Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, nevím si nějak rady, jak se rozhodnpout. Malej je nachlazenej, zelená rýma, zvýšená teplota ( 37,3 - 38,6 večer) přes den jen lehce zvýšenou. Dle doktorky je to viroza, nic vážného…jde mi o to, budeme dneska 3 den doma a tam je prostě NÁDHERNĚ! Celý min týden jsme měli zkažený kvůli počasí a utekli jsme z dovolené a teďka tohle. Je nezodpovědné vzít ho třeba na hodinku na písek, nebo bych s ním raději měla být doma? ![]()
Na písek bych určitě nebrala. Max. v kočárku na klidnou procházku, ale mimino by muselo ležet nebo sedět a odpočívat.
@Aspera tak jsem si to právě myslela, že je to nerozum
Jenže máme hřiště pod oknem, je mi ho líto, že nemůže si pohrát, vemu ho prostě na hodinku aspoň do kočárku…samotné mi z toho taky už šibe
Děkuju
@Kalla1412 podle mě malej z toho ještě až takový rozum nemá a pár dní bez písku klidně přežije.
Myslim, ze je jedno jestli sedi doma nebo v kocare…
Vzdycky me hrozne bavi, jak se doporucuje u deti klid na luzku ![]()
@chatwenna já si myslím, že v tom kočáře je ve větším klidu než doma, kde bude furt v pohybu.
@Kalla1412 hoj človíčku, klíďo jděte na prochajdu, vedro venku neni(u nas teda ne),takze malyho neprehrejes a pobyt na cerstvem vzduchu vam prospeje obema
. Uzijte sh to
.
Na písek nebo na hřiště bych ho nebrala - tedy tam, kde se shromažďují jiné děti. Přišlo by mi nezodpovědné nakazit virózou někoho dalšího - kór na počátku prázdnin, kdy se dovolené blíží. Raději bych byla ohleduplná k ostatním. Ale na procházku v kočárku bych ho vzala, třeba i na ten písek (kdyby tam zrovna nikdo nebyl). Užijte si pěkný den ![]()
Myslím, že jemu by to neublížilo, ale mohly by to chytit jiné děti, já bych ho klidně vzala na prochajdu ![]()
@Apaji souhlasím. Na pískoviště určitě né, za prvé tam bude dělat blbiny a uřítí se, za druhé je to neohleduplné k ostatním dětem.
Takže za mě, pokud nemáte zahradu (třeba i u nějaké babičky např.), tak jen do kočárku. Venek ho určitě nezabije, ale nelítat ![]()
Pokud se dítko cítí ok, tak proč nejít ven. Ale ne mezi ostatní děti. Dceřiny virózy vůbec neřeším, ať se s tím tělo samo popere. A lehká fyzická aktivita může pomoci.
No holky, asi dneska nikam, protože malej se naspal do 39,1 po odečtu
nechce chovat, moc pláče, chce hajat v postýlce, dala jsem mu nurofen a nechávám ho v klidu
Mě klepne, chudák kluk…za týden jedeme na 14 dní pryč, tak se snad to tý doby zotaví, abysme mohli vyrazit a ne ztrávit prázdiny doma
![]()
@Apaji píše:
Na písek nebo na hřiště bych ho nebrala - tedy tam, kde se shromažďují jiné děti. Přišlo by mi nezodpovědné nakazit virózou někoho dalšího - kór na počátku prázdnin, kdy se dovolené blíží. Raději bych byla ohleduplná k ostatním. Ale na procházku v kočárku bych ho vzala, třeba i na ten písek (kdyby tam zrovna nikdo nebyl). Užijte si pěkný den
Naprosto souhlasím.
Mě doktorka vždy říká..ven až když bude dítě 1 den zcela bez teplot..