Sanus 2014

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10415
14.1.14 20:21
@ilca2014 píše:
@lucík 1 Vetsinou nabiraji hormonalni profil cca 3 den menses. No a pak hned za mesic se uz zacina, pokud je tedy vse v poradku. U IVF mi chteli dat neschopenku hned jak jsem zacla pichat injekce. Ale brala jsem si ji az po zavedeni emryi. Nemela jsem problem s neschopenkou. A pokud reknes ze ti treba neni dobre ze injekcich atd tak ti ji 100% napisou.

aha děkuji já bych právě chtěla neschopenku asi až budou vědět co mi budou dělat už jednou jsem díky práci potratila tak mám strach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10415
14.1.14 20:22
@wobludka píše:
@lucík 1 tak předně nikdo neříká, že dokud nedojde na IUI nebo IVF, že nemůžeš otěhotnět, nebyla by jsi první ani poslední :) některé diagnózy spraví pár prášků, jiné jsou neřešitelné ani přes IVF (ale těch je opravdu minimum), některé stojí za trochu času a trpělivosti - nepředbíhala bych, za pár týdnů budeš vědět víc a budeme mít z čeho vycházet ;)

Máš pravdu počkám a děkuji moc za rady jsem se uklidnila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
14.1.14 20:32
@lucík 1 píše:
aha děkuji já bych právě chtěla neschopenku asi až budou vědět co mi budou dělat už jednou jsem díky práci potratila tak mám strach

Jo neschopenka je fajn i vychazky mi po tydnu napsali takze pohodicka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10415
14.1.14 20:33
@ilca2014 píše:
Jo neschopenka je fajn i vychazky mi po tydnu napsali takze pohodicka.

Tak super děkuji :palec: ale v práci to asi nerozchodí mám blbou šéfovou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
14.1.14 20:39
@lucík 1 píše:
Tak super děkuji :palec: ale v práci to asi nerozchodí mám blbou šéfovou :think:

Ja s chozenim po doktorech a neschopenkami dost bojuju. Musim to hodne tajit. Jenze jakmile vidi neschopenku z centra tak jim je to hned jasny. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10415
14.1.14 20:40
@ilca2014 píše:
Ja s chozenim po doktorech a neschopenkami dost bojuju. Musim to hodne tajit. Jenze jakmile vidi neschopenku z centra tak jim je to hned jasny. 8o

Tak u mě všichni ví že tam jdu a přejou mi to jen ta staniční prostě dělá zle, a myslím, že kdyby to tam nevyšlo a musela se vracet tak mi to dá pěkně sežrat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1662
17.1.14 15:23

Ahoj holky :mavam:
@lucík 1 tak já mám blbou práci taky, bez problému jsem měla neschopenku už od první injekce. a protáhla jsem to až do druhého IVF, který bylo za dva měsíce. a kdyby si měla problém v práci s tim razítkem z CAR, tak zkus obvodního gynekologa.ale zatim opravdu nespěchej, zbytečně by si se stresovala a třeba zjistěj, že je vše ok a zkusíte zatím jen IUI.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10415
17.1.14 15:27
@Jana2587 píše:
Ahoj holky :mavam:
@lucík 1 tak já mám blbou práci taky, bez problému jsem měla neschopenku už od první injekce. a protáhla jsem to až do druhého IVF, který bylo za dva měsíce. a kdyby si měla problém v práci s tim razítkem z CAR, tak zkus obvodního gynekologa.ale zatim opravdu nespěchej, zbytečně by si se stresovala a třeba zjistěj, že je vše ok a zkusíte zatím jen IUI.

ahojky to máš pravdu zbytečně plaším, nechám to být a uvidím co mi řeknou, Každopádně děkuji za rady uklidnila jsem se tím díky moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
17.1.14 23:16

Holky potřebuju radu. kolikátý den po opodnění dochází k uhnízdění vajíčka? děkuji za odpovědi :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
18.1.14 08:33

@Réza 26 no uvádí se obecně 5.-7. den, mělo by to odpovídat stádiu hatchující blastocysty, takže já bych se přikláněla spíš k tomu +- sedmému - to embryo vystrčí takový výběžek (něco jako semínko klíček) a zavrtá se :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
18.1.14 09:10

@wobludka děkuji za odpověď. No právě mě včera bolelo bříško a záda jako bych to měla dostat tak zase přemýšlím co by to asi tak mohlo být :mrgreen: :mrgreen: jsem byla 5tý den po IUI tak jen pro info :mrgreen: jo a ještě jednu otázečku mám :mrgreen: dnes sem si dělala TT na kontrolu hcg po ovitrelle injekci a je možný že 7 den po aplikaci už v sobě nic nemám? na TT testu je jen jedna čárečka :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
18.1.14 09:16

@Réza 26 :lol: tak možné to samozřejmě je, ale většina žen zahnizďování nijak necítí - vem si, že spousta lidí má třeba v sobě několikacentimetrové nádory, ani o tom neví, a nám se v děloze potkají okem neviditelné embryo s pár milimetry sliznice ;) Já když se zkoumám, tak na sobě vykoukám kde co :mrgreen: Možné to je, jednak každý odbourává hcg jinak, jednak při IUI se píchá poloviční dávka než při IVF

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
18.1.14 15:09

Ahoj holky tak mam vysledky z reprodukcni genetiky. U me nasli mezni hodnotu Annexinu IgM doktorka mi predepsala Prednison. Mam v sobe pry nejaky zanet, no nevim na zanety jsem nikdy netrpela ale verim testum takze se snad rychle prelecim abych stihla v unoru jit na KET. Jinak manzelovi opet potvrdili spatny spermiogram. Doktorka se tvarila na vysledky dost spatne. Koncentrace spermii 15 mil, morfologicky vadnych 73 %, pohyblivost linearni 53%, nelinearni 33%, nehybne 14%. Tak ja vlastne nevim jak moc spatny to je. Hlavne teda ta morfologie. Naposledy nam delali PICSI, tak snad to pomohlo. Nevim. Jeste me zarazi ze mi doktorka predepsala Prednison ktery ma nejky vliv na srazlivost krve. A pritom z predchozich vysledku mi zjistili zhorsenou srazlivost krve a budu si muset neco pichat po dobu tehotenstvi alespon takova je zase dohoda s CAR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
18.1.14 15:48

@ilca2014 já bych se do KETu moc nehrnula, dokud nebudeš ok sešlo se vám toho víc, lepší chvíli počkat a vyladit to, než zbytečně plácat pokusy. Spermiogram je podle mě lehce pod normou, nic s čím by se nedalo normálně otěhotnět :nevim: morfologicky normálních je 27% - to je naprosto v pořádku :nevim: vím že bývala norma 30% a pak to snižovali, protože se do toho skoro nikdo nevešel… zánět můžeš mít, ani o tom nemusíš vědět a imuno je poměrně častou příčinou neúspěchů, rozhodně oboje pořádně přeléčit. Že by měl prednison vliv na srážlivost, o tom nic nevím (ale nevylučuju to, jen že to slyším poprvé), každopádně současné braní prednisonu a miniheparizace je normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
18.1.14 16:30

@wobludka jo jo urcite se prelecim no a uvidime jak dlouho budu brat ten prednison, zavolam do Sanusu a objednam se k nim na konzultaci. Kdyztak bychom KET odlozili na brezen. Co znamena miniheperizace? Jinak diky za nazor a docela i pozitivni na ten spermiogram, me to prislo hodne spatny jako ze jich je tolik morfologicky vadnych. Myslim ze to souvisi i s nasim neuspechem. Ja otehotnim vetsinou po transferu ale koncim kolem 8 tydne a bohuzel jednou az ve 20 tem. No prosre se bojim te genetiky ze neco neni v poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.