Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, tak kontrola u Mudr Vlasina dopadla na vybornou. Dle nej není absolutni důvod proc jit na plodovku. Sice mi 100 procentne nezaruci, ze je dite zdrave, ale na ultrazvuku vubec nic nenasel a pry to bude holcicka
@Anonym82 No jasne!
Moc gratuluju k holcicce! On je sice trosku podivin, ale rozumny clovek s nohama na zemi! Taky jsem byla na utz ve 2.trimestru u nej a rekl mi presne to stejny
Bud v klidu a tes se na mimco ![]()
Ahoj, tak mám za sebou první screening. UTZ byl 12+2 a dopadl dobře : NT 1,66 mm, nosní kůstka nalezena. Biochemický screening: Volný beta-hCG 79,36 IU/l, ekvivalentní k 1,809 MoM, PAPP-A 0,850 IU/l, ekvivalentní k 0,437 MoM,
Trizomie 21: Populační riziko 1:594, upravené riziko 1:8866,
Trizomie 18: populační riziko 1:1406, upravené riziko (znak méně než) 1:20000.,
trizomie 13: populační riziko 1:4422, upravené riziko (znak méně než) 1:20000. Řekl, že krev nedopadla moc dobře? Nevíte prosím někdo jaké z těch hodnot jsou hraniční? Celkový výsledek je sice v pořádku negativní mdown 8866, ale ta krev mi pořád vrtá hlavou. ![]()
@Aanddyy Zavolej tomu, kdo ti to rekl a zeptej se, taky me tenkrat zajimaly hranice hodnot a nenasla jsem to. Rozhodla jsem se pak na to zapomenout, ale dnes by me to zpetne taky zajimalo
Dopadlo ti to dobre, nevim, proc si nedavaji pozor na to, co rikaji, je jasny, ze tehotnou vydesi jakkoli nestastne zformulovany cokoli ![]()
Já měla 3,71 MoM. vše ostatní v pořádku. Doktor na 1 NT mi řekl, že 2 hodnoty jsou špatně, ale na genetice řekl, že jen jedna. Hodně záleží na tom jak je který doktor schopný a já už vím, že příště k tomu prvnímu rozhodně nejdu. Je jedno jestli má všemožné certifikáty, záleží jakou má praxi.
Maminky prosím o radu, dělali mi screening v 12+5tt plus odběr krve a vyšlo mi vysoké free beta hCG 4,942 MoM vysoká hladina, NT 2,00mm PAPP-A 2,161 MoM, riziko m.down 1:3454.,dle utz negativní ale teď v 17tt jsem byla na krvy pro sérum integrovaný test a utz ten vypadal opět dobře a víme že to bude holčička, jen že další čekání a dosud žádná velká radost z tehu
Jak jste všechny dopadli?
Dobry den muze me nekdo poradit co nan delat jestli jit na plodovou vodu nebo ne?? Podle techto výsledků?
Na plodovku hned nemusíš, nejdřív je potřeba ověřit gestační stáří plodu. Pokud by riziko zůstalo stejné, na plodovku bych rozhodně šla.
Ahoj holky, obnovuji diskuzi. Mohly byste mi prosím poradit či uklidnit?
1. screening vysel negativní, vše v naprosté normě, hladila PaP, šíjové projasnění 1,1, nosní kůstka přitomna, riziko Down. s. 1:3000, ale kvůli opravdu vysoké hladině volné HCG (8 Mom), což mě děsí, mi byly doporučeny triple testy. Můžete mi prosím poradit, zda jste měla někdo podobné výsledky a dopadlo to dobře? Mám od včera hroznou depku, že to určitě nedopadne dobře… ![]()
Ahoj chtěla jsem se zeptat jak dlouho trvají výsledky triple testu? A jaké mají procenta pravdiveho výsledků? Věřím že bude vše ok ale co jsem četla příspěvky tak hodně negativní recenze díky za odpověď 😊 😊
@Terezka1508 píše:
Ahoj chtěla jsem se zeptat jak dlouho trvají výsledky triple testu? A jaké mají procenta pravdiveho výsledků? Věřím že bude vše ok ale co jsem četla příspěvky tak hodně negativní recenze díky za odpověď 😊 😊
Kolem 14 dnů. Triple testy na běžné syndromy nemají samy o sobě nejlepší vypovídací hodnotu, ale pokud se dělají jako integrovaný screening, pak jsou velmi dobrou diagnostickou pomůckou. Navíc líp než ostatní screeningy zachycují rozštěpové vady.
@Terezka1508 ja mela integrovany test a vysledky do trech dnu, vysel mi 1:260 na DS, zaroven v poznamce bylo, ze nezohlednili pritomnost nosni kustky, hodnoty NT a ani to, ze jsou to dvojcata.
Prvotrimestralni screening vysel skvele, plod A 1:2800 a plod B 1:3100 na DS.
Gynekolozka vytocena, co to je za vyhodnoceni a pohadala se s Genetem.
Zdravím,
poradíte dámy? Dnes mi na gynekologii doporučili objednat se na konsiliární UZ. Prý mám gen. testy negativní a vše v pořádku kromě jen hraniční hodnoty 2,46 MoM u total HCG. Moc se v tom nevyznám. Nevíte někdo co to může znamenat? Děkuji za případné odpovědi.
Dobrý den, ráda bych se informovala o tom, že mě volali výsledky z prvního screeningu z krve a řekli mě že celkově ten screening vyšel jako negativni ale oni jo musejí nazvat atypickým neboť mě vyšlo Hcg 5, (a kousek) mol a Paap-a zase něco málo přes 3 mol ( nebo mom? abych to teď nazvala správně) odběry mě brali zároveň s ultrazvukem v 13+3 a na ultrazvuku bylo vše v pořádku, vitální plod a NT 1,33. Když mě však pak volali výsledky z krve tak mě nedali ani jinou možnost než jít rovnou na odběr plodové vody i samozřejmě zároveň s genetikou ale řekli že je pro ne stejně podstatná jen ta plodová voda. Když pak ze mě ten šok odpadl tak sem jim volala ještě jednou abych se teda zeptala jestli jsou ty výsledky fakt tak špatné a na to mi paní doktorka odvětila že vůbec ne ale že se to musí prověřit (což já samozřejmě chápu ale nestoji třeba za zkoušku odebrat tu krev ještě jednou a udělat ten geneticky ultrazvuk?) já se pak ještě sama vydala na testy Prenascan a teď čekám na výsledky ale chtela sem se zeptat jestli je opravdu nutne brát hned jako první možnost ten odběr plodové vody. Děkuji za odpověď