Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Do těchto zemí bych nejela ani zadarmo. Nebojím se. Ale mimo resort je v těchto zemích všude špína.
Jezdíme a lítáme sami běžně. Teď už jsou větší, ale shodou okolností jsme začali zhruba v tom věku. Často na vlastní pěst - autem i letadlem. S cestovkou je to ještě komfortnější - máš pořád kolem sebe personál, další rodiny a delegáta, kdyby něco. Ale záleží, jak se cítíš ty sama. Asi nemá cenu něco lámat přes koleno.
Pokud přemýšlíš o těchhle zemích, zvážila bych třeba i Bulharsko nebo Itálii nebo Španělsko - pro pocit, že jsi ve svém kulturním okruhu, a že kdyby bylo fakt zle, může za vámi někdo dojet i autem.
Nás teda naštěstí žádné katastrofy nepotkávají.
Hezkou dovolenou.
Já jsem jela už několikrát, naposledy se 4 dětmi 2-12 let, predtim taky 4 děti 1-11. Ale teda Bulharsko, ne tebou uváděné destinace. Tam bych nejela ani s manželem…
@Ma Ha píše:
Holky, měly byste odvahu jet samy s dětmi letecky k moři? Dětem je 4 a 7, Turecko, Tunis, Egypt.
Měla, ale asi kamkoli jinam, než zmíněné země.
Jezdivali jsme s mamkou bez taťky pořád. Poprvé jsme jeli, když bráchovi byly 2 roky a mě 7. Ale jezdili jsme Itálie, Chorvatsko, Španělsko atd…
Jela. Letím teď sama s dítětem (7 let) do Turecka. Ale taky záleží, jestli už jsi letěla víš, co a jak, domluvíš se atd.
Do afrických zemi a zejména do Egypta ne kvůli hrozícím prujmum, jinak bych jela někam pokud možno blizko. Ale kdybych měla děti a peníze, proč ne. Samozřejmě pojištění storna je ale absolutní nutnost ![]()
Z těch destinací bych vybrala asi Turecko. Je to země naprosto v pohodě, bezpečná. Byla jsem tam několikrát a nedám na něj dopustit. Příští rok chceme taky do Turecka i s dětma. Jen nevím zda bych s takhle starými dětmi jela sama. A to kamkoliv. Na druhou stranu s cestovkou je to naprosto v pohodě. Člověk se nemusí nic moc o nic starat. Možná bych skusila zda s váma nepojede ještě někdo další(babička, sourozenec, kamarádka)
Do zmíněných destinaci bych letěla klidne, ale sama s dětmi nikdy a nikam.
Nebyla bych se. Do Turecka klidně. Ale z vlastní zkušenosti vím ze bych si to neužívá. Pořad musíš být ve střehu a kdy jedno bude chtít curat/kakat/pití/spát a druhé bude u bazénu/v moři/ jist….tak se nemůžeš rozkraden a bude to spruz.
Sama s dětmi bych jela na chatu/do českého hotelu s bazénem.
Do Afriky bych s takhle malýma sama nejela, ne kvůli bezpečnosti, ale kvůli průjmům, malí jsou na tohle mnohem křehčejší a řešit to tam někde po nemocnicích sama se 2 dětma fakt ne e.
Ale tak znám ty dilemata, já si sama autem na jih netroufám řídit, rozhodně ne přes noc. Busem je to za trest pro dospělý, s malinkejma by se mi spolucestující asi na zpáteční cestu složili na taxíka, netuším, do jaké míry jsou tvoje děti zrovna schopny tiše snášet nepohodlí a nudu
A v Evropě letadlem je pak všechno násobně dražší, to tak možná ještě Bulharsko. Já osobně kdybych neměla peníze na tu Evropu, tak bych se na to prostě vybodla, dala bych ČR.
Příspěvek upraven 24.01.23 v 08:36
Hele jako bezdětná je Egypt super, s deckama bych si tam troufla až budou větší, minimálně 10let. Je tam fakt strašný vedro, když nemáš 5* hotel, tak bych se bála průjmu ( ano, muže se stát i v 5*, ale já si měla vždy štěstí) a taky rozhodne nedoporucuji s takhle malyma chodit mimo resort. Pro decka je super třeba Řecko ![]()
A zvážila jsi, co uděláš, až třeba jedno z dětí dostane průjem a zvracení, což je na tebou navrhovaných místech pravděpodobné? Co jako pak? Budeš muset být s nemocným na pokoji a ty ostatní děti taky. Těžko je asi vypustíš samotné po rezortu. Takže to tam na tom pokoji všichni od sebe chytnete a z pokoje se nehnete. Good luck teda. Jeď klidně sama (já bych jela), ale do civilizovaných zemí.
@samantafox píše:
A zvážila jsi, co uděláš, až třeba jedno z dětí dostane průjem a zvracení, což je na tebou navrhovaných místech pravděpodobné? Co jako pak? Budeš muset být s nemocným na pokoji a ty ostatní děti taky. Těžko je asi vypustíš samotné po rezortu. Takže to tam na tom pokoji všichni od sebe chytnete a z pokoje se nehnete. Good luck teda. Jeď klidně sama (já bych jela), ale do civilizovaných zemí.
Na pokoji je ještě ta lepší varianta…