Rychle přibývá po UM :(

83
17.2.14 13:36

Rychle přibývá po UM :(

Holky prosím jsem neštastná, chtěla bych se poptat poradit. Mám syna 8týdnů. Porodní váha 3,30. Do 6 týdne jsem se snažila kojit, ale malému to bylo málo, přes den jsem ho „jakž takž“stačila kojit, že neplakal, pak v noci jsem dokrmovala jednou lahvičkou před spaním, vypil 90-120ml a pak spal 5-6,5hodiny, jinak papal co 3-3,5h a v 6týdnech měl 5kg. Od 6 týdne jsem začala krmit jen UM, malý se nechtěl přisát a pak odmítal i odsáté mléko z lahve. Dávky dodržuju dle tabulky uvedené na UM a malý mi za dva týdny přibral celý kilogram! Dělám něco špatně? :(. Tchýně mi to vyčítá, že je veliký (nemá ani faldy jen je větší).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
17.2.14 13:38

A co je ti do tchýně? Malá přibírala taky tak a jen z kojení.. Pokud ho vyloženě nepřecpáváš, tak je to ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1654
17.2.14 13:39

Dcera byla taky velká, na UM byla od tří týdnů cca. Narodila s 3,6, v šestinedělí pět kilo, v půl roce 10. Teď v roce má 11, úplně se to zastavilo, vypadá úplně normálně. Taky jsem si vyslechla a že bude líná, když je tlustá - houby, stála v půl roce v postýlce, od 8 měsíců chodí.

Pokud dodržuješ tu tabulku a nedáváš jí víc, než by měla a nemá hlad, tak bych to neřešila a tchyně ať si trhne ploutví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
862
17.2.14 13:40

@Verčíí neboj po UM mimca rychleji pribyvaji, mala taky hodne nabrala a dnesk je ji rok a ma 12 kg, myslim si ze to neni nic hroznyho a tchyni neposlouchej ma se radovat ze maly hezky roste a ne prudit ze je „tlusty“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
17.2.14 13:41

@Verčíí
Co já bych za to dala. Já mám doba vychrtlinu, ale už jsou jí 2 roky.
Pokud má hlad, tak mu UM dej a tchýni neposlouchej. To by ho radši viděla hladovýho, nespokojenýho a uřvanýho? Miminka mají přírůstky na váze větší, po půl roce až roce se to o hodně zpomalí. Pokud jsi větší ty nebo partner, tak může být větší i syn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35777
17.2.14 13:44

Css, ja vykrmila MM dite za 10 dni o kilo :mrgreen: jestli je maly spokojeny, lekarka nic nenamita, tak se na tchyni vis co ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
17.2.14 13:48

Přesně jak píše Sibyla0. Mám 11 týdenní holčičku a takhle rychle mi taky nabírala a to je plně kojená. Z porodnice jsme šli s 2.8 kg a teď má kolem 5.6 kg. Ze začátku to byly přírůstky kolem 450 g za týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
17.2.14 13:48

Moje holky byly jako miminka obě stejní cvaldové. Jednu jsem kojila a druhá byla na UM. Za mě naprosto nevidím rozdíl. Ta starší, kojená, byla vyloženě tlustá, to se jinak nedá říct. Až jsem z toho měla strach, že ji budu muset jednou hlídat co smí a co nesmí. A hele, má ve 4 letech 13,5 kilo. Mladší v 18 měsících něco přes 10 kilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
17.2.14 13:51
@Verčíí píše:
Holky prosím jsem neštastná, chtěla bych se poptat poradit. Mám syna 8týdnů. Porodní váha 3,30. Do 6 týdne jsem se snažila kojit, ale malému to bylo málo, přes den jsem ho „jakž takž“stačila kojit, že neplakal, pak v noci jsem dokrmovala jednou lahvičkou před spaním, vypil 90-120ml a pak spal 5-6,5hodiny, jinak papal co 3-3,5h a v 6týdnech měl 5kg. Od 6 týdne jsem začala krmit jen UM, malý se nechtěl přisát a pak odmítal i odsáté mléko z lahve. Dávky dodržuju dle tabulky uvedené na UM a malý mi za dva týdny přibral celý kilogram! Dělám něco špatně? :(. Tchýně mi to vyčítá, že je veliký (nemá ani faldy jen je větší).

přijde mi to normální. :nevim: Syn taky tak nabíral ze začátku to valilo hodně nahoru. Teď v necelých 7-mi měsících se to úž ustálilo. Porodní váha - 4 kg, v půl roce 9 kg:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
17.2.14 13:54

Když by byl přecpaný tak by ti pravděpodobně hodně blinkal(ne jen ublinknutí při odříhávání nebo kvůli nedostatečnému odříhnutí ale hodně a po každém jídle), to že přibývá hodně je hodně individuální a každé dítko to má jinak(můj první čistě na um v 6 týdnech 5kg a skoro ve 4 letech má 14,5kg, druhý kojený do 3měsíců v 6 týdnech taky 5kg a v roce skoro 12kg), každé dítě je jiné a každé potřebuje jiné množství jídla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
17.2.14 13:57

Děkuju za vaše odpovědi. Já jsem se strašně bála, jestli není něco v nepořádku, když za dva týdny narostl o kilo. Je to moje první dítě, asi všechno moc řeším :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35777
17.2.14 14:01

Jestli neblinka nejak hodne, tak bych rekla, ze je ok. Miminka na zacatku kynou hodne, rychle rostou. Moje ma v pul roce 8,5 kg a 72 cm a co mam delat, uriznout ji nozicky nebo nedat najist? :nevim: a pritom to zadnej tlustoch nikdy nebyl, proste je velka. Jeji sestrenice ma 10 kg, to je teprv rizek :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
17.2.14 14:02
@Verčíí píše:
Děkuju za vaše odpovědi. Já jsem se strašně bála, jestli není něco v nepořádku, když za dva týdny narostl o kilo. Je to moje první dítě, asi všechno moc řeším :/

Hlavně to zbytečně řeší tchyně. Hele já fakt měla strach, že mi z ní vyroste nějaká obluda a teď kdybys to viděla. Oblečení jí kupuju v o rok nižší kategorii a stejně je jí to volné v pase. Vypadá jak kdybych jí nedala najíst. Kdyby se mi nepříčilo vystavovat veřejně fotky, tak ti ukážu jak vypadala v půl roce. Šel z toho strach, říkali jsme jí otesánek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
17.2.14 14:04

@cizova neblinká vůbec, kolikrát mám vůbec problém aby si říhnul, trvá mu to dlouho. Jinak mi přijde spokojený, každou chvilku se usmívá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
17.2.14 14:10

@Antonie Bolavá Děkuju, já doufám, že z toho taky vyroste asi teda jako každé mimi. Nevím jak to u nás vidí okolí, já na malém vidím jen druhou bradičku, jinak mi přijde prostě větší celkově, nedělají se mu nikde faldy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí