Screeningy v těhotenství a vysoké HCG - měl někdo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Dasulee
13.3.13 19:21

Přesně to je důležité to, že hcg ti klesá a dow jsi bez rizika a to samé mi taky říkala genetička, že pokud ultrazvuk byl ok tak není co řešit. Neboj bude to dobrý a pak si začneš užívat i když jak roste bříško je to čím dál težší já jsem teď 29tt.

• Citovat
  • Upravit
321
13.3.13 19:51

Jjj tak to jsi za pulkou:-) už se taky těším az ho uvidím…čert vem porod…a bolesti:-)))…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
24.9.15 15:49

Ahojda, nepotkal nekoho tenhle problem ted, chtela bych si o tom s nekym pokecat…
Mam zvysene hodnoty F beta hCG 2,25 MoM. Jinak vse dobry, prvotrimestralni screening negativni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
8.11.17 20:35

Ahoj holky, byla jsem před 2 týdny na prvním screeningu - screening OK, ale hodnota FbhCG 4,34MoM. Pro jistotu mi hned brali další krev, takže čekáme na výsledek, za 3 týdny další screening, výsledky DNA + už se dovíme i pohlaví. Ptala jsem se na to gynekologa a ten mne uklidnil, že tato hodnota vyšší nevadí - lepší prý vyšší než nižší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.17 09:55

vyšší hcg

Ahoj jak si dopadla? já mám presne stejnou hodnotu jak ty… :(

• Citovat
  • Upravit
287
10.12.17 04:54

Druhy screening vporadku, uz vime ze to bude holcicka. Kdyby bylo nejaky podezreni posilali by mne na plodovku. Tuhle stredu nas ceka losledni screening pro jistotu kvuli srdicku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
12.12.17 12:37

Vysoké beta HCG

Ahoj holky, jdu si k vám taky pro radu a uklidnění. Prvotrimestralni screening negativní, mimisek má vse a odpovídá dle UTZ. Jenže jsem měla beta HCG 5,48,coz mi hodilo riziko DS 1:270. Vzali mi krev na nějaký test cfDNA, ale včera volali, ze to je nevyhodnotitelne a jedine mam jit na odber polodove vody nejpozději do zítra, protože pak jim laboratoř do konce roku zavira. V pondělí mam jit na 2.screening a genetickou konzultaci, tak jsem prozatím odber plodovky odmitla. Pořád mi nejde do hlavy, že když je mala fyziologicky zdravá, že me straší jednou hodnotou z krve :( Tak vůbec nevím jak se rozhodnout :think: :srdce: Mela to některá podobně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
12.12.17 12:48

@Martiss Ahoj, taky jsem měla jen vyšší HCG jinak vše OK, dělali mi odběr krve na 2× protože poprvé byla hodnota DNA mimi v mojí krvi moc malá. Zítra ten poslední screening a jedině, kdyby tam se ještě něco ukázalo, pošlou mne na plodovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.17 12:56

resim to same

Ahoj holky prave resim to same. Vse mam ok, utz super, papp super jen Hcg 4,3mom. Vyslo mi riziko 1:2950, v patek jdu na odber a dalsi ut na ultrazvuk. Taky me to vydesilo, kazdopadne plodovku odmitam a jedine jsem ochotna podstoupit placeny test z krve. Projela sem ceske a zahranicni diskuze, kdy mely holky jen zvysene hcg ale vse ostatni v norme. No a nedocetla jsem ani jeden pripad kdy by bylo mimi nemocne. Vsem to dopadlo dobre. Trosku me sere, ze doktori s tim tak plasi, pritom zvysene hcg ma tolik zensky a nic to neznamena. Za tyden napisu vic, ted bohuzel nic nevyresim. Musim vydrzet.

• Citovat
  • Upravit
6061
12.12.17 13:00

@Martiss

U nás - ultrazvukově mimčo OK, ale krev to hodila kamsi do „šedé“ zóny. Doporučili test z krve a genetiku.

Když jsem to řešila s dr - jestli je další vyšetření nutné nebo je to spíše marketingový tah, tak říkal, že ultrazvukem se zachytí cca 80% downů - takže i když vypadá ultrazvukově dobře, dobré to 100% být nemusí. Plus já ještě k tomu vysoký věk. Takže mi brali krev na test cfDNA, který downa nepotvrdil, uff.

Co ten krevní test zopakovat, nabrat znovu krev, to by nešlo??

Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
12.12.17 13:10

Já měla taky jednu hodnotu HCG vyšší při odběru krve v 16tt, tuším 2,6mom, ale kvůli věku mi riziko vyšlo 1:180 na DS. Takže následovala genetická konzultace, kde paní dr. v podstatě neříkala, že je to nějak extrémně špatné, rozhodně nás nestrašila a nehnala na plodovku - poslali mě na genetický utz, který byl v pořádku, a na cfDNA test (plodovku brali až jako poslední možnost, kdyby test z krve vyšel špatně nebo nešel vyhodnotit). Za týden volali, že krev je v pořádku (spolehlivost udávají tuším 95-97%), takže doufáme a věříme, že je holčička zdravá… Přeju pevné nervy a hlavně zdravé miminko!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
12.12.17 13:19

Holky, me varovali uz pred odběrem, že vzhledem k mojí vaze ( 100kg) muzou byt výsledky z toho cfDNA nevyhodnotitelne a taky ze se to tak stalo :roll: Takže u mě je fakt asi jen ta plodovka, ale pořád se rozmyslim :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
28.12.17 14:21

@Martiss U me vse dobre dopadlo, tenkrat jsem nasla, ze to muze byt zpusobeno bud tim, ze to byly na zacatku dvojcata, velkymi nevolnostmi, nebo hematomem, kterej se muze nebo nemusi projevit krvacenim.
Drzim palce, myslim, ze to bude OK, ale vim, ze ve me by to hlodalo nevedet, ale zase plodovky jsem se bala, jak cert krize… Me nastesti vysel prukazne ten test DNA ditete z krve matky.
:hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
15.5.18 09:50

Holky jak ste dopadli? já včera na nt screeningu, utz všechno v pořádku, ale mám zvýšené hcg.Tak bych byla ráda kdyby někdo napsal jak dopadl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.5.18 14:07

odpoved

Ahoj ja dopadla dobre, u pevniho screeningu hcg kolem 5 mom..pak u triplu restu 2,5…a utz ukazkovy, za tyden rodime :) neboj se nic, vsem to dopadlo dobre s kym jsem si psala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí