Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
My mame take pax. A jsou super. Vsude mame tu hlubsi. Vloznici s posuvnymi dvermi v detskem pokoji normalne na panty. Premyslela jsem taky nad tema 38, alekupovala jsem i tu nizsi skrinku ktera momentalne slouzi jako prebalovak a ta byla jenom hlubsi. Vzhleeem k tomu, ze mame vysoke skrine i tuhle nizkou vedle sebe tak jsou vsechny hluboke. A jsem za to rada. Jeden korpus mam police, druhy tyce. A dala jsem dve, tim ze je detske obleceni kratke tak to skvele vyslo na polovic. Do te uzke se podle mne nevejde tolik veci na raminka…
Pampelisko dík za postřeh, to mě vůbec nenapadlo.teď jsem měřila ramínka a do té 37 by se nic nevešlo.jenže manžel tu 60 nechce, že je to moc velké.potřebovali bysme tak 50, ale to zas nedělaj ![]()
No, kdyz si poskladas Pax v tom jejich softwaru na webu, tak tam tyce na raminka maji, ale to obleceni neni kolmo ke zdi, ale stejne jako zed, takze vidis cele triko, ne jen hranu
nevim jestli jsem to napsala srozumitelne…
Zdravím,
hledám šatní skříň. Chtěla bych s posuvnými dveřmi, ale jak tak vidím ty ceny…
Moc se mi líbí PAX z Ikei, ale když jsem si sestavila skříň (bez vnitřku), tak jsem byla na cca 11. 000,– (z IKEA FAMILY asi žádná sleva nebude).
Je to šířka 2 metry, což by mi mohlo stačit ![]()
Polička 200,–; šuplík 600,– (+pojezdy?); tyč na ramínka 120,– (takže další 2.000-3.000,– za vybavení)
1.000,– tiché pojezdy
Takže celkově cca 15.000,–
Ale ta cena mi připadá dost vysoká (a oproti pantovým asi i je). Nevíte, kde by mohlo být levněji? Nebo si jen myslím, že je to hodně a je to OK?
Jednu půli dveří bych chtěla zrcadlo, druhou dřevo. Byla jsem v ASKO, tam se mi nelíbilo nic, cena kolem 10.000,– (ale asi bez vnitřku) a kdo ví, jaká je variabilita..
Zalezi na rozmeru a ta cena je odpovidajici podle me za skrin s posuvnymi dvermi.
Mame a velka spokojenost, v asko bych mela obavu z kvality.
Pokud nespechas, tusim v lete ma ikea na ty skrine zajimave slevy, my ji tak taky kupovali ![]()
Máme je, ta cena je i s posuvy a šla bych do nich znovu, jsou úžasný
a v létě bývají slevy
My je máme v ložnici - rohovku se zrcadlem. Cena včetně vnitřního vybaveni cca 20 000. Pak v předsíni - posuvná. Cena cca 12 000, ale vnitřní vybaveni není ještě komplet - chybí police. To se mi líbí, že si to můžeš dokoupit i časem.
Btw proc anonym??
Tu cenu musis zvazit, ale i ja bych do nich sla znovu, tam opravdu nelituju ani koruny co jsme za ne dali ![]()
PAX za to rozhodne stoji, mame celkem tri metry skrine s posuvnymi dvermi, 4 kridla, dve drevo, dve zrcadlo. Pravda, kupovali jse s 20% slevou v akci. Ale obesli jsme toho celkem hodne a za stejnou nebo podobnou cenu jsou skrine vsude jinde daleko „forovejsi“, pruznejsi desky, horsi kovani atd. Moc levnejsi podle me nesezenes a kvalitnejsi naopak jedine na zakazku vestavene a to zase bude vyrazne drazsi. Pockala bych na slevu na PAX… Zasuvky muzes namerit a naplanovat i tak a bydlet v krabicich se chvili da ![]()
@quinny
Anonym protože tu do mě neutále někdo reje (nebo aspoň mám takovej pocit, tak by třeba takto nemusel). Kdyby tato možnost nebyla, tak si zřídím nový účet, ale to je zbytečný. Snad neva.
Já sahala na ty ASKO, a přišly mi také nestabilní a všecko. Nevím, jak to mají smontovaný, ale už teda mám s Askem špatný zkušenosti z koupě nočních stolků. Jejich slepení byl horor. Nesedělo to, trošku mě mrzí, že jsem se to snažila napravit a nevrátila jim to zpět.
Stejnou skříň tam měli několikrát. Pravda, neotevřela jsem všechny, ale tam kam jsem koukala, tak byly bez výbavy (polic apod.), jen tyčka (chápu, nechtějí utrácet za výbavu, ale…). Přišlo, že i pojezdy dělaj kravál - ale ono naplnění a zvlášť oblečení dost pohltí.
Dál mi díky designu přišly obří. Pravda, že některé byly 2,7m, každou jsem neměřila. Cena poloviční (6 000,– bez výbavy), ale uváděná váha 150 kg
(překlep?)
@czaky
Já ty PAX zatím neviděla v reálu, ale jen na webu. Musím si udělat výlet do IKEA. Ale vždycky mi úložné prostory z Ikei přišli skvěle vyřešené. Spousta ukázek mrňavých „bytů“ (i když to mě teď netrápí).
Jen mám z rozměrů dveří 1 m šířka x 246 cm výška (ty máš asi 2×150 cm, tedy jedny dveře 75 cm), připadá mi to velký, ale to poznám až v reálu.
Jojo, mame vlastne 4×dil 75cm, vyska 246, 2× ty hluboky 2× ty melci ( kvuli sirce chodby)… Jediny co bych ti k paxu a i k vetsine vyrobku z ikea doporucila - nebrat bilou barvu cehokoli, ani korpusu ke skrinim, ze treba nejsou videt a jsou levnejsi. On totiz vetsinou i ten material odpovida tomu ze to je levnejsi a je treba trosku hur zpracovany (ale furt lepsi nez asko nebo mobelix a spol). Jinak priznavam ze z ikea mame doma vse krom postele a sedacky v obyvaku. A zatim nemame uplne zabydlenou koupelnu a zrekonstruovanou kuchyn. Kuchyn bude asi ikea, koupelna asi na miru od truhlare.
@czaky
Bílou nechci, chci nějakou hnědou. Asi dub, případně bíle mořený dub (jiné dohněda tam nejsou).
Ok s tim anonymem. No na me asko nepusobi dobre uz od pohledu ten obchod uvnitr, byla jsem asi trikrat v ruznych, dokonce jednou jsme byli skoro rozhodnuti koupit tam sedacku. Nakonec kazdy kdo ma v okoli zkusenost tak dobra rozhodne neni, tak jsem rada ze jsme ji tam nevzali.
V ikee jsem dvakrat neco reklamovala a vzdy naprosto bez problemu. Mame od nich vetsinu nabytku a sice ne vse bych koupila znova (ale to je spis zmenou vkusu ne kvalitou
). Skrine pax bych rozhodne znova vzala. My teda mame a ted abych moc nekecala myslim celkem je to 2m ta vyssi a dvere prosklene, a to teda byla nejaka vaha ![]()