Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Bandii osmazim si cibuli na oleji, když trochu zezlatne přidám cesnek, vyklopim tuňáka, trochu protlaku (nemusí byt, ale mam ho rada), krapet vody, bazalku a chilli a nechám spolu podusit. A pak jen vmicham uvarené těstoviny. Většinou to nesolím, ten tunak je slaný dost ![]()
A co si při vaření udělat o 2 porce více a zmrazit?
mám v lednici krabičky s asi pěti různými polévkami a potom guláš a maso s omáčkami. Čerstvé je čerstvé, ale jako rychlé řešení je to fajn
Jinak tedy udělat rychle bramborovou polévku, koprovou, špenátovou, zeleninovou, žampionovou, palačinky, lívance, brambor se špenátem a vejcem, bramboráky, tousty, brambory s cibulkou a mlékem, zapečené brambory nebo těstoviny s tím, co je, rizoto zeleninové, lečo… ale to je u vás takový problém skočit případně do obchodu, bydlíte někde na samotě? ![]()
@Bandii moje barbarské děti na to vyžadují ještě parmazan
Italové tiše trpí
@dixi10 píše:
@Bandii dotaz nebyl na mě ale super je těstoviny, tunak, vajíčko na tvrdo, rajče, kukuřice, bílý jogurt, sůl, pepř
Děkuju za tip
ale to se jí asi na studeno, že?
@Lalelale píše:
@zrcadlo tak noky jsem v téhle úpravě ještě nezkoušela. Jak dlouho je pečeš a na kolik? Zní to dobře, asi brzy vyzkouším
Trouba tak na 180-200, a délka podle toho, jestli to tam šoupu v té pánvi nebo se mi chce špinit nádobí a z pánve to šoupu do těch malých zapékacích misek (jednoporcovky) - ty jak jsou studené, tak to pak trvá déle, ale určitě do půl hodinky. Většinou jak to začne nahoře hnědnout, tak lžící vytáhnu jeden nok a ochutnám. A ještě rychlejší (bez dušení špenátu na sporáku) je dát do zapékací misky rajčatovou omáčku z Lidlu se syrovými noky, zasypat sýrem a šoupnout do trouby.
@dixi10 uff mňam, jsem tohle vlákno neměla zakládat na noc
jakpak děláš ty skleněné nudle?
@Tichošlápek píše:
@Bandii osmazim si cibuli na oleji, když trochu zezlatne přidám cesnek, vyklopim tuňáka, trochu protlaku (nemusí byt, ale mam ho rada), krapet vody, bazalku a chilli a nechám spolu podusit. A pak jen vmicham uvarené těstoviny. Většinou to nesolím, ten tunak je slaný dost
A jaký tuňák je nelepší?
@rokris používám riomare ve slunecnicovem oleji nejčastěji. Mam rada i calvo, ale občas mi prijde tak divně drolivy. Jinak když ne ve slunecnicovem oleji, tak ve vlastní stave, olivový olej ma pro mne divnou chuť
@Tichošlápek píše:
@rokris používám riomare ve slunecnicovem oleji nejčastěji. Mam rada i calvo, ale občas mi prijde tak divně drolivy. Jinak když ne ve slunecnicovem oleji, tak ve vlastní stave, olivový olej ma pro mne divnou chuť
Díky. ![]()
@Lalelale píše:
@dixi10 uff mňam, jsem tohle vlákno neměla zakládat na nocjakpak děláš ty skleněné nudle?
Skleněné nudle mám vyzkoušené z Billy. Dělám pokaždé jinak někdy s masem někdy bez, ale cibuli na větší kousky nechám zesklovatet, přidám najemno mrkev, červenou kapii, žampiony nebo čínské houby, sojovku, wolchester, pepř někdy dam maso. Nudle stačí zalit horkou vodou na 2 minuty ale já je většinou povařím, proplachnu a smíchám se směsi, když jsou řídké přidám vajíčko a minutu opekam - varianta bez masa je hotova za 10 minut. Jo jinak jsou super i s krevetami ![]()
@zrcadlo píše:
Máme doma vždycky pesto a kvalitní tvrdý sýr, takže rychlovka špagety s pestem a parmezánem, další rychlovka těstoviny se sušenými rajčaty a slaninou (opéct slaninu, nakrájet do toho sušená rajčata a přilít trochu oleje z nich, pro nás i trochu česneku a promíchat s těstovinama), pak noky se špenátem a nivou (na pánvi, která jde dát i do trouby, podusím listový špenát s česnekem, přidám jednu smetanu a nastrouhanou nivu, pak do toho hodím neuvařené noky a šoupnu to do vyhřáté trouby - noky se v podstatě uvaří v té smetaně a jsou mnohem lepší než uvařené, navíc se nahoře udělá taková krustička). A manžel když je sám doma, tak má rád třeba míchaná vajíčka s kukuřicí (podusí si kukuřici a přihodí vejce, hrozně mu to chutná).
ty noky někde kupuješ jako polotovar, nebo je šudlíš sama?
@Bandii píše:
Děkuju za tipale to se jí asi na studeno, že?
Ano, je pravda ze dělám většinou v létě t celého balíku těstovin a zobeme cely den ![]()