Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte všechny maminky, co jsou doma samy. Mám dvou letou holčičku a manžela většině v práci. Dnes ráno odjel a vrátí se zítra večer, s malou jsem od rána do večera sama doma. Dopoledne to jakš takš jde, to se vaří uklízí atd., ale po obědě jako teď usne a já nevím co dělat
. Uklízeno, navařeno, všude vysmejčeno a já se nudím, znáte ten pocit? Koníčky jsem vždycky měla spíše takové, co se nedají na mateřské moc provozovat, jako je kino divadlo, přátelé a ti zůstali v rodném městě, takže se jaksi nejsem schopná zabavit sama. Až se malá probudí, tak si většinou hrajeme, ale to taky přestane bavit, když to člověk dělá každý den a malá je tak trochu akční ( asi po mně ), tak ji to nestačí. Žijeme na vesnici, kde nic není, takže když jdeme ven, tak vpoctatě chodíme s kopce do kopce a kde nic tu nic, prostě nuda. Do města bych si nepomohla, kromě dětského hřiště a příšerného spojení, tam taky nic není. Co vy děláte, když se doma nudíte? Jak se zabavujete a své děti? A jaké máte koníčky?
Já mám koníčků dost, věčně jsem na internetu, ani uklizeno nemám
Jinak kromě šití, se dívám na filmy, seriály, čtu… Sama nemám problém se zabavit, ani doma. To musíš ty vědět, co tě baví ![]()
@LenaNell nevím jestli máš auto, ale co takhle obrážet dětská hřiště v okolních vesnicích? Já taky bydlím na vesnici a mám to v plánu až malá víc poporoste.
Já chodím taky z kopce na kopec, ale mě to baví. A malej se ještě bránit nemůže ![]()
Já to dělám tak, že si s ní hraju, když jde spát tak začínám uklízet a to mi dá přes to její spaní a pak zase hra, nebo koukám jak si hraje, přidržuju, dělám bábovičky. Jinou zábavu pro sebe, která by bavila i ji, nemám.
A máš auto? Co se domluvit s kamarádkou a vyrazit třeba na koupaliště nebo tak něco? ![]()
@LenaNell ahojky…tak jsme na tom stejne
bydlíme v byte, v obci kde nic neni…dopoledne to jde jak pises pak jde prcek spát, to si vetsinou udelam oddych a pak odpoledne nevim co…kousek od nnás bydlí babicka a moji rodice jenze to je vdyycky na palici tam jit (večně poslouchat babicku a ty jeji rady co a jak, proc si mu nedela cepici, sundej mu mikinu atd )
pristi mesic se stehujem do domecku tak to bude lepsi bude zahrada tak to uz je lepsi…snad
Když chtěl být malý v kočárku, chodila jsem s ním na dlooouhé procházky, teď s ním obejdu blok (asi 1 km), na vesnici je stále na co dívat. V jedné zahradě mají traktor, v jiné motorku, syna to strašně baví. Nebo s ním jsem na zahradě na pískovišti. Jinak jezdíme do města 1× týdně na plavání a 1× na cvičení nebo do dětské herny. Nebo jezdíme k sestře, je taky na mateřské.
Já když jsem se naposledy nudila, tak jsem si na stránkách pexeso.net vyrobila pexeso z fotek svých dětí. Ukázalo se, že to lze použít i jako super dárek pro babičky. Zabavilo mě to na půl dne.
Jinak když nemáme co dělat, tak jdeme třeba do cukrárny, k nejbližšímu potoku, na nádraží, na staveniště (děti baví koukat na jeřáby). Určitě něco takového v okolí máte.
Auto nemám k dispozici a krom toho jsem strašná řidička, tak se i bojím jezdit
. Jo filmy mě baví, ale to se taky nedá pořád. S malou si hraju, ale obě dvě jsme spíš společenské. Chybí mi (nám) popovídat si za celý den s někým jiným než mi dvě se sebou. Miluji ji a ona mě, ale potřebujeme i někoho jeného, než být celý den jen spolu, takhle je to už dva roky. Kamarádky tu bohužel nemám žádny a ty moje jsou daleko a taky nemejí děti, tak si toho nemáme tolik co říct ![]()
Tak to neznám. Pocit, že nemám co dělat, nebo dokonce že už je všechno hotovo. Ale jestli to není tím, že máme dům, zahradu, dva raubíře a hafo koníčků, zájmů a přátel…
Jsme na vesnici, ve které nic není a je pravda, že malá vlaky miluje, ale namáme tu dráhu a to mě dost štve, jo máme tu rybník a u něj spoustu hadů a tam se teda bojím chodit, tady opravdu nic není, chodíme opravdu dokala a kde nic tu jen důchodci ![]()
@LenaNell píše:
Ahojte všechny maminky, co jsou doma samy. Mám dvou letou holčičku a manžela většině v práci. Dnes ráno odjel a vrátí se zítra večer, s malou jsem od rána do večera sama doma. Dopoledne to jakš takš jde, to se vaří uklízí atd., ale po obědě jako teď usne a já nevím co dělat. Uklízeno, navařeno, všude vysmejčeno a já se nudím, znáte ten pocit? Koníčky jsem vždycky měla spíše takové, co se nedají na mateřské moc provozovat, jako je kino divadlo, přátelé a ti zůstali v rodném městě, takže se jaksi nejsem schopná zabavit sama. Až se malá probudí, tak si většinou hrajeme, ale to taky přestane bavit, když to člověk dělá každý den a malá je tak trochu akční ( asi po mně ), tak ji to nestačí. Žijeme na vesnici, kde nic není, takže když jdeme ven, tak vpoctatě chodíme s kopce do kopce a kde nic tu nic, prostě nuda. Do města bych si nepomohla, kromě dětského hřiště a příšerného spojení, tam taky nic není. Co vy děláte, když se doma nudíte? Jak se zabavujete a své děti? A jaké máte koníčky?
A co kolo, to by ji třeba nebavilo? Odrážedlo? Já naložím kolo do auta, odjedu na nejbližší cyklostezku a už valíme. Jasny, moc často by ho to takhle nebavilo.. ale prostě chce to najít nějaké záchranné aktivity. My máme poměrně velký jezdecký areál, několik hektarů, tuny písku, ale nemysli si.. ono všechno omrzí. Ikdyž samozřejmě být v bytě tak to by mě zabilo. Takže když potřebuju echt zpestření, jedeme třeba do Brna do Olympie, a ikdybysme strávili odpoledne vožením na tech přiblblejch autíčkách co tam hodíš 10 kč, než to celý obejdeš, máš vystaráno
A přiznám se že někdy když už mi fakt hrabe a nevím co rychle vymyslet tak malýho naložím a jedeme třeba do Tesca, koupím pár blbostí, po cestě se někde zastavíme
a čas uteče. Já třeba nemám kámošku s děckem žádnou.. nebo jo, dvě, ale jsou 200 km ode mě. ![]()
@Emilie píše:
Tak to neznám. Pocit, že nemám co dělat, nebo dokonce že už je všechno hotovo. Ale jestli to není tím, že máme dům, zahradu, dva raubíře a hafo koníčků, zájmů a přátel…
Jo tak zahradu mám nuda ( jsem měšťák a dům se zahradou jsem nikdy nechtěla
), přátelé daleko, dům uklizený a koníčky bohužel už žádny a co teď ![]()