Řvoucí dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1814
16.5.10 13:33

Radu moc nemám, jen s tou rektální rourkou opatrně - aby se z toho nestal návyk a byl se pak schopný sám bez ní vykakat :-?
A ta délka ne-spaní mi připadá taky hodně dlouhá :-? Naší Šárce je 9 měsíců a spinká dopoledne i odpoledne. Takhle malé miminko jsem dávala cca 2 hodiny po raním probuzení znovu spinkat, byla to akorát doba na unavení.
Přeji hodně sil a pevné nervy :srdce: a neboj - zlepší se to! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
16.5.10 13:36

Já bych taky zkusila víc spinkáního, ale vysvětlete to mladýmu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
16.5.10 13:41

Když s ním půjdeš 2× denně na procházku v kočárku tak by mohl spinkat ne?Každé dítě je jiné,zkusit musíš všechno :mrgreen: :wink: Lehnout si s nm do postele,přitulit si ho k sobě,nebo jestli usne u kojení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2832
16.5.10 13:45

Zazie,naše malá bude mít 6 týdnu a taky moc přes den nespí. Doma usne tak na půl hodiny a je po spaní, v kočárku to je naštěstí lepší. Prdíky nás začaly trápit, tak před týdnem a je to děs. Poslední dva dny se chudáček svíjí po každém kojení. Nám hodně pomáhá nošení v klubíčku a cvičení s nožičkami.
Jestli jsem to dobře pochopila, tak se ti malý narodil v březnu. Tak jestli chceš tak se přidej k nám do březňátek, tam se můžeš kdykoliv vyzpovídat a ulevit si: https://www.emimino.cz/…nkovani/725/#…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
irinek
16.5.10 13:46

U nás byly taky ze začátku prdíky a pomáhala nám masáž bříška a cvičení nožiček. Pak už jsme byli natolik sehraný, že nám trvalo pár minutek a kakání bylo na světě. S tím spinkáním mají holky pravdu, náš kluk spal jednou dopoledne a dvakrát odpoledne. Taky bych řekla, že může být přetažený. A občas bych ho klidně nechala i brečet v postýlce. A co jídlo, kojíš? Nebo je na UM. Jestli není třeba hladový. Co plínky? My jsme měli i zkušenost, že brečel kvůli plínkám - neseděla mu značka, svrběla ho z nich prdelka. Dál mě zatím nic nenapadá a už si to moc nepamatuji, ale vím, že jsem první měsíce byla taky dost hotová a nikoho neměla, kdo by pomohl. Hlavně klid a zkus večer prostě hodně relaxovat. Mě pomáhala vana, naložila jsem se, četla časopisy, byla vklidu. Hodně mi to pomohlo, aby se člověk nezbláznil. Držím palečky.

• Citovat
  • Upravit
248
16.5.10 14:00

Ahoj, asi kojíš, viď, tak je to bezpředmětný, ale pro nás byla zázrak Beba sensitive.. Po řvaní se slehla zem :wink: Jinak přeju pevný nervy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
16.5.10 14:01

Napada me, co delas, kdyz ho das do satku? Doporucuju prochazku sviznym krokem venku, to by i nejvic urvane mimino melo usnout.

Na prdy nam pomahal polstarek s tresnovymi jadry nahraty v mikrovlnce, dite do klubka, na bricho polstarek a chovat, to se hezky vyprdel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
16.5.10 14:01

jeee tak uječené miminko jsem taky měla tak do 5 měsíců, nejdřív prdíky, pak už nevím, ale nic jí nebavilo až když se začala otáčet tak z ní mávnutím kouzelného proutku bylo a dodnes je spokojené a hodné dítko.

Jinak u nás pomáhalo hodně zavinout a jezdit skočárem. Nezvykla si na to, dnes spí krásně v postýlce, usíná sama. Ale do těch 6 měsíců jsem pořád jezdila venku ve větru dešti a malá spinkala a byl chvíli klid. Nebo usnula a já si sedla na chvíli na lavičku a jen tak civěla. I to byl relax. :wink: Neboj jednou to přejde. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31502
16.5.10 14:35
Zazie píše:
Ahoj holky, taky jste byly nebo jste zoufalé z toho uječenýho mimina? Jsem na něj sama a nikomu ani nemůžu říct o pomoc, tak si tu „dovolenou“ fakt užívám :-? Ráno v sedm vstaneme, ječí do cca jedný, a od čtvrtý do devíti nanovo. Kolikrát mám chuť ho reklamovat v porodnici, jak to zvorali při porodu, páč já čekala hodný, klidný miminko :-) Tak jsou i lepší dny, ale tohle je šest dnů v týdnu. Co vám pomohlo se nezbláznit?

Tak to mě mrzí..a že jsi na mimi sama taky…ale víš co naše malá byla taky šilně uřvaná a teda ona nespala bez houpání a chování jen v kočárku takže dny jsem prochodila venku v zimě… :roll: a unavená jsem padala na hubu. Jak kočár stál tak nespala no a v noci to byl děs no..uchovat a hodku spala a zase tak nanovo furt dokola asi 6 x za noc…pak seto začlo zlepšovat po těch 3 měsícech. No a nemá prdíky…naše měla bolení bříška proto řvala… :nevim: zkus probiotické kapky a masáž bříška a cvičení snožičkama a dávat po jídle opravdu poctivě odříhnout… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
16.5.10 15:01

Taky se přimlouvám za zavinovačku a ježdění s kočárkem. Malý je asi přetažený, musí víc spát. Můj syn jinak než v kočárku nespal a to jsem musela jezdit, nejlépe po zámkové dlaždě, nebo hrubém betonu, ne sedět na lavičce v parku. Když se ochladilo, spal už dopoledne na balkóně v korbičce, aspoň jsem něco stihla. Taky bez pomoci.
A na prdíky a mléko jsem pila 2×denně fenyklový odvar (1 lžičku na 3 dcl, provařit, potom cca 1hod vylouhovat). Nedoporučuje se to matkám, které mají hodně mléka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
16.5.10 15:19

nechápu, jak jsem mohla první 4 měsíce přežít - ale přežili jsme oba a už zas žiju jako člověk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
16.5.10 15:30
ZuzaM píše:
Pokud jsou to prdíky, tak ti budiž útěchou, že nejhorší jsou první 3 měsíce a pak to bude o hodně lepší. Naší malou uklidňoval fen nebo podobný šum. Ráda se nosila v klubíčku, aby viděla kolem sebe. Jinak to chce najít rytmus pro mimčo, mělo by spát několikrát za den, jinak je unavené a protivné. Chce to najít i rytmus na krmení, prostě zpočátku je to nejhorší, matka je i nejunavenější, pak už se to jen zlepšuje. Spi když spí on.

taky jsme pár večerů profénovali u postýlky, nebo ,,naladit" šumění na rádiu, jeden čas zabíral kousek mýho spacího oděvu, protože voněl mnou. Zavinout velmi pevně taky fungovalo a při tom houpat v křesle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6414
16.5.10 18:30

Jasně, málem bych zapomněla na zavinování - super vynález. Pevně zavinout, zapnout fén a usne.:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
16.5.10 21:16

Rektální hadičku jsem taky zkoušela - ale buď to dělám blbě, nebo nám to nefunguje - namazala jsem jí lékařskou vazelínou (samozřejmě jen ze strany), dala několik cm do zadečku a vyšel jen takový něžný vánek. Zavinování na nás neplatí - to se Mika ještě víc rozeřve a nedá pokoj, dokud si nevytáhne ručičky - má je rád u hlavy.
Nechtěla jsem otevírat neverending téma „prdíky“, spíš mě zajímalo jak se vyrovnáváte s tím řevem. Kolikrát se rozbrečím zoufalstvím a říkám si, jestli mi dřív nebylo líp. Nejraději bych se opila a pak tři dny prospala, a zbytek týdne strávila v pyžamu u televize, s pytlíkem brambůrek a horou zmrzliny :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
17.5.10 06:37

Zazie bude líp. Budeš zase žít jako člověk. Dítě si udělá režim a budeš vědět, kdy bude spát a kdy můžeš co čekat. pláč se obvykle omezí na večerní hodiny.

Pokud by ti někdo pomohl třeba dítě občas vyvenčil bylo by fajn. já byla víceméně sama.
Rafánek jako neřval pořád, ale pouze, pokud jsem mu nevěnovala 100% aktivitu (houpání, nošení). Byla jsem úplně grogy.
Manžel nedokázal pochopit, že když si dal svoji třicetiminutovku spánku, že padnu na gauč a nic nedělám, prej mám tolik voilného času a stihla bych … grrrrrr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí