Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@lucík 1 teď to fakt vždycky spraví třicet korun a pár drobných na čokošku na nervy
a kdyby to bylo aktuální, v slušných CAR na to vždycky předem upozorní, nevzpomínám si, že by tady někdo řešil, že by byl překvapený ![]()
@wobludka nene,já jsem kousek od Holic, vezla mě sanitka, takže bohužel do Pardubic
no ale jinak chodím i k Dejmkovi do farářství. jako asi si to s ním vystihla. mě nevadí, ale je fakt, že všechno tak jako odflákne. známí chválí hodně Šilhána, teda přes IVF ![]()
@lucík 1 ono těch injekcí je víc, různý druhy, jinak drahý,…neboj, až dáš dvě návštěvy v CAR, tak už budeš moudřejší
a jinak díky ![]()
@wobludka píše:
@lucík 1 teď to fakt vždycky spraví třicet korun a pár drobných na čokošku na nervya kdyby to bylo aktuální, v slušných CAR na to vždycky předem upozorní, nevzpomínám si, že by tady někdo řešil, že by byl překvapený
Já právě doufám, že mě třeba vyšetří stanoví diagnozu a pak mi řeknou co semnou budou dělat a pak teda co by to eventuelně stálo no každopádně ten strach je prostě větší nevím do čeho ale co ti budu psát sama to znáš ![]()
@Jana2587 píše:
@wobludka nene,já jsem kousek od Holic, vezla mě sanitka, takže bohužel do Pardubicno ale jinak chodím i k Dejmkovi do farářství. jako asi si to s ním vystihla. mě nevadí, ale je fakt, že všechno tak jako odflákne. známí chválí hodně Šilhána, teda přes IVF
@lucík 1 ono těch injekcí je víc, různý druhy, jinak drahý,…neboj, až dáš dvě návštěvy v CAR, tak už budeš moudřejšía jinak díky
Děkuji za rady ![]()
@Jana2587 jako když jednoznačně lupne voda, tak s tím nic nenadělá ani pánbůh… Jako HK má specializované novorozenecké oddělení, ale i v Pardubicích jsou kapacity
ono mezi námi, každej doktor je nějakým způsobem švihlej
prostě každej je dobrej na něco jinýho
třeba já svýho dr. z rizikovky miluju - a přitom mi poprvé přišel divnej a znám spoustu lidí, co ho z poměrně objektivnách důvodů nemůžou vystát. A takoví jsou doktoři v podstatě všichni… Ono když tam člověk leží na oddělení a vidí, jak se tam rodí mrtvé děti dnes a denně… podle mě se v tom nedá být dlouhodobě, aniž by to člověka nepoznamenalo.
@lucík 1 doporučuju mluvit o tom s dr. mluvit. Já to mám taky tak - hledat příčinu, nejít do toho po hlavě, mít jistotu, že jsem pro to udělala co bylo v mých silách. Pak jsou páry, které tomu nechtějí rozumět, nechtějí se zdržovat, mají pocit že to dítě chtějí prostě hned teď, nevadí jim jít do rizika. A ten dr. když přijdeš poprvé, tak neví, jak to máš, z pár prohozených vět to těžko odhadne… a klidně si piš dotazy na papír. Spousta holek to pak ve stresu zapomene, sice zkušenější holky dokážou na dost věcí odpovědět taky, ale doktor je doktor, emimino je o tom, aby si člověk udělal představu jak to chodí.
@wobludka píše:
@Jana2587 jako když jednoznačně lupne voda, tak s tím nic nenadělá ani pánbůh… Jako HK má specializované novorozenecké oddělení, ale i v Pardubicích jsou kapacityono mezi námi, každej doktor je nějakým způsobem švihlej
prostě každej je dobrej na něco jinýho
třeba já svýho dr. z rizikovky miluju - a přitom mi poprvé přišel divnej a znám spoustu lidí, co ho z poměrně objektivnách důvodů nemůžou vystát. A takoví jsou doktoři v podstatě všichni… Ono když tam člověk leží na oddělení a vidí, jak se tam rodí mrtvé děti dnes a denně… podle mě se v tom nedá být dlouhodobě, aniž by to člověka nepoznamenalo.@lucík 1 doporučuju mluvit o tom s dr. mluvit. Já to mám taky tak - hledat příčinu, nejít do toho po hlavě, mít jistotu, že jsem pro to udělala co bylo v mých silách. Pak jsou páry, které tomu nechtějí rozumět, nechtějí se zdržovat, mají pocit že to dítě chtějí prostě hned teď, nevadí jim jít do rizika. A ten dr. když přijdeš poprvé, tak neví, jak to máš, z pár prohozených vět to těžko odhadne… a klidně si piš dotazy na papír. Spousta holek to pak ve stresu zapomene, sice zkušenější holky dokážou na dost věcí odpovědět taky, ale doktor je doktor, emimino je o tom, aby si člověk udělal představu jak to chodí.
aha já si nechám ráda poradit, a určitě budu poslouchat já vlastně ani pořádně nevím co tam budu povídat na co se mě budou ptát, určitě za každou cenu to nechci ani nechci spěchat hlavně chci vědět na čem sem.
@wobludka asi máš pravdu. Dejmek je zbrklej, ale zase měnit bych ho asi nechtěla
jinak pardubická nemocnice nic moc, hlavně týden po potratu jsem měla přijít na kontrolu a na krev a nenašli mojí kartu, ani se nepodívali do počítače, takže mě ani tu krev nevzali
až za dva dny volali, že kartu našli, ať přijedu
takže tam už nikdy víc, jedině HK, fakt.
@lucík 1 Ahoj prvni navstevy se vubec neboj. Myslim ze vsude moc dobre vedi jake to je pokud tam jde nekdo poprve. Me se ted uz naopak stava ze mi uz veci moc nevysvetluji ze si jako mysli ze uz vim jak to chodi
A ja je naopak upominam a znovu se ptam. Take jsem vetsinou rozpis leku a nejake jejich rady dostala napsane na papire. ![]()
@wobludka @Jana2587 holky můžu s ejen ještě zeptat jak dlouho trvají ty vyšetření než se začne něco dít?? a jak je to třeba s neschopenkou já dělám ve zdravotnictví mám dost náročnou práci myslím tím že dost často tahám těžký lidi vůz jídlem ten je teda pekelně těžkej a o psychice ani nemluvím
@Jana2587 Ja jsem si ted vydupala testy z krve na pritomnost ruznych viru a nemoci a take srazlivost krve. Vubec mi tyto testy predtim nedelali a ani mi nerekli ze je tu moznost si je zaplatit. Az ted jsem zjistila ze stoji asi 30tisic. No proste je nechteji delat jelikoz i doktori musi ve zdravotnictvi setrit ![]()
@ilca2014 píše:
@lucík 1 Ahoj prvni navstevy se vubec neboj. Myslim ze vsude moc dobre vedi jake to je pokud tam jde nekdo poprve. Me se ted uz naopak stava ze mi uz veci moc nevysvetluji ze si jako mysli ze uz vim jak to chodiA ja je naopak upominam a znovu se ptam. Take jsem vetsinou rozpis leku a nejake jejich rady dostala napsane na papire.
super děkuji za rady ![]()
@lucík 1 Vetsinou nabiraji hormonalni profil cca 3 den menses. No a pak hned za mesic se uz zacina, pokud je tedy vse v poradku. U IVF mi chteli dat neschopenku hned jak jsem zacla pichat injekce. Ale brala jsem si ji az po zavedeni emryi. Nemela jsem problem s neschopenkou. A pokud reknes ze ti treba neni dobre ze injekcich atd tak ti ji 100% napisou.
@lucík 1 tak předně nikdo neříká, že dokud nedojde na IUI nebo IVF, že nemůžeš otěhotnět, nebyla by jsi první ani poslední
některé diagnózy spraví pár prášků, jiné jsou neřešitelné ani přes IVF (ale těch je opravdu minimum), některé stojí za trochu času a trpělivosti - nepředbíhala bych, za pár týdnů budeš vědět víc a budeme mít z čeho vycházet ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.