Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@23tinka23 píše:
Tak dík za odpovědia některé si můžete tu uštěpačnost odpustit, pouze jsem se zeptala. Děkuji
Zeptala ses a dostala jsi odpovědi. Přítele s Tebou nevezmou.
Že se Ti některé odpovědi nelíbí, to je Tvůj problém. Většina ze slušných lidí má zase problém s takovými, kteří pro svoje pohodlíčko zneužívají číslo 155 - číslo určené primárně pro záchranu ohrožených životů.
Ještě existují zdravotní sanitky, jednu jsem si objednala po extrakci osmičky. Na MHD jsem to neviděla a taxíkem se mi nechtělo.
Nemyslím to zle, ale to nemáte v okolí rodinu/kamarády/souseda, co by byli na telefonu a odvezli? Já bych to takto řešila, případně volala taxi..
@23tinka23 Neboj, tady vždycky dostaneš kartáč.
Neřeš to. Ale pokud to nebude překotný porod, tak radím to taxi. Sanitka tě nebude mít jako prioritu a manžela stejně nevezmou.
@23tinka23 píše:
@arinecka jen jsem se zeptala
Klid. Nemusíš si volat zrovna rychlou na 155, to opravdu asi není pro „jen“ rodičky, ale domluv se s doktorem v porodnici, ať ti dají kontakt na převozovou sanitku.
@Halamka @Doe_Jane @xstrasilka @23tinka23 no mě tedy v nemocnici v poradně před několika lety říkali, že si tu sanitku mám zavolat i k obyčejnému porodu, že to minimalizuje riziko porodu bez dohledu lekarskeho personálu někde po cestě…
no my neposlechli a jeli autem, ale prijde mi ze ta sanitka k porodu má svuj opodstatněný duvod rozhodně lepší než rodit za asistence taxikare někde na puli cesty, nebo mu zasvinit auto plodovkou ![]()
takze klidně volej, pokud ti nepraskne voda, tak po pravidelných intervalech cca 4- 5 minut alespon celou hodinu…
Já bych si to fakt rozmyslela.. to není uštěpačná odpověď, ale jenom proto, že se ti taxíkem nechce, můžeš blokovat sanitku někomu, kdo umírá. Zamysli se nad tím.
@BohunkaP me neděla problém že mi někdo napíše, že se sanitka nevolá. Ale jde to napsat i normálně a ne ze mě hned dělat blbku, stačí napsat „neblbni, pokud to neni akutni je zbytečné volat sanitku“ nebo tak. Ne hned kousavé „nechápu proč bys měla, nikdy by mě nenapadlo, nechápu jak někdo může, já bych v životě…“ to mi přijde fakt zbytečný. Tak mě to nenapadlo, pro mě byla sanitka jako další možnost dopravy naprosro samozřejmá. Omlouvám se za tu nehoráznou drzost že sem nad sanitkou vůbec zauvažovala.
netušim proč každý musí hned reagovat ironicky nebo kousavě…
Není zač. Moralizovani není vhodné. My neměli auto, sousedi v práci a já s kontrakcemi každé 3 minuty a rozklepany nohy.Bych se zaboha nezvedla. Od příjezdu do špitálu za 50 minut dcera na světě a to jsem byla ve 41. týdnu
. Frkot.
Já bych osobně sanitku volala v případě že by nebyl doma manžel nebo bratr. Ale jen kvůli zkušenosti z druhého porodu, byl dost rychlý. Doma ani po cestě v autě rodit nechci. Porod se mi rozbíhá dost rychle.
@23tinka23 Nic z toho nedělej. Tady jsou všichni svatí a chovají se přímo ukázkove.
Zkus se domluvit v porodnici s doktorem, existují rozvozove sanitky.
My frčeli u prvního porodu sanitkou a to jsme auto měli- druha kontrakce byla po třech minutách od úplně první, další za padesát sekund a další za třicet;););) jo a manžela VZALI!!! A ještě že tak, tak tak jsme to stihli na sál. První kontrakce byla po příjemném večeru s manželem;) v 11:20, dcera je 0:39;) a to jsem byla 14 dní před termínem;)
Nektere vetsi porodnice (nemocnice) maji i sanitky prevozni, pro tyhle aj. pripady (stary lidi, napr. zdomova duchodcu, ktery nema kdo a jak odvezt na vysetreni atd.) - na gynde jsem dostala pred porodem telefony, kam zavolat. Tak se zkus v porodnici, kde chces rodit, na tuhle moznost zeptat. Jet do porodnice se má, bud kdyz ti praskne voda (a nemusis mit jeste ani kontrakce), nebo kdyz jsou kontr. po 5 min.
Mne treba ted s malou voda vubec nepraskla, budila jsem muze, kdyz jsem mela kontrakce po 3-4 min. (najednou se to zkratilo behem chvile, vodu mi pichali az v porodnici a mala se narodila 3,5h. po prijezdu, syn taky tak cca) a při prvnim porodu mi zacala odtekat po troskach a vic pak vyteklo v aute pri prijezdu do porodnice, nastesti do rucniku:-) Ja spis resila, co s malym, abysme ho nemuseli budit, kdyby bylo potreba jet v noci, ale segra se krasne trefila do vikendu, kdy byl u babicky:-)
Mozna budes jeste rada, kdyz na to ten taxikar trochu slapne
Kamarádka si sanitu normalni zavolala pozde (cekala na manzela a ten se nekde zasekl v zacpe, mela porad pocit ze casu je dost, doma dalsi 2 deti a svagrovou, ktera ji tu sanitku zavolala, jinak by asi rodila doma) a ani nedojeli, mela to cca 30 km - maly vykoukl uz v sanitce:) A nikdo ji hlavu neutrhl:) Lidi si volaj sanitky i kvuli uplnym prkotinam… treba i jen ze je boli zada ale nechce se jim u doktora cekat…to je teprve zneuzivani RZP…!
Příspěvek upraven 19.01.18 v 19:32
My taky nemeli auto, rekla jsem si v porodnici o telefon na prevozove sanitky. Jenze dite se rozhodlo prijit na svet mezi statnimi svatky, kdy prevozovou sanitku nebylo mozne sehnat a mne odtekala voda, takze jsem nakonec jela rychlou, ale po domluve s dispecinkem.