Schovávat krabice kvůli reklamaci?

91
8.6.12 16:34

Schovávat krabice kvůli reklamaci???

Zdravím :mavam:
chtěla jsem se zeptat, jestli je ještě nutné schovávat krabice od zakoupeného zboží kvůli případné reklamaci? Koupila jsem si kočárek a nevím, jestli musím tu velkou krabici schovat nebo ji můžu vyhodit, kdybych ho náhodou musela reklamovat… Vím, že kdysi to nutné bylo, ale nevím, jestli to platí ještě dnes. To bych měla doma překrabicováno :roll:
Předem děkuji za odpověď. Denis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tadelka
8.6.12 16:37

@Denien já krabice taky skladovala, ale pak jsem viděla nějaký pořad na ČT o reklamacích a tam jasně říkali, že reklamujeme zboží a né obal. Prý je to zbytečné. Tak teď nic neskladuju :palec:

• Citovat
  • Upravit
31594
8.6.12 16:38

ne, nemusíš.
V původním obalu a nepoužité musíš vrátit jen v té 14denní lhůtě, pokud kupuješ přes net a zboží nechceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046

ne ne nemusíš posílat věc na reklamaci v origo krabici takže můžeš vyhodit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91

@Tadelka
Moc děkuji za rychlou a pozitivní odpověď :) , nebyla jsem si totiž jistá, tak aby potom nebyl nějaký problém, kdyby něco :) jdu je vyhodit. Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
8.6.12 16:40

Všem děkuji :) valím ke kontejnerům :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tadelka
8.6.12 16:42

není zač :palec:

• Citovat
  • Upravit
101562
8.6.12 17:33

Jojo, přesně tak :-) já nechávám pouze „speciální“ krabice, jako třeba od monitoru, protože, kdy ho člověk potřebuje převézt, tak je to nejjednodušší v original krabici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
8.6.12 18:05

Krabice kvůli reklamaci se skladovat nemusí, prodejce si to v případě reklamace zabalí sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
9.6.12 22:07

Urcite neschovavame krabice tak dlouho,maximalne mesic a pak to vyhazujeme,byla sem reklamovat boty po ctvrt roce a krabice nevadila ze nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák