Saxenda pero - zkušenosti

• Fotoalbum (7)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
19
12.5.25 11:44

@Winis 512 mne sa najprv urobi cervenky flak ako postipnute a potom sa to meni ma modrinu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
12.5.25 11:54
@Marus1107 píše: Více

Jestli vás ty flekomodřiny nebolí a časem mizí tak bych to asi neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
12.5.25 20:42

@Marus1107 pokud si dobře vzpomínám, tak několik týdnů, cca 8-12. Pak jsem ležel cca 2 týdny v nemocnici (z jiných důvodů), Saxendu si nepíchal a i po propuštění do domácího ošetřování tam modřinky „fleky“ dalších pár týdnů zůstaly. Ptal jsem na to i v nemocnici kde jsem ležel, a špatnou technikou vpichu to nebylo (desinfekce OK, pero originál z lékárny), ale zkrátka se to u někoho může ve velkém rozsahu projevit. Pak jsem po několika měsících přešel na jiný lék, který se píchá jednou za týden a tam už se podobné problémy neprojevují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
13.5.25 21:12

@cutenick1 mozem sa spytat na cenu a nazov lieku?
A tie flaky su normalne vam povedali? ci je to nejaka alergicka reakcia?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
13.5.25 22:17

Přešel jsem na přípravek Mounjaro (účinnou látkou preparátu je sloučenina tirzepatid): https://cz.lilly.com/mounjaro
podrobná diskuze je tady:
 https://www.emimino.cz/…nuti-540935/

P. S. nechci tomu dělat reklamu, vždy závisí na rozhodnutí lékaře/ky s ohledem na potíže a stavu konkrétního pacienta atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
19.5.25 04:00

Zdravím všechny, stalo se někomu, že při užívání Saxenda začal mit noční můry? Já noc co noc. Možná to neni Saxendou, ale zdají se mi od té doby, co ji píchám. Jsou to příšerné sny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.5.25 16:15

Zdravim ve spolek.
Merim 195cm a vazim 101kg, v pase mam bohuzel 116cm. Po onemocneni autoimunitniho puvodu, jsem postupne pribral na 126kg k vuli kortikoidum. Postupne za 2roky, se mi podarilo jit s vahou na tech 101kg a pak proste smitec.
Takze jsem dnes konecne vyzvedl sve prvni baleni Saxendy 3×6mg(s PL to byl boj ji ziskat.).V nemocnicni lekarne stala 3290kc.
Ted k mym dotazum :D
Za jak dlouho/po kolikate aplikaci, jste pocitily vliv Sexandy? Pocit sytosti, nechutenstvi, atd?
I kdyz se s ni min sni, cvicite i pres to silove? Nejste pak vic ko a necitite slabost?
A posledni dotaz, berete nekdo i kortikoidy a biologickou lecbu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.5.25 16:23
@Ivet543 píše: Více

Ja si sice bral prvni davku teprve dnes, ale spatne spavam uz delsi dobu a sny se mi zdaji uplne dementni. Zrovna dnes jsem si musel ve tri rano vzit prasek na spani a po tech uz to byva v pohode. Treba by ty prasky na spani vyresily i vas problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
20.5.25 17:10

Zdravim, mam otazku? Moze sa sucasne uzovat zinnat 500 antibiotika so saxendou? Dakujem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.5.25 22:24

Osobne si myslim ze atb a saxenda se brat spolu muzou. Diabetici si take pichaji inzulin i pri nemocech. Pri atb se nesmi pichat biologicke leky treba na revmuatd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
21.5.25 08:47
@Luky1200gsa píše: Více

Saxendu jsem pocítila okamžitě - do druhého dne. Držela jsem dávku 0,6 asi 6 týdnů. Stačilo mi to. Pak jsem začala pociťovat hlad, tak jsem navýšila na 1,2 a po měsíci opět chutě a hlad, tak jsem přidala na 1,8, ale tato dávka mi není komfortní (mám spoustu vedlejších účinků jako nevolnost, průjem, motání hlavy), tak se asi vrátím k 1,2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
27.5.25 20:54

Dobry den. Zacala som mat problem s vyprazdnovanim pri pouzivani Saxendy. Viete mi nejak poradit? dakujem :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
30.5.25 10:56

Ja to mela taky, htozne zacpy, zkuste si koupit zajecicu v lékárně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.25 11:00
@ANASI píše: Více

Já jsem měla stejný problém. Šilená zácpa. Nakonec jsem musela ty injekce vysadit.

• Citovat
  • Upravit
30.5.25 19:51

Proti zacpe funguje navyseni vlakniny. Proto u Saxendy pisou, ze se ma jist vice zeleniny. Vlaknina pomaha pohybu strev a vyprazdnovani. Mam koupenou z dr.max a funguje to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna očního lékaře

Ikona - Vladimír Korda

MUDr. Vladimír Korda Ph.D.