Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@wobludka ahoj
taky hradečanda?
to jsme se tady sešly s těma potratama
a co je MA?
@lucík 1 nic se neboj, vždyť tam jdeš proto, aby vám zkusili pomoci - můžeš na tom jedině získat
říká ta, co toho má poslední měsíce plný zuby ![]()
@Jana2587 tak tak, HK… MA je zamlklé těhotenství (missed abort - začala jsem krvácet a na UTZ se zjistilo, že je již několik dní mrtvý)
@wobludka ježiš, do porodu fakt není nic jistýho
koukám ale, že už máš kluka
a ke komu chodíš?
@Jana2587 jj z 1.IVF. Těhotenství bylo peklo s nejistým koncem, tak jsem vděčná že aspoň spolu jsme to zvládli (už v 18tt byl otočený a narval si hlavu na mou branku
). U druhého je závěr takový, že není v silách současné medicíny zjistit, co se stalo. Může se to opakovat, nemusí
no já s oblibou říkám, že v HK už si na mě z gynekologů sáhli už asi všichni
ale momentálně chodím ke Štěpánovi ml. ![]()
@wobludka a zjišťovali to alespoň nějak? mě ne, že když praskne voda, že se to stává ![]()
jo, přesně tak, mě neviděl akorát Štěpán starší ![]()
@wobludka píše:
@lucík 1 nic se neboj, vždyť tam jdeš proto, aby vám zkusili pomoci - můžeš na tom jedině získatříká ta, co toho má poslední měsíce plný zuby
Já se spíš bojím tý finační stránky všude čtu jak je to drahý ale když kouknu na jejich stránky tak tam převážně vše platí pojištovna, ale tomu se mi nechce právě moc věřit podle toho co píšou ostatní
@Jana2587 co jsem tak slyšela, tak to bývá infekce, pokud se to nepotvrdí, tak nejspíš náhoda, ale záleží jak to probíhá, jestli byl nějaký nález krátce předtím apod., to už nejde takhle od oka… problém u té infekce je, že v děloze jsou anaerobní bakterie, které když vyndáš na vzduch, tak chcípnou - takže se to blbě kultivuje. Já jsem měla všechna běžná vyšetření hotová ještě před 1.IVF a navíc jsem chodila do rizikovky, takže jsem měla tu nejlepší možnou péči - pak jsem si navíc vydupala jen hematologii, ale ta byla stejně negativní.
@lucík 1 záleží na diagnóze. Dá se to pořídit za pár návštěv po třiceti korunách, někdy desetitisíce lítají. Asistovaná reprodukce zdaleka není jen o IVF. A i mezi IVF jsou velké cenové rozdíly.
@wobludka píše:
@Jana2587 co jsem tak slyšela, tak to bývá infekce, pokud se to nepotvrdí, tak nejspíš náhoda, ale záleží jak to probíhá, jestli byl nějaký nález krátce předtím apod., to už nejde takhle od oka… problém u té infekce je, že v děloze jsou anaerobní bakterie, které když vyndáš na vzduch, tak chcípnou - takže se to blbě kultivuje. Já jsem měla všechna běžná vyšetření hotová ještě před 1.IVF a navíc jsem chodila do rizikovky, takže jsem měla tu nejlepší možnou péči - pak jsem si navíc vydupala jen hematologii, ale ta byla stejně negativní.@lucík 1 záleží na diagnóze. Dá se to pořídit za pár návštěv po třiceti korunách, někdy desetitisíce lítají. Asistovaná reprodukce zdaleka není jen o IVF. A i mezi IVF jsou velké cenové rozdíly.
Aha děkuji
Tak já prostě počkám co nám řeknou já se furt utěšuju že už jednu dceru mám a že sem dvakrát otěhotněla akorát to nedopadlo, už mě i napadlo, že to děláme asi špatně ![]()
@lucík 1 Ahoj ja jsem si dala praci a zpocitala jsem na kolik nas vyslo prvni IVF. S doplatky za injekce, PICSI, prodlouzenou kultivaci spermii, a kryokonzervaci 5 embryi celkova suma 26 955Kc. Je pravda ze doplatek za injekce byl cca 7000 coz je hodne, PICSI stalo 11500. Je to dost penez ale clovek kdyz uz do toho jde tak si priplati i co je vic nez zaklad. A to nepocitam benzin ![]()
@wobludka Ahoj mrzi me tve ztraty. My zensky musime byt ale hodne silne a bojovat dal. A verim ze ten nas boj bude vitezny
A kdy se chystas na KET? Ja bych chtela jit za mesic.
@ilca2014 no chystám se tak nějak už od podzimu, ale dřív to nešlo, protože jsem měla dlouhý protokol a pořád na mě působil diphereline - takže jsem byla stále v přechodu
navíc malej dotáhl ze školky spálu
chtěla jsem v nativu, ale podlehla jsem, že to ještě zkusíme v řízeném, takže od neděle beru estrofem. Ale nižší dávku 1-0-1. Příští týden UTZ a uvidí se.
@ilca2014 píše:
@lucík 1 Ahoj ja jsem si dala praci a zpocitala jsem na kolik nas vyslo prvni IVF. S doplatky za injekce, PICSI, prodlouzenou kultivaci spermii, a kryokonzervaci 5 embryi celkova suma 26 955Kc. Je pravda ze doplatek za injekce byl cca 7000 coz je hodne, PICSI stalo 11500. Je to dost penez ale clovek kdyz uz do toho jde tak si priplati i co je vic nez zaklad. A to nepocitam benzin
ahoj děkuji teda to jsou docela pálky, ale co by jsme pro ten uzlíček neudělali vid? něco našetřenýho máme, ale i tak nevíš třeba kdyby to bylo i víc jestli to nedávají třeba na splátky? tady v nějaký diskusi se na to někdo ptal a holky docela psaly že mají miminko na splátky ![]()
Ahoj děvčata ![]()
@wobludka dík za info, no mě snad ani nic nedělali, i moč kontrolovali snad jen jednou
a tři týdny před tím, mě začlo bolet divně břicho, tak jsem jela na kontrolu a všechno v pořádku, i čípek. a pak najednou lup.ale to už asi nemá cenu vůbec řešit, stejně už nic nevymyslim.jen pořád přemýšlim, jestli by mi teď neměli aspoň vzít krev, aby se všechny hnusy vyloučili, nebo já nevim. ptala jsem se, jestli neuděláme imuno i hematologii, ale to mi Dejmek řekl, že to není potřeba když jsem byla takhle dlouho těhotná, tak snad má pravdu. jinak nám dělali jen genetiku před 2.IVF.
@lucík 1 to si myslím, že v Car na splátky asi nic neudělají
ale zkus se poptat, každý CAR je jiný. někde ani neplatíš za IUI, my tady v Sanusu platíme 1030.a my za IVF dali něco kolem 25000,teď se ale zdražili léky, tak to bude ještě asi o pět tisíc dražší.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.