Rychle přibývá po UM :(
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Rychle přibývá po UM :(
Holky prosím jsem neštastná, chtěla bych se poptat poradit. Mám syna 8týdnů. Porodní váha 3,30. Do 6 týdne jsem se snažila kojit, ale malému to bylo málo, přes den jsem ho „jakž takž“stačila kojit, že neplakal, pak v noci jsem dokrmovala jednou lahvičkou před spaním, vypil 90-120ml a pak spal 5-6,5hodiny, jinak papal co 3-3,5h a v 6týdnech měl 5kg. Od 6 týdne jsem začala krmit jen UM, malý se nechtěl přisát a pak odmítal i odsáté mléko z lahve. Dávky dodržuju dle tabulky uvedené na UM a malý mi za dva týdny přibral celý kilogram! Dělám něco špatně?
. Tchýně mi to vyčítá, že je veliký (nemá ani faldy jen je větší).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
A co je ti do tchýně? Malá přibírala taky tak a jen z kojení.. Pokud ho vyloženě nepřecpáváš, tak je to ok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera byla taky velká, na UM byla od tří týdnů cca. Narodila s 3,6, v šestinedělí pět kilo, v půl roce 10. Teď v roce má 11, úplně se to zastavilo, vypadá úplně normálně. Taky jsem si vyslechla a že bude líná, když je tlustá - houby, stála v půl roce v postýlce, od 8 měsíců chodí.
Pokud dodržuješ tu tabulku a nedáváš jí víc, než by měla a nemá hlad, tak bych to neřešila a tchyně ať si trhne ploutví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verčíí neboj po UM mimca rychleji pribyvaji, mala taky hodne nabrala a dnesk je ji rok a ma 12 kg, myslim si ze to neni nic hroznyho a tchyni neposlouchej ma se radovat ze maly hezky roste a ne prudit ze je „tlusty“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verčíí
Co já bych za to dala. Já mám doba vychrtlinu, ale už jsou jí 2 roky.
Pokud má hlad, tak mu UM dej a tchýni neposlouchej. To by ho radši viděla hladovýho, nespokojenýho a uřvanýho? Miminka mají přírůstky na váze větší, po půl roce až roce se to o hodně zpomalí. Pokud jsi větší ty nebo partner, tak může být větší i syn.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Css, ja vykrmila MM dite za 10 dni o kilo
jestli je maly spokojeny, lekarka nic nenamita, tak se na tchyni vis co ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně jak píše Sibyla0. Mám 11 týdenní holčičku a takhle rychle mi taky nabírala a to je plně kojená. Z porodnice jsme šli s 2.8 kg a teď má kolem 5.6 kg. Ze začátku to byly přírůstky kolem 450 g za týden.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje holky byly jako miminka obě stejní cvaldové. Jednu jsem kojila a druhá byla na UM. Za mě naprosto nevidím rozdíl. Ta starší, kojená, byla vyloženě tlustá, to se jinak nedá říct. Až jsem z toho měla strach, že ji budu muset jednou hlídat co smí a co nesmí. A hele, má ve 4 letech 13,5 kilo. Mladší v 18 měsících něco přes 10 kilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verčíí píše:
Holky prosím jsem neštastná, chtěla bych se poptat poradit. Mám syna 8týdnů. Porodní váha 3,30. Do 6 týdne jsem se snažila kojit, ale malému to bylo málo, přes den jsem ho „jakž takž“stačila kojit, že neplakal, pak v noci jsem dokrmovala jednou lahvičkou před spaním, vypil 90-120ml a pak spal 5-6,5hodiny, jinak papal co 3-3,5h a v 6týdnech měl 5kg. Od 6 týdne jsem začala krmit jen UM, malý se nechtěl přisát a pak odmítal i odsáté mléko z lahve. Dávky dodržuju dle tabulky uvedené na UM a malý mi za dva týdny přibral celý kilogram! Dělám něco špatně?. Tchýně mi to vyčítá, že je veliký (nemá ani faldy jen je větší).
přijde mi to normální.
Syn taky tak nabíral ze začátku to valilo hodně nahoru. Teď v necelých 7-mi měsících se to úž ustálilo. Porodní váha - 4 kg, v půl roce 9 kg:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když by byl přecpaný tak by ti pravděpodobně hodně blinkal(ne jen ublinknutí při odříhávání nebo kvůli nedostatečnému odříhnutí ale hodně a po každém jídle), to že přibývá hodně je hodně individuální a každé dítko to má jinak(můj první čistě na um v 6 týdnech 5kg a skoro ve 4 letech má 14,5kg, druhý kojený do 3měsíců v 6 týdnech taky 5kg a v roce skoro 12kg), každé dítě je jiné a každé potřebuje jiné množství jídla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuju za vaše odpovědi. Já jsem se strašně bála, jestli není něco v nepořádku, když za dva týdny narostl o kilo. Je to moje první dítě, asi všechno moc řeším :/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli neblinka nejak hodne, tak bych rekla, ze je ok. Miminka na zacatku kynou hodne, rychle rostou. Moje ma v pul roce 8,5 kg a 72 cm a co mam delat, uriznout ji nozicky nebo nedat najist?
a pritom to zadnej tlustoch nikdy nebyl, proste je velka. Jeji sestrenice ma 10 kg, to je teprv rizek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verčíí píše:
Děkuju za vaše odpovědi. Já jsem se strašně bála, jestli není něco v nepořádku, když za dva týdny narostl o kilo. Je to moje první dítě, asi všechno moc řeším :/
Hlavně to zbytečně řeší tchyně. Hele já fakt měla strach, že mi z ní vyroste nějaká obluda a teď kdybys to viděla. Oblečení jí kupuju v o rok nižší kategorii a stejně je jí to volné v pase. Vypadá jak kdybych jí nedala najíst. Kdyby se mi nepříčilo vystavovat veřejně fotky, tak ti ukážu jak vypadala v půl roce. Šel z toho strach, říkali jsme jí otesánek
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cizova neblinká vůbec, kolikrát mám vůbec problém aby si říhnul, trvá mu to dlouho. Jinak mi přijde spokojený, každou chvilku se usmívá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Antonie Bolavá Děkuju, já doufám, že z toho taky vyroste asi teda jako každé mimi. Nevím jak to u nás vidí okolí, já na malém vidím jen druhou bradičku, jinak mi přijde prostě větší celkově, nedělají se mu nikde faldy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit