Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím maminky
mam doma 8 denního prcka a prijde mi že si procházíme růstovým spurtem
chtěla jsem se zeptat jestli je to u takhle malého prcka možné nebo mam jen proste spatne mléko
maly vypije cca 60-70 ml na jedno krmeni (odsavam a krmiv z lahve) vždy vypije vsechno tak mam obavy ![]()
Příspěvek upraven 02.04.23 v 20:43
@Alex243 píše:
Zdravím maminkymam doma 8 denního prcka a prijde mi te si přicházíme růstovým spurtem
chtěla jsem se zeptat jestli je to u takhle malého prcka možné nebo mam jen proste spatne mléko
maly vypije cca 60-70 ml na jedno krmeni (odsavam a krmiv z lahve) vždy vypije vsechno tak mam obavy
A z čeho máš obavy? Podle mě to je normální dávka. Kdyby to bylo moc tak se poblije. Špatné mléko neexistuje. Pozvi si dobrou laktační poradkyni a přikladej co nejčastěji k prsu.
@JancaS84 v noci mi skoro vubec nespi a přes den chce třeba co 2 hodiny.. už je to tak třetí den a už jsem vyčerpána z toho ze vstávám co 5 minut k postylce když se začne vztekat.. jak říkám, nebojím, odsavam a dávám z lahve takže pokaždé vim kolik vypije jen mi prijde ze porad nema dost🤷🏻♀️
Není to jen o hladu. Je to i o potřebě kontaktu. Nemusí mít vždycky hlad. Mě se starší dítě budilo takto až do roka… Jediné východisko bylo spát spolu, pak spala aspoň trochu líp. Určitě nejde o špatné mléko, nic takového totiž neexistuje.
@Janee19 zkusim dávat větší dávku a uvidime🤷🏻♀️ Jinak pak urcite kontaktují laktační poradkyni
@Alex243 zkus mu dát víc. Kojení nejde? Ono je to někdy snazší než odsávat…
@Alex243
Dcera byla sice na UM, ale od asi 3 týdnů (předčasně narozená o měsíc) pila přes den a i v noci každé 2 hodiny. Byla jako hodinky a ještě i tomu noci prořvala kvůli prdům. To byl hukot…
Musí si to sednout. A pokud si myslíš, že je to hladem, můžeš mu zkusit dát víc, tedy častěji přikládat. Třeba to pomůže i zvýšení laktace a odbourání flašku.
@varenevejce jasně, když je u mě, tak je klidnější. Jen prostě vždy cca po těch 2 hodinach začne mlaskat, házet hlavou ze strany na stranu s otevřenou pusou a vzteka se🤷🏻♀️
@Alex243 píše:
@JancaS84 v noci mi skoro vubec nespi a přes den chce třeba co 2 hodiny.. už je to tak třetí den a už jsem vyčerpána z toho ze vstávám co 5 minut k postylce když se začne vztekat.. jak říkám, nebojím, odsavam a dávám z lahve takže pokaždé vim kolik vypije jen mi prijde ze porad nema dost🤷🏻♀️
Kojení co 2 hodiny je úplně normální. V noci si ho dej k sobě do postele.
Proč nekojis? Nejde to, nebo nechceš? Ono by mu možná stačilo dát i prso, podudla si a u toho usne.
Zacatek je těžký. Spí když spí miminko. Teď se nějakou dobu moc nevyspis no ![]()
8 denni mimino se rozhodne nevzteka
Vem ho k sobe a treba vam bude lepe. Potrebuje hodne kontaktu, vzdyt se teprve vzpamatovava z toho, ze je ven.
Davku nevim, ja kojila a nemerila, ale druhatko mi hned v prvnich dnech pribralo tolik, ze i zkusena porodni asistentka/sestra (rodila jsem v zahranici, maji to 2v1) koukala, zda se ta vaha nezblaznila
Deti nectou tabulky ![]()
Nicmene slabe mleko neexistuje, pokud nejsi zavazne podvyzivena, tam by asi riziko bylo, ale jelikoz nejsme nekde v subsaharske Africe, tak to neni moc pravdepodobne…a materskym mlekem neprekrmis, maximalne to vyblije. Ale je mozne, ze my zbytecne roztazeny zaludek, pokud ho v porodnici prikrmovali…to je tady takovy oblibeny nesvar no.
Příspěvek upraven 02.04.23 v 20:56
@JancaS84 kojení zkoušíme pořád ale malý prso odmítá😕 skrz toho už jsme byli i u laktační poradkyně a ani ta nám nepomohla a malý pořád prso odmítá🤷🏻♀️ Takže musim odsavat ale porad zkouším!
Už to čtu. Ani když nedáš láhev, tak nechce na prso? Co kloboučky?
@beruska9 v porodnici dostával prikrm jelikož jsem ještě neměla svoje mléko.. maly je o 2 týdny dřív🤷🏻♀️ První den doma jsme neměli absolutně žádný problem a vzbudil se mi jen jednou na krmeni.. celou noc spal krasne v postylce.. uvidim jak to bude dal, zkusim dat více mléka🤷🏻♀️