Scény u kakání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
30309
10.1.10 18:46

Ahojky,

musím taky reagovat.
Aja , nase nejmladsi, nekakala v pohode MIKDY-ani jako kratce kojené mimco,NIKDY NEMELA RIDKOU STOLICI. Vzdy tuhou a silene problemy se zadrzovanim , vecne praskly zadecek…
Je od narozeni na LACTULOZE, uz i lezela ve spitale a podstoupila xy vysetreni…

Vysledek?
BLOK-zrejme psychicky z prenatalniho vyvoje,NECO NECHTELA PUSTIT VEN.Tak se to takhle pretransformovalo…
Uz jsem nelenila a byla na kineziologii .Zrejme jsme prisly na jadro pudla(pardon,Pudlo:-)..

Uz je to mesic a neco,co problemy jsou,ale v nesmirne mensi mire…Uz prestala mit i silene problemy az sepsi organismu,kterou si vyvolavala nekakanim ,nasledovaly horecky 40 st a CRP i 100 do doby,nez se vykakala.....

To by clovek neveril,ze??

Vsem preju ‚kakaci deticky‘ a mejte se hezky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
13.1.10 12:23

Ahoj, máme stejný problém u stejně staré holčičky. Asi 2 měsíce zatlačuje kakání.Jde tak každé 3 dny a je to děsný křik, bolení bříška a trápení. Hovínko bylo takové hodně tuhé a obrovské, takže jsme od doktora taky dostali předepsanou laktulózu a můžu říct, že je to lepší, určitě to změkčilo bobek a už ji to pravděpodobně nebolí, ale ona se stejně bojí a zadržuje to.
Vzniklo to pravděpodobně tím, že měla dlouho plínky, oprudila se a tak ji bolelo kakání, pak už to zadržovala a bylo to ještě hoší, udělala se jí zřejmě ragáda - trhlinka a problém byl na světě.
Moje známá takto bojovala se svojí dcerkou rok, než ji to přešlo a naučila se kakat normálně, tak jsem zědavá, jak to bude u nás… Nejhorší je právě to, že takto ji těžko dám někam do školky…
Taky jsem zjistila, že to zhoršuje sunar - umělé mléko. Naše malá ho hodně pila a pak ten bobek byl opravdu kamenný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SoLa
9.2.10 10:01

nočníček

Ahojky, my jsme tohle měli taky. Malá prostě nechtěla na nočníček, vzpouzela se, plakala, hrozné scény, nakonec i zácpy … Trvalo nám to asi 3 měcíce, my jsme ji nenutili a pak se jí to ze dne na den zalíbilo. Asi na to nebyla taky připravená a teď už chodí bez problémů, sama si nočníček přinese, sundá kalhoty a vykaká se nebo vyčůrá. I venku už běhá dlouho bez plínky, vždycky se před procházkou vyčůráme. Na spaní je odbouráme v létě :-) Takže z vlastní zkušenosti nenutit, ona na to musí přijít sama. Abych nezapoměla malé byly také , když jsme s tím začínali :-)

• Citovat
  • Upravit
SoLa
9.2.10 10:03

také 2 roky :wink:

• Citovat
  • Upravit
704
17.11.11 20:36

nočník

Ahoj maminky,
o nočníku tu bylo napsáno už hodně, ale přesto potřebuji uklidnit asi :lol: Mám 2 letou dceru Sofinku a řešíme už asi 10 dní tento problém: Řekne, že chce ee tak jí dám na nočník sedí cca 2 minuty a řekne, že zuž nechce, nic samozřejmě neudělá, za 5 minut se situace opakuje, příšerně se při tom tváří chodí s nožičkama od sebe, někdy i pláče, takhle se to opakuje třeba 10× za den, pak se vykadí a je celý den klid. Zácpu ale nemá, chodí každý den nebo obden. Mě ale nervuje u toho ten pláč a naříkání. Setkala se s tím některá z Vás? Co jí tam může bolet? Jsem z toho docela zoufalá a hledám radu a útěchu, že to nic není. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
17.11.11 22:45

Ahoj,no podle toho jak to popisuješ,tak bych řekla,že má asi dost tuhou stolici a dělá jí problém to tlačení…můj syn taky kaká na několikrát,jako třeba dneska,sednul si a tlačil,nevytlačil nic a dál sedět nechtěl,pak pochoduje nervozně po celým bytě,dokonce si občas říká o plínku,ale tu nedávám,když to do nočníku umí.Pak se mu to taky povede a je klid,já bych zkusila něco mírně projímacího,aby jí to šlo hladce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
12.11.12 16:44

Problém s kakáním

Ahojky, chtěla jsem se zeptat jak často a pravidelně kakají vaše dětičky, mám syna 20měs. a u nás je to boden někdy jednou až za 2dny, měli jsme i za 4 dny, řešila jsem stravu s doktorkou co dávat a čeho se vyvarovat, ale pořád je to tak nějak stejný, dostala jsem i jídelníček jak by měla vypadat strava na zácpu, ale nějak to nepomáha. ovesné vločky, kompoty, šťáva z kompotu nic. Pak ho trápím na nočníku a nic neudělá, někdy se aspoň vyčůra, ale nechci aby si vytvořil na ten nočník aversi :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
12.11.12 17:25

Tak to my denne tak dvakrat az trikrat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
12.11.12 17:42

U nás je standard dvakrát denně, není nic zvláštního třikrát. Asi tak jednou za měsíc třeba den nekaká.
Rada od tchýně na zácpu je banán, ten že prý maže! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1126
12.11.12 18:27

U nas taky 2-3× denne, vetsinou nekde venku, kdyz se to fakt nehodi. Ale obe deti pijou 3× denne mliko, jinak prave moc ovoce zeleniny neji ani moc nepiji. Asi to dela to mliko plus jogurty :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1396
12.11.12 23:03

Dcera,20 měsíců, jednou až dvakrát denně, vyjímečně jednou za čas nejde vůbec.

@Ukulina banán naopak staví, když měla malá rotaviry a blindila a srandila neuvěřitelně tak mohla jen banán a rozvařenou rýži s mrkví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
13.11.12 12:22

@sarlota535 S tím banánem - taky dávám při průjmu. Já ho mám na univerzální. :) Ale bude to dítě od dítěte.
Manžel jako dítě měl problémy s vyměšování - příliš tuhá stolice, no a tchýně vypozorovala, že mu banán pomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1396
13.11.12 12:43

@Ukulina Tak to jo, mě to jen v první chvíli zarazilo protože Dr. naopak říkala že mám dávat banán že ten staví

Koukám že máme skoro stejně staré holčičky :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
13.11.12 12:50

@sarlota535 Jj, té naší bude 20 měsíců za měsíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1396
13.11.12 13:30