Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Prosím pouze o přímé zkušenosti a odpovědi. Hlavně žádné otázky prosím, už teď se cítím mizerně… Ale vím že nejsem jediná. Mám/měla jsem 3 skvělé děti, odebrali mi je, 2 jsou v dětském domově a nejmladší je v péči pěstounky na přechodnou dobu. Tak a k věci. 2 děti (syn 10let a dcera skoro 9let) vídám je, ale teď k věci nejmladší 5 let je v péči pěstounky a já nevím jak to bude, je to na 3měsíce, ale já se toho bojím že nejmladší se nevrátí. Děsí mě ten paragraf.
Máte někdo zkušenosti, víte starám se vzorně již 10let, jen mi nepřišli včas finance, zdržel je úřad a nebylo jak zařídit potravinovou pomoc a k tomu ještě všechny děti chytli vešky. Nejstarší si je přinesl ze třídy, včas jsem nedošla na OSPOD, zapomněla se omluvit a ještě partner vynadal těm ženám za to že tu otravují dva dny za sebou a to přišel i s nákupem a jim se to zdálo málo, dali dětem sladký a drze mi lezli do skříněk a lednice bez optání a bez dovolení si to tu fotili a ve středu mi je odvedli. Mě hlavně zajímá jestli se někomu vrátilo dítko z dočasné pěstounské péče. Prostě se to blbě seběhlo…![]()
![]()
![]()
Děkuji
Dětem se 10,9 a 5 takže nejspíš navštěvují nějaké zařízení, tak proč nechodila do práce? Nebo váš přítel? Pak by jste nebyli závislí na dávkách a děti by měli co jist ![]()
Jinak děti se neodebírají jen tak, takže vám nevěřím, že ti bylo krátkodobé “zanedbání”
Taky jsme byli ve špatné finanční situaci, po odchodu partnera jsme měli třeba 1500 na měsíc na vše a o děti sem nepřišla ![]()
@Anonymní píše:
Jsem pěstounka dvou dětí. Mladší bylo týrané a to tak, že rodiče zbavil soud rodičovských práv. U nového soudního jednání jeho matka vykládala, jak je vzorná matka, povila totiž zatím další dítě a vykládala jak jsou vzorná rodina. Tak já bych s tou vírou ve vzornost zakladatelky s odebranými dětmi byla opatrná.
Vždyť ona ji nevěří, říká ať se začne vzorně chovat, ne o tom plácat.
Je mi líto, že se tohle může dít. Tvé zkušenosti jsou nejspíše dost šílené, chudák dítě.
@Anonymní píše:
Prosím pouze o přímé zkušenosti a odpovědi. Hlavně žádné otázky prosím, už teď se cítím mizerně… Ale vím že nejsem jediná. Mám/měla jsem 3 skvělé děti, odebrali mi je, 2 jsou v dětském domově a nejmladší je v péči pěstounky na přechodnou dobu. Tak a k věci. 2 děti (syn 10let a dcera skoro 9let) vídám je, ale teď k věci nejmladší 5 let je v péči pěstounky a já nevím jak to bude, je to na 3měsíce, ale já se toho bojím že nejmladší se nevrátí. Děsí mě ten paragraf.
Máte někdo zkušenosti, víte starám se vzorně již 10let, jen mi nepřišli včas finance, zdržel je úřad a nebylo jak zařídit potravinovou pomoc a k tomu ještě všechny děti chytli vešky. Nejstarší si je přinesl ze třídy, včas jsem nedošla na OSPOD, zapomněla se omluvit a ještě partner vynadal těm ženám za to že tu otravují dva dny za sebou a to přišel i s nákupem a jim se to zdálo málo, dali dětem sladký a drze mi lezli do skříněk a lednice bez optání a bez dovolení si to tu fotili a ve středu mi je odvedli. Mě hlavně zajímá jestli se někomu vrátilo dítko z dočasné pěstounské péče. Prostě se to blbě seběhlo…![]()
![]()
![]()
Děkuji
Tak kdyby ses vzorně starala, tak nejste pod dohledem socialky. Tak tu nelži a nelži sobě.
Musíš napravit důvod, proč ti je vzali. Začni tím, že si najdeš práci. Nebudeš aspoň závislá na dávkách
I když vás čtu několik let, nepřispívala jsem do diskuze.
Ale tohle téma se mě dotýká.
Po pravdě. Před 28 jsem po smrti maminky a rozvodu spadla do závislosti na alkoholu.
Rozhodla jsem se to řešit, a zašla na sociálku, poprosit, jak by mi mohli pomoci s mýma dvěma dcerami (11 let a 15 let) Pomohli mi umístit po tu dobu děti do dětského domova a po návratu mi je vrátit.
Dětem jsem vše vysvětlila, že musím zkrátka se sebou něco dělat, jinak bych o ně přišla nenávratně. A prosila je, zda na mě počkají.
Byla jsem s nimi písemně stále v kontaktu.
Po 3 měsících jsem se vrátila a rovnou jela za dcerkami. Domluvily jsme se že tam dochodí ročník základní školy a hned si je poté vezmu k sobě. Navíc jsem se chtěla přesvědčit, jestli neselžu opět, takže mi ty 4 měsíce bez dětí, kdy jsme se vídali každý týden pomohly se přesvědčit, že jsem již silná, a alkohol mě již nedostane do svých spárů. Hned poté se děti ke mě vrátily. Dosud jsem ve spojení se sociálním odborem a nikdy jim nezapomenu jejich vstřícnost a pomoc.
Je to již 28 let mé dcery jsou stále se mnou, i když už jsou dospělé, ale náš vztah toto údobí jen posílilo.
Jsem pěstounka dvou dětí. Mladší bylo týrané a to tak, že rodiče zbavil soud rodičovských práv. U nového soudního jednání jeho matka vykládala, jak je vzorná matka, povila totiž zatím další dítě a vykládala jak jsou vzorná rodina. Tak já bych s tou vírou ve vzornost zakladatelky s odebranými dětmi byla opatrná.