Screeningy v těhotenství a vysoké HCG - měl někdo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8
22.11.10 11:43

Tak teď už jsem opravdu klidná. Mě trochu znepokojilo i to,že jsem mimi necítila. Tak před 5 dny se mi poprvé ozvalo. :dance: pak nic,a už vůbec né po tom „incidentu“. Tak snad se už brzy zase připomene :cry:
Jinak se omlouvám,jestli jsem naťukla něco bolestivýho. Jen mi přišlo,že se v tom vyznáš :-),že jsi třeba právě z oboru. Každopádně moc děkuju za všechny odpovědi. :kytka:

Ať se ti(vám)daří a budu se těšit třeba při dalším diskutování :wink:

:kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
22.11.10 13:20

ale vůbec ne, naše druhorozená je krásné zdravé dítě. to jen páni dr. mi tvrdili, že má vady neslučitelné ze životem, že mi stejně umře, ani porodu se nedožije - i takhle vypadá NT screening na super specializovaných pracovištích :lol: člověk je nesmí brát jak slovo Boží - často se pletou, často jen sichrujou „co kdyby něco“, často jsou pohnutky finanční (kvůli proplacení pojištovnou, zákroky dělané jen proto, aby byl vytížený přístroj, léky předepisované po dohodě s lékárnou - není to pravidlo, ale není to výjimka a než se začneme děsit, je dobré se zamyslet, jestli v tom není spíš jiný zájem lékaře :wink: )

tak jeste jednou - užívej si to :) !
vak se v nějaké diskuzi zas potkáme.
 har.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bardotkap
24.11.10 11:26

Ahojky, byla jsem v pondělí na triple testu a zjistili mi,že mám vysoké MS-AFP 3,14Mom a riziko NTD 1z6.Je to asi vysoké co:-(?

• Citovat
  • Upravit
10848
25.11.10 19:37

bardotko,
triple je příšerně chybový test - už snsad konečně brzy ho zruší, bo jediný efekt jaký má je, že vyděsil už desetitisíce těhulí, které mají nakonec zdravé děti.

kolik ti je? byla jsi na kombinovaném screeningu v 1.trimstru?- ten je přece jen přesnější.
co doporučuje tvůj gyndr.?
a v kolikátém týdnu jsi ted?
a přeně v kolikátém týdnujsi byla na triplu?

Hlavně se neděs bo ta falešnost výsledků je opravdu ohromná.

pa
har.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bardotkap
3.12.10 21:49

tak jsem byla na ultrazvuku celého těla a žádný rozštěp se tam neukázal.Museli mi nabídnout plodovku ale tu jsem odmítla. Před rokem jsem jednou potratila i když krátce od početí ale bála jsem se, aby mi to nějak nevyvolalo…Další ultrazvuk(snad poslední) máme za 3 týdny(21.tt). Na to,že jsem měla výsledky 1z6 tak se doktorka pak podle výsledků divila, proč mě vůbec doktor do Ústí poslal :roll:

• Citovat
  • Upravit
10848
8.12.10 20:11

tak to je super - vidíš, jak děsej :)

har.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
derunka
13.12.10 22:23

Já mám zvýšenou hodnotu na roštěp. Hodnota ukazuje dvojčata. Já mám jen jedno. Na genetice mi brali krev znovu, jen pro jistotu a i tentokrát jedna z hodnot ukazovala dvojčata a druhá se o polovinu snížila. Což jsem byla ráda. Také jsem byla na 3D UTZ a doktor nenalezl žádnou vývojovou vadu. Zatím. Stala jsem se rozhodně genetick rizikovou. Čekají mě častější UTZ. Ale i přesto se mě na genetice ptali zda chci podstoupit amniocentézu. Doktorka mi vysvětlila, že se zjistí jen jak je to vážné ale o co se jedná ne. chtěla jsem mít jistotu a 10.12. jsem jí podstoupila. Další výhoda je, že výsledky na roštěp budu vědět už tuto středu. Plodovku jsem měla do hněda. Mám obavy, ale jistota je jistota. Tak uvidíme

• Citovat
  • Upravit
4243
22.3.12 12:31

Ahoj holky,
byla jsem si dnes pro výsledky, mám riziko DS 1:510, dle věku 1:670, nosní kůstka přítomna, NT 2,5, skríning negativní. PAPP 1,24 ale free beta HCG vysoké-5,03- kvůli němu musím jít na genetiku. Přijde mi nelogické, když se všude píše, že důležité je celkový výsledek a ne jednotlivé hodnoty, proč když je to v pořádku, mám jít na genetiku? Prostě mi to přijde jako kdyby mi někdo řekl, že mám blond i černé vlasy, když budu mít na nich jen jednu barvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
22.3.12 12:45
Osmanka píše:
Ahoj holky,
byla jsem si dnes pro výsledky, mám riziko DS 1:510, dle věku 1:670, nosní kůstka přítomna, NT 2,5, skríning negativní. PAPP 1,24 ale free beta HCG vysoké-5,03- kvůli němu musím jít na genetiku. Přijde mi nelogické, když se všude píše, že důležité je celkový výsledek a ne jednotlivé hodnoty, proč když je to v pořádku, mám jít na genetiku? Prostě mi to přijde jako kdyby mi někdo řekl, že mám blond i černé vlasy, když budu mít na nich jen jednu barvu.

tak lepší je mít jistotu, ne? radši více vyšetření, jen tak by tě tam neposlali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
22.3.12 13:16

Nepopírám, že je lepší mít jistotu, ale spíš to čekání… Kdyby lékař mi 2min. věnoval a řekl mi, co to může znamenat - zda to může nic neznamenat, nebo zda to ukazuje na riziko čehosi… Chtěla jsem začít zařizovat pokojík pro dva prcky- máme 3letého syna a teď nevím, zda jo či ne-aby mě to pak netrápilo, že máme dvě postýlky a mimi není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
22.3.12 14:00

Já měla hcg taky vyšší, na genetiku jsem šla, vše bylo v pořádku. Na genetice mají i kvalitnější UZ a vše pořádně zkontrolují, takže já bych určitě šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
22.3.12 14:02
micelinka píše:
Já měla hcg taky vyšší, na genetiku jsem šla, vše bylo v pořádku. Na genetice mají i kvalitnější UZ a vše pořádně zkontrolují, takže já bych určitě šla.

A dělali ti amnio? Díky moc. Určitě půjdu, jen to čekání, jsem nervní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
22.3.12 14:15

Amnio mi nedělali, to by bylo až kdyby vyšel blbě UZ na genetice. Jinak Dr. mimi studoval asi 20 min., na objednání jsem čekala 4 týdny a to bylo šílené :evil: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
22.3.12 15:42

Díky moc, to čekání je právě nejhorší. Mám si jít vůbec pro žádost na genetiku na gyndu za 2-3týdny ke svému lékaři a pak jestli zase budu čekat, tak pročekám celé těhotentství na jeden jediný výsledek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
22.3.12 16:02

Mně na genetice řekli výsledek hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie