Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Ma Ha píše:
Holky, měly byste odvahu jet samy s dětmi letecky k moři? Dětem je 4 a 7, Turecko, Tunis, Egypt.
Jela bych tam hned, v Tunisu jsem byla, Egypt bych chtěla na potápění a jízdu na čtyřkolce na poušti a pak bych chtěla do Turecka. Ale sama určitě ne… ale to jen proto, že by mi bránila jazyková bariéra a neměla bych s kým zachlastat a pobavit se.
@Ma Ha píše:
Holky, měly byste odvahu jet samy s dětmi letecky k moři? Dětem je 4 a 7, Turecko, Tunis, Egypt.
Kvůli průjmu jsem si troufla do Egypta s dětmi až 10+. Ale viděla jsem v resortu i s malými a klidně i prarodiče. Být tebou tak vyberu s tak malými dětmi něco blíže.
Letim s jednim ditetem smer Turecko. Do destinaci v Africe bych neletela.
S jednim ditetem jo, se dvema k vode ne, nase decka jsou ve vode jako doma a chvilka nepozornosti… Vzala bych si nekoho s sebou, ale taky z duvodu, ze vim, ze bych byla pak hodne unavena z toho
a asi bych vybrala Evropu, Spanelsko.
Vynechala bych Egypt a Tunis. Ale jinak bych se cestování k moři nebála a klidně bych vyrazila.
Ale nařídila bych se radami lidí na netu, co tebe a tvé děti neznají. Takže se rozhodni podle sebe a svých dětí.
Příspěvek upraven 07.07.22 v 13:20
@Ma Ha píše:
Se dvěma takto malými dětmi jsem sama nechodila ani na české koupaliště - takže k moři a ještě do takovéto lokality ani omylem.
@BohunkaP píše:
Se dvěma takto malými dětmi jsem sama nechodila ani na české koupaliště - takže k moři a ještě do takovéto lokality ani omylem.
Běžně jsem sama chodila se třema na koupaliště, když jsem žili ve městě. Nejmladší byl dubnový. Takže v létě ležící miminko v kočárku. Žádný problém. Ale je to o povaze každé. Některá by prý nešla s děckama sama ani do obchodu.
@Kelsey píše:
Běžně jsem sama chodila se třema na koupaliště, když jsem žili ve městě. Nejmladší byl dubnový. Takže v létě ležící miminko v kočárku. Žádný problém. Ale je to o povaze každé. Některá by prý nešla s děckama sama ani do obchodu.
Jj, spousta mých kamarádek tak chodila běžně… V tomhle jsem byla vždycky trochu úzkostlivější, protože moje děti sice uměly celkem brzo plavat, ale obě milovaly plavání pod vodou… třeba na přírodním koupališti, kde je tmavá voda, to bylo absolutně o nervy, když obě zmizely pod vodou a každé z nich se vynořilo úplně jinde… člověk jen zoufale sledoval hladinu, jestli a kde se která hlavička vynoří
Takže u nás pro veřejné koupáky vždycky platilo pravidlo „na jedno dítě jeden dospělý“.
@Kelsey píše:
Tak ono jde i o to, jak se ty decka u te vody chovaji. Starsi si mysli, jak umi dobre plavat a naucila se to az ted, leze do hloubky atd. 2,5 letak je jak raketa u vody, nestacila bych hlidat oba. Mit klidnejsi typy, co vydrzi vedle sebe na miste, proc ne, ale s nasimi dvema si k vode sama netroufam ani u nas no. S manzelem si je rozdelime na pul.
@BohunkaP jojo, potapeni, schovat se mamce, aby me nevidela …
@BohunkaP píše:
Jj, spousta mých kamarádek tak chodila běžně… V tomhle jsem byla vždycky trochu úzkostlivější, protože moje děti sice uměly celkem brzo plavat, ale obě milovaly plavání pod vodou… třeba na přírodním koupališti, kde je tmavá voda, to bylo absolutně o nervy, když obě zmizely pod vodou a každé z nich se vynořilo úplně jinde… člověk jen zoufale sledoval hladinu, jestli a kde se která hlavička vynoříTakže u nás pro veřejné koupáky vždycky platilo pravidlo „na jedno dítě jeden dospělý“.
Já mám děti, co se týká bazénů dost vycepované, vědí, že musí dodržovat pravidla a napomenu 2× a pak jdeme domů… u nádrží nesmí tam kde nestačí..
Ale jsem z toho vždycky úplně vyřízená, jak pořád hlídám 3 hlavičky ![]()
Ja jsem u v manzelstvi vse zajistovala sama a v 99% pripadu vsude s detmi byla sama. Jsou o 5 let od sebe, takze to bylo a je narocne, protoze kazda chce neco trochu jineho… Ale Egypt a Tunis bych nejela, jak je tady nekolikrat psano kvuli prujmum… zalezi jak jsi zvykla. Nektere zeny bez manzela nebo babicky nezvladnou ani 1 dite ![]()
Příspěvek upraven 25.07.22 v 13:41
@Aglája75 píše:
Ja jsem u v manzelstvi vse zajistivala sama a v 99% pripadu vsude s detmi byla sama jsou o 5 let od sebe, takze to bylo a je narocne, protoze kazda chce neco trochu jineho… Ale Egypt a Tunisbych bejela jak je tady nekolikrat kvuli prujmu… zalezi jak jsi zvykla, nektere zeny bez manzela nebo babicky nezvladnou ani 1 dite
To se nedá číst.
Také jezdím s dětmi sama. Dala bych něco v evropské unii. Mám zkušenosti z Řecka, tam je baby friendly a pohodové bezpečné. Ještě je ideální kratší let a aby to bylo blízko letiště. Teď jsme na jihu Itálie. Ale už jsou větší.
musíš vzít v úvahu to, že pro tebe to bude náročné. Pořád ve střehu. Třeba i na záchod je problém zajít s 2 malými dětmi. ![]()
@Zeoli píše:
To se nedá číst.
No vidis, nektere nezvladnou ani cist, kdyz chybi interpunkce a par preklepu na mobilu:).