Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj ženy! ![]()
Mám prosbu.
S přítelem jsme sbírali víčka od pet lahví pro synovce do školy, ale než jsme nasbírali rozumné množství, projekt skončil.
Teď máme doma celý pytlík cca 1 kg a i tak sbíráme dál. Nějak mi přišlo vhod, sbírat víčka pro někoho, kdo potřebuje pomoc a skrze víčka ji i dokáže uplatnit v praxi (na nemocné lidi, děti apod.).
Touto cestou chci pomoci, zda víte o někom v MS kraji nebo v Ostravě, kdo by tento sběr uvítal?
Bohužel jsem sama hledala na internetu, ale skoro pokaždé jsem v aktualitách u jednotlivých webů lidí, co potřebovali pomoc, zjistila, že to dítě podlehlo nemoci. :'-(
Auto nemáme, takže bych to asi předala osobně nebo poštou.
Díky za reakce ![]()
Každý rok to u nás sbírají ve školce. Jestli to měl synovec do školy, tak to budou mít příští rok zase.
A nemáte třeba sběrnu v nemocnici? Taky sbíráme a dáváme to do nemocnice, kde je hned u vchodu pytel a letáček pro koho jsou určeny.
@fia80
To nwm jestli to bude stejně. Sbírat budu dál, tak uvidím. Ale děkujuvti za info:-)
Lidi, vzdyt uz se snad davno vi, jaka je to blbost sbirat ty vicka. ![]()
Je to jen margetingovy tah. Jen porad se nekteri lidi ohaneji tou hlaskou, *… a nase deti, (duchodce, nemocne) musime sbirat vicka. ![]()
Par clanku o tom. Radeji tech par korun poslete rovnou na dobrocine ucely.
@kajka2 píše:
Lidi, vzdyt uz se snad davno vi, jaka je to blbost sbirat ty vicka.
Je to jen margetingovy tah. Jen porad se nekteri lidi ohaneji tou hlaskou, *… a nase deti, (duchodce, nemocne) musime sbirat vicka.![]()
Par clanku o tom. Radeji tech par korun poslete rovnou na dobrocine ucely.
http://www.expres.cz/…-/viral.aspx?…
Jasně, že to není blbost… Především pokud sbírá nějaká instituce
http://www.ahaonline.cz/…a-svete.html
Doslova tam maminka postiženého chlapečka říká:
„Ekologové si stěžují, že lidé kupují nápoje v PET lahvích kvůli sbírkám víček. Vždyť je to nesmysl,“ kroutí hlavou maminka Petra. „Díky hodným lidem nám víčka vydělala na mobilní odsávačku slin. Ráda bych všem poděkovala,“ ukazuje přístroj, díky němuž se rodina může pohybovat s Maximkem i venku.
Ja to myslim v tom smyslu, jak malo penez se za kilo vicek dostane. Uvadi se, ze prumerny Cech za rok nasbira 1,5 kila vicek. To neni ani deset korun. to by stacilo proste 1× za rok to baleni vod nekoupt a usetrene penize pevest na nejakou tu sbirku.
Ekologicke to taky neni. O tom se uz taky casto mluvilo a je o tom v tech odkazech, co jse udavala.
Ja to myslim v tom smyslu, jak malo penez se za kilo vicek dostane. Uvadi se, ze prumerny Cech za rok nasbira 1,5 kila vicek. To neni ani deset korun. to by stacilo proste 1× za rok to baleni vod nekoupt a usetrene penize pevest na nejakou tu sbirku.
Ekologicke to taky neni. O tom se uz taky casto mluvilo a je o tom v tech odkazech, co jse udavala.
Já balenou vodu nekupuju, piju z vodovodu. Ale víčka sbírám - od aviváže, sava, občas vršek od petky s pivem, nebo od vína, když vypijeme víno z vinotéky, od vitamínu C, od léků, dcera si občas dává ledový čaj - ten má vršek, od mléka (v krabici nekupuju), od různých kosmetických výrobků…Nezdá se to, ale víček se u nás sejde celkem dost. Máme bazén, ten pravidelně ošetřujeme savem a to rychle ubývá.
Ale neslyšela jsem o nikom, kdo by cíleně kupoval vodu v plastu jen kvůli víčku
Ekologové ať se uhryznou v řiť, si vymyslí nějakou teorii a pak „bijí na poplach“
Též už mám těch ekologů plné zuby.
@kajka2 píše:
No a teď si představ, že špitál za měsíc navštíví tisíc lidí, kteří tam nechají 1,5 kg víček a takováhle maminka pak dostane deset táců. Je to fakt tak špatný?
Jasně, že kdyby jí každý z těch lidí poslal deset korun, má to bez starosti. Ale udělají to? Pochybuju… ![]()
Ale tak u těch víček to přece není tak, že by se kvůli nim něco kupovalo…výsledek je ten, že když už se to koupí, tak se to víčko dá ještě nějakým způsobem zužitkovat, nevyhodí se, ale pošle se dál ![]()
@Malaga píše:
Ale tak u těch víček to přece není tak, že by se kvůli nim něco kupovalo…výsledek je ten, že když už se to koupí, tak se to víčko dá ještě nějakým způsobem zužitkovat, nevyhodí se, ale pošle se dál
Jasně, že jo.
A není to jen ta proklínaná balená voda, ale i aviváže, čističe, mlíka, jiné nápoje…
A ještě se to roztřídí a ekologicky využije.
@lavazza2
Nejsem z ostravska, takže nevím. To byl spíš tip, kde se poohlídnout.
Jinak u nás se kupují minerálky, protože je pijem, rozhodně ne proto, aby jsme měli víčka. Ale když někomu poslouží, nevidím důvod proč je neschovat. Má to jen tak člověk házet do kontejneru?