Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Anonymní píše:
Dobrý den,co si myslíte obecně o nakupování oblečení z druhé ruky (ať už secondhandy, Vinted, Bazos…)?
Názory, co jsem slyšela:
- udržitelnost oblečení (neplýtvá se)
- oblečení je několikrát prané, tedy už ne tolik „s chemií“ od výroby
- člověk ušetří
- pokud dobře hledáte, oblečení vypadá, jako nové (pomineme kousky ve špatném stavu)
Děkuji.
- oblečení po někom
Hezký den
Jsem všema deseti pro
![]()
Vlastně to fakt miluju. Ráda lovím tyhle kousky a občas to jsou fakt poklady
.
Kdybych měla děti, tak pro ty bych tam klidně nakoupila. Rostou rychle a nevyplatí se investovat do toho oblečení nějak moc peněz (když tedy pominu třeba boty, na těch bych nešetřila). Ale pro sebe nemám ze sekáče vůbec nic. Tady ve městě jich moc není a trochu koukatelné věci mají jen za výlohou. A to třeba za dvě tři stovky. Jenže za tu cenu už nakoupím i ve výprodeji na netu, nebo v obchoďáku. Ke všemu tam obvykle mívají poměrně velká čísla. Pohybuji se ve velikostech 32/34… takže i to mi to komplikuje, protože v sekáči jsou většinou takové ty kousky běžné české velikost - takže někde mezi 38 - 44. Na přešívání nejsem šikovná, takže to vůbec nehrozí… Mám navíc módu ráda, nekupuju si oblečení jen proto, abych nechodila nahá ![]()
@DeeDee.518 na velikost 32/34 je skvěle nakupuje ve výprodejích. Tyhle velikosti vždy zbydou ![]()
@Anonymní píše:
@Taktinevím malé secondhandy můžou přinést poklady. Někdy máte šťastnou ruku, někdy zase nic. Nejradši mám asi Textile House, nejlepší byl ve Frýdku-Mistku (pokud je tu někdo k Moravy). Jinak nakupuji přes Vinted.
Já se tam budu muset mrknout, už tu byl toikrát zmiňovaný, i v jiné diskuzi
![]()
@Taktinevím je to dvoupatrový second hand a jentak, co jsem ho prošla zběžně, tak tam byla spousta hezkých věcí. Ale je pravda, že už je to minimálně rok a když jsem byla v Textile House v Praze, tak byli i dražší, je třeba si vyhlédnout slevy. Mně se podařila akce „Vše za 75,–“ ![]()
@Anonymní píše:
@DeeDee.518 na velikost 32/34 je skvěle nakupuje ve výprodejích. Tyhle velikosti vždy zbydou
Jo, i maly boty, znam, jsem taky trpaslik
. Ja prave do sekacu chodim hlavne pro kalhoty, protoze je nekdo zkratil uz za me. Mam za 200 dziny, co mi padnou, kdezto nove bych si za ty 200 musela nechat zkratit. Ale treba kabat jsem skoro vzdycky sehnala v nejakem vyprodeji za hubicku. Ted asi najedu na nakupy v detskem, to se smi prodavat
.
@Anonymní píše:
@Taktinevím je to dvoupatrový second hand a jentak, co jsem ho prošla zběžně, tak tam byla spousta hezkých věcí. Ale je pravda, že už je to minimálně rok a když jsem byla v Textile House v Praze, tak byli i dražší, je třeba si vyhlédnout slevy. Mně se podařila akce „Vše za 75,–“
Jé, já se asi uklikla, myslela jsem ten Vinted. ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den,co si myslíte obecně o nakupování oblečení z druhé ruky (ať už secondhandy, Vinted, Bazos…)?
Názory, co jsem slyšela:
- udržitelnost oblečení (neplýtvá se)
- oblečení je několikrát prané, tedy už ne tolik „s chemií“ od výroby
- člověk ušetří
- pokud dobře hledáte, oblečení vypadá, jako nové (pomineme kousky ve špatném stavu)
Děkuji.
- oblečení po někom
Hezký den
Ja fakt ne, nejsem hrabavy typ a oder v sekacich me ekluje a nosit ohoz po nekom koho neznam neee
@Taktinevím Vinted můžu jen doporučit. Našla jsem ho náhodou a nemůžu si ho vynachválit. Něco jako Letgo, ale jen na oblečení a věci pro děti.
Nakupuju, člověk samozřejmě musí hledat, mám výhodu kamarádství s majitelkou sekáče, takže od ní jsem měla takové záležitosti jako nové džíny ještě s visačkou za stovku takže když z toho kluk během pár měsíců vyrostl, tak mi to tak nebylo líto. Nebo mi třeba dá vědět že teď naskladnila věci na děti nebo jindy kabelky, pánská trika a tak, takže se jdu podívat a často něco ulovím. Třeba jsem u ní nakoupila bílá trika klukovi do práce (kuchař) jedno za 30 -40 kč, takže za hubičku a netrápilo mě tolik že je zničí.
Taky to tak často dělám. Říkám, že nejsem švadlena, ale dráteník. Nejradši kupuju plesový šaty v sekáči za 39,– a šiju z nich šaty na princezny.