala jen 300g a ještě vyrostla málo ale měřila jiná doktorka.. Průtoky dobrý tak nechápu. Moc děkuji a je super takový prislrustek za 10dni!! :dance:
Mě děsí že děti co jsem porodila neměli problém s růstem v břiše a teď poslední ano…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
23.9.21 15:36

@Maminka1087 Každý doktor vždy naměří jiné hodnoty. Tak to jsme na tom úplně stejně my máme taky dobré průtoky, a náš drobeček je i přes to menší.☺️ Důležité je že přibírá, a úplně nejdůležitější je to že u vaší malé nakonec vyloučili ten downův syndrom :andel:
Mě všichni uklidňovali tím, že mám být na jednu stránku ráda že budeme mít malý dítě že se mi to aspoň bude líp rodit, no po těch stresech jestli malej přibere nebo ne bych nejradši rodila dítě které má 4kg.😕
Nezbývá nám hold nic jiného než jen myslet na to jak ti naši drobečci krásně rostou a přibírají.🌸 :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
23.9.21 17:09

@Kaculina256 no nevyrostla za 5tydnu tolik kolik měla. Ale třeba vyroste teď za dva týdny o to více.. Nechápu jak s dobrými průtoky a ještě vitamíny neroste tak jak ostatní miminka. Bojím se aby už ve 30tt nemusela ven.. :,(
Jinak máš s tím měřením pravdu :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
24.9.21 11:14

@Veny89 mohu se zeptat? Kdy vám zjistili problém s růstem? A měli jste krátké dlouhé kosti? Stehenní kost nesedí o 14dni a ruce taky celkové nesedí asi o týden v průměru naměřených části těla. Mě na to přišli náhodou teď v 24+6 když jsem přestoupil k jiné doktorce na kliniku kde jsou pečlivý. Kdybych zůstala u své tohle zjistím až po 30tt. Jinak z 1.screaningu rustova restrikce 1:71 a preklapsie 1;4. Moc děkuji.. Jsem vyděšená. Děti se nám narodili vždy okolo 3kg i když šli dřív

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1276
24.9.21 12:46

@Maminka1087 nám zjistili riziko právě na 1. Screeningu 1:149. Od 2. Screeningu nás pak přeřadili do rizikové poradny. Malej byl menší pořád. Hlavička v normě, Nohy jak kdy, ale bříško malé vždy. Průtoky vycházely v normě. Rodila jsem spontánně v 38 TT. Porod byl ok. Jen mi pořád haprovaly žlučové kyseliny v krvi a po porodu hrůzostrašný jaterní testy. Malý je menší stále. Má rok a pouze 8kg. Už jsme si zvykli… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
24.9.21 13:12

@Veny89 já mám riziko z 1.screaningu 1:71 a moje doktorka to neřešila tak jsem šla jinam a ejhle malá má krátké dlouhé kosti. Hlavička a bříško ještě ujdou stehenní kost a pažní krátká o 2+4tt.. Váha 24+6tt 595g.. Průtoky dobré.. Kratší stehenní kost měla o dva týdny o na 2.screaningu ale nikdo to neřešil na 2.screaningu 20+1tt měla 312g.. Moc děkuji za Vaše zkušenosti protože jsme asi v dost podobné situaci. Čekáme 4.miminko a tohle jsem tedy nezažila.. Sice 1.syn je z prvního manželství a s nynějším manželem je to třetí miminko ale i 5ak..neznam to.. Jsme oba malý 160cm a 164cm ale nikdy na to nikdo u předešlých těhotenství nepoukazoval. Opravdu jsem vám vděčná za cenné zkušenosti.. Tak moc se bojím.. Od začátku nějaké strašení.. Mimodelozni, dawn, plodovka a teď toto a zas plodovka naštěstí mají vzorek z minula.. Chtějí vyloučit liliputa i když ani genetik ani doktorka co teď prováděla uzt si to nemyslí. Ale myslí si že je to začátek restrikce růstu ale my teprve začínáme 26tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí