Samoživitelka a práce - jakou práci děláte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
kocourGarfield
11.5.22 09:49

@TeriiTerii tohle je fakt o nastavení. Mně třeba vybalovat palety s kockopes nevadilo. Mela jsem to kdysi jako fajn relax ( brigáda k HPP). Tak Ti ta práce nesedí, tak ji změn. Každého nebaví a necítí se na všechno. :kytka:

Akorát si nejsem jistá, zda si tak moc můžeš vybírat, aby vás to uživilo a měla jsi na to odbornost. Protože z platu sanitářky, svačinkáře v MŠ asi nevyjdete a na farmaceuta a laboranta asi nemáš vzdělání.

Věřím, že když budeš hledat, něco ok najdeš.
Já bych třeba šla i cestou té fabriky. Kolikrát platí dobře, hlídání přes noc je lepší. dopoledne se vyspím a ve 14.00 hodin stojíš u školky. :palec:

Kamarádka samozivtelka / měla tedy hlídání, nejdřív dělala nějaké vybalování, pak nějakou asistentku ve firmě a nakonec dělá asistentku ve škole + si dodělává VS tím směrem. Ale měla výhodu, že měla to hlídání ( neřešila prázdniny, OCR, lékaře, vše ji zajistili rodiče) a vlastní bydlení. A pracovala tedy na plný úvazek poměrně brzy.

A druhá kamarádka dělá nějakého úředního tvora. Sice dojíždí, ale tatínek dětí velmi ok funguje a rodiče ji opět velmi pomáhali ( hlídání, prázdniny, nemoce). A děti měla dost samostatné, poměrně brzo se ráno vypravily, atd…

• Citovat
  • Upravit
849
11.5.22 21:53

@kocourGarfield Máš pravdu, nemůžu si moc vybírat.. :-/ U mě je problém to hlídání.. Ráda bych to sladila s tou školkou, prostě třeba od 9 ti do 15, ci 16ti hod.. Asi nějaká recepční jedině. A odborné vzdělávání mám umělecké :? Čili ve zdravotnictví, či v něčem podobném bych se neuplatnila. No uvidíme ještě jestli si tu nakonec zvyknu.. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
11.5.22 21:58

@lucynka25 Raději bych tu veřejně nezminovala o jakou drogerii se jedná, kdyby si to tu někdo z práce přečetl :P A jaké chování u Rossmanna máš na mysli, myslíš vedení, kolegu..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
12.5.22 07:19

Pokud bys chtela dat sanci urednicine, zkus mrknout, zda v okoli nehledaji zapisovatelku u soudu. Spousta kolegyn je s detmi i sama. Je potreba maturita, umet s PC a dobre psat. Mzda neni zavratna, ale mas jistotu vhodne pracovni doby (jeste jsem nevidela soud, kde by byly holky nuceny chodit do prace pred 7), nehrozi ti vikendy, svatky. Nekde umoznuji i upravenou pracovni dobu nebo zkraceny uvazek. Samozrejme nikdo neni nadseny, kdyz je kolegyne vic doma nez v praci, ale sem tam OCR nebo navsteva lekare se neresi, navic na te pozici krome mamin jsou casto mladoucke holky po skole a pripadne se to lepe vykryje. Prace je to i docela pestra a narocna, zadne vareni kafe a plneni obalek, jak si nekdo mysli, je tam docela velka zodpovednost za to, co se dostane “do obehu”, terminy spechaji, lhuty se neptaji, pri neprijemnem jednani zazijes spolu se soudcem i hezky stres, natahas se s kupama spisu ze spisovny… ale jestli jsi ted zvykla na konzervy pro psy, neni to nic, co bys nezvladla 💪 Jen teda necekej uplne moznost HO, je potreba mit k dispozici soudni PC systemy a samotne spisy, ktere ale lze vynaset jen se zvlastnim povolenim od nejvyssiho vedeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.5.22 07:22

@Nsis to nevím, jestli je dobrá práce pro ni, píše, že v advokátní kanceláři dělala chyby. Navíc na zapisovatelku musíš umět psát tak rychle, jak oni mluví, ne?

• Citovat
  • Upravit
23
12.5.22 08:14

@Limi123 pochopila jsem, ze delala chyby, kdyz tam mela praci doma s ditkem za zadkem na HO, to bych je uprimne delala taky. Jinak musis umet psat velmi obstojne, bez vyraznych chyb a ve slusnem tempu, ale casto soudci radeji po urcitem useku jednani diktuji a vidi u sebe na monitoru, jak pises, takze prizpusobi pauzu v reci treba. Zalezi na konkretnim soudci i agende, nekde se pise vic, nekde je spise vic te administrativy v pozadi. Ale od toho je tam pri prijimacim pohovoru i prakticka zkouska, za tu nic neda a pokud bude nemozna, proste ji nevyberou, nic se nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
12.5.22 10:23

@Nsis Moc Ti děkuji za tip! To by mě bavilo, sice trochu píšu, jen nevím jestli bych dokázala psát dost rychle nicméně proč to nezkusit! Podívám se, děkuji.

@Limi123 Ano, také se bojím, abych nedělala chyby, ale jak už tu psala Nsis tak si vážně myslím, že to bylo tím jak jsem byla s dcerkou doma. Takhle bych se mohla soustředit v práci..

Každopádně Vám moc děkuji. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56275
12.5.22 10:26

Obchoďáka s home office.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
13.5.22 08:08

Taky hledám práci, dvě děti ve školce, plus 1× týdne dojizdime k lékaři, těžko se to hledá :cry: hlídání jedině manžel, ale zase dělá krátký/dlouhý tyden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
21.5.22 07:38

@TeriiTerii drzim palce :palec:

na to psani se dala v knihovne pujcit ucebnice s CD „uceni psani na pc“ apod, byly ruzne druhy. Nebo koupit knihu. Kdysi jsem si takhle jednu pujcila a byla tam i hry (trochu jako tetris apod) s pismenky, tak jsem naucila slusne rychle psat (spise na tech hrach nez tim kurzem :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
21.5.22 07:39

Edit : 2× totez, pada nam net

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1738
22.5.22 20:33

Jestli mas moznost hlidani, sla bych na nocni - recepce atp. budes mti lepsi penize a da se to skloubit se skolkou - prijdes, budis, odvedes, jdes spat. Kdyz ti dite onemocni pujde to spontanne vyresit. Budes z te prace vyrizena, ale nebudes tam fyzicky padat na hubu. To mam holt v planu ja.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
25.5.22 15:03
@TeriiTerii píše:
@Nsis Moc Ti děkuji za tip! To by mě bavilo, sice trochu píšu, jen nevím jestli bych dokázala psát dost rychle nicméně proč to nezkusit! Podívám se, děkuji.

@Limi123 Ano, také se bojím, abych nedělala chyby, ale jak už tu psala Nsis tak si vážně myslím, že to bylo tím jak jsem byla s dcerkou doma. Takhle bych se mohla soustředit v práci..

Každopádně Vám moc děkuji. :)

K té práci zapisovatelky: ono je to opravdu dost bídně placené, takže se tam hlásí ne vždy úplně inteligentní lidi. Soudci jsou na ten matroš zvyklí. Pokud se ráda a ochotně učíš, budou za tebe rádi. Psát nemusíš umět tak rychle, jako se mluví, protokol se diktuje, takže buď přepisuješ v kanceláři z diktafonu, kde si to můžeš kdykoli stopnout, nebo v soudní síni, kde soudce, když nestíháš, zpomalí (co mu zbývá, že?). Ovšem psát všemi deseti je nutné umět, bez toho neprojdeš přijímacím řízením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí