Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
novorozenecké akné měl můj starší… a teda dost masivní… viz foto
a opět pomohla kosmetika Cutis Help ![]()
jinak po těch kortikoidech se to prej pořád dokola vrací ![]()
Ahoj, podle popisu mi to taky přijde, že na obličeji má kojenecké akné a to vymizý více méně samo. Jinak s biodermou jsem hrozně moc spokojená-měla jsem řadu atoderm, ještě jsou hodně dobré krémy od Laroche-malá teda není atopik, ale má hrozně suchou kůži a hodně se škrábe.
Ahoj
, seboreu jsme ještě nedávno mely Desne mezi obočím, na cele, uši, des běs
. Seborea tvoří takové stroupky… Na tvaricce jsme mazaly excipial u lipolotio a fakt super, ouška se zahojila hned po prvním namazani… Na cele jsem namazala a po hodině setřela tamponkem, to šlo pak samo dolu.. Ve vlaskach stroupky vycesavame… Nazála jsem všeho všudy dva dny a kdyzbse to začíná znovu objevovat, preventivně namazu… Bude dobře
. A na atopak je brzy.
@Petája Kup Lipobazi, ovesné koupele. Jinak nám mudr předepsala takovou bílou míchanou mastičku, hezky voní, ale název nevím. Je to prý přímo na to. A zmizelo vše, i z hlavičky. Olejíčky moc nepomáhají, většina z nich ještě vysušuje. Hlavně nemaž žádnou kosmetikou jako je Bubchen, Johnson, Nivea atd. Tím jsme si to zhoršili. ![]()
Malá to sice neměla nijak masivně, jen ve vláskách, ale pomohla Linola - na tělíčko Linola Fett do koupele a vlásky mít šamponem od Linoly, ten šampon byl fakt jak zázrak za pár dní velké zlepšení.
Tak jsem rano přikládala na tvařičky obklady z řepíku a krásné zbledly, potom jsem namazala Biodermou ABC Derm krémový balzám a zbledlo to, zatím spinká a neškrábe se, šampon mám taky a dnes mu umyju hlavičku, pak napíšu, jak jsme dopadli, akorát se mu do rána ty pupínky z obličeje rozšířily na krk, mázla jsem Biodermou, ale nevím, nevím trochu to mokvá, jak má zohlou hlavičku.
Dám řepík i do koupele, jste hodný holky, že mi píšete, můj chlap mi říká, že dramatizuju, ale on u něj po nocích nesedí, když se škrábe a nedrží ručičky, chci mu prostě pomoci…
Jsme ještě objednáni k jednomu lékaři na akupunkturu, jdeme ke konci roku, miminkám se jehličky nepíchají, jen dráždí bodíky…snad nám pomůže, ještě máme bolavý očičko - od narození, má na něj antibiotikovou mast, ale nic moc nezabírá.
Kortikoidy bych malýmu rozhodně nechtěla dávat…třeba Bioderma zabere budou klidnější svátky… ![]()
@Petája Ahojky, ja jen k tomu Dermalexu (jeezdila jsem s nim dermatology). Spravne ho pouzivas na loziska, ale detail je v tom, ze dermalex je na atopicky ekzem (ne seboreu) a je dobre po vstrebani Dermalexu kuzi promazat necim vice mastnym. Doporucuji Leciderm krem (cca 150,–) Dermalex at. ekzem leci do hloubky, ale nepromazava. Preji vam, aby se to brzy zlepsilo. Holt zima je na ekzemy nejhorsi. V lete to bude mit mnohem lepsi.
Na excipial pozor, sice pomaha, ale zaroven nici obnovovaci schopnost kozni bariery - tzn.ze bez mazani uz pak nedate ani ranu.
Taky nám cely první měsíc hnisalo jedno ocicko, bala jsem se porad používat atb, nakonec stačilo ocicko otírat borovou vodou, nic víc. Na borovou vodu jsou ovšem také rozdílné názory, někdo doporučuje, někdo ne. Já sama ji používám léta a OK.
Ten excipial si také myslím není na dlouhé používání, ale na par namazani a konec, ale u nás fakt zabral napoprvé…
At je lépe
a přejeme pěkné svátky ![]()
@Veras82 Seboreu ma na pusince, ale na těch nožičkách má podle doktorka ekzem, může to být atopický, tak na něj máme ten Dermalex
.
Muj syn na to taky trpí, nejdříve to měl jen na hlavičce, pak trochu na čele, vyčesávala jsem to, myla vlasy šamponem seba med, jenže se mu to vrátilo a škrabe si to do krve, když jsem včera ráno viděla plenu od krve a že se mu to rozlezlo i na oční víčka, zděsila jsem se
okamžitě jsem mu nasadila homeopatika, konkrétně na vyrážky u kojencu a seboreu je lycopodium clavatum 9CH, stojí 80kc, je volně prodejné,5 granulí se rozpustí ve 100ml převařené kojenecké vody, podává se kojenci 4Xdenně lžičku nebo trochu se napije z flašky,20minut předtím nepodávat žádnou jinou stravu, usta musí bejt čistá a homeopatika nesmí přít do styku s kovovou lžičkou, rozmíchat plastovou lžičku, vždy před použitím protřepat, vřele doporučuju
Dneska ráno obrovská změna, zmizelo mu to z očí a krásně se mu to hojí po jednom dni ![]()
Tak jsme včera večer vykoupali v převařené vodě s řepíkem ( vodu pŕevařujeme, má zvýšený obsah chloru, umyla mu vlásky tím krémových śamponkem na šupinky od Biodermy a po koupeli namazala postižená místa mlékem od Biodermy, efekt okamžitý, miminko jak nové, vše zbledlo…před hodinou se vzbudil na jídlo ( jsme na UM) a koukala jsem, pravá tvářička v pohodě, levá prudké zhoršení, zarudlé mapy…dále se nám to šíří na krku, měl tam nejdříve pupínky, teď se mu to taky rozlezlo, podráždilo, problém je, že jak má,,pomuchlanej krk"
, tak se tam asi trošku potíma má tovíce podrážděný…myslíte, že mám i tam stále promazávat?
Přemýšlela jsem, jak zabránit, aby se ta kůže na krku o sebe třela, mám malé heboučkeé plenky z biobavlny, mám mu to nějak zavázat okolo krčku? Anebo napadá vás něco?
Jinak co nás také dráždí…u kombinézy má zevnitř kapuce takový příjemný plyš a jak ležel v koćárku na včerejší procházče, tak se ho dotýkat tvářičkou, tak se hned dostavilo zarudnutí svědění, byl neklidný a škrábal se..za normálních okolností je to velmi příjemný materiál, takźe nesnese nic, kromě klasické bavlny, budu muset podkládat plenky…
Tak používáme Biodermu a vše nám pomalinku a zatím úspěšně mizí - hlavně ekzém, jen se nám hned druhý den objevují zase šupinky ve vlaskách, promazávám slun. olejem, ale zdá se mi to málo… Maminky čím promazáváte a jak často vyčesáváte a jakým hřebínkem? Dětským kartáčem to moc nejde…
@Petája Ahoj, tak my máme úplně to samé, jedna kožařka řekla, že je to AE, ale jiná dr a naše pediatrička tvrdí, že je to seborea, že může mít někdy hodně jiný projevy než jen šupinky ve vláskách. Na tvářičky mu mažu střídavě olivovou mastičku z dm drogerie (je to teda určený na ošetření prsních bradavek po kojení, ale mu to fakt zabírá)a physiogel creme, teď nám to po cca měsíci a půl konečně mizí. Má teď spíš takový zarudlý kolečka na hrudníčku. Řepík je super!
@rigousek píše:
@Petája ahoj chtěla jsem se tě zeptat jak jste na tom jestli ta bioderma zabrala? Kupuju si teď taky ABCDerm balzám tak doufám že nám zabere. Malej má taky seboreu a ještě na nožičkách ekzém ale nedrbe si to naštěstí ale chci udělat všechno aby se toho zbavil. Ta seborea už mizí ale spíš mě trápí ten ekzém.
malej má taky k seboree ekzém, doktor řekl, že je to atopický ekzém, je hrozně suchý, má kuži jako struhadlo, seborea mu začala do druhýho dne mizet po homeopatikách, jinak mi doktor neřekl nic, jen předepsal fenistil kapky a nějakou míchanou mast z lékárny, mám strach, že se toho nezbavíme, takže mažu a koupu ho v olejový lázni, ta ho pěkně promastí