Sedačka na kolo vs. vozík za kolo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1804
13.4.14 20:52

Ahoj, muzu se jen zeptat, od jakeho veku vam deti jdou do toho voziku? My ho planujeme koupit, tahle diskuze mu udelala skvelou reklamu navic (moct jet na vylet 60kg, fakt, ze je v nem sucho a daji se do nej dat hracky :dance: ), jen nevim, od kdy nam do nej mala pujde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
13.4.14 20:53
@želvice píše:
Všem moc děkuji za názory… vypadá to totiž, že pořídíme i vozík, a podle potřeby budeme měnit, hlavně u těch celodenních výletů.

Ale jinak velký souhlas s @werunkaw123 - v autě jsme z toho právě běsní taky. A druhak - syn je hodně komunikativní, a bojím se, že mu to nebude vyhovovat… v sedačce je to víc o tom kontaktu, který potřebuje. Zase je pravda, že je to i dobrý úložný prostor.

No, asi fakt pořídíme i vozík… :think: :mrgreen:

no z vozíku má kontaktu až až… nejčastěji používané slovo bylo hyjééé :mrgreen:..později - nejed tak pomalu…
no ono je to o tom jak moc jezdíte jetli 5 km tak se vám to nevyplatí - my jezdívali i 70km a na to vyspání a těch věcí co se do něj vešlo.. neměnila bych

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
13.4.14 20:55

@jdukolem tak někde v terénu třeba… já to beru hlavně z pohledu řidiče… :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
13.4.14 20:55
@AnnaF píše:
Ahoj, muzu se jen zeptat, od jakeho veku vam deti jdou do toho voziku? My ho planujeme koupit, tahle diskuze mu udelala skvelou reklamu navic (moct jet na vylet 60kg, fakt, ze je v nem sucho a daji se do nej dat hracky :dance: ), jen nevim, od kdy nam do nej mala pujde?

no první záleží jaký vozík si vybereš..
my měli chariot..do něj se prodává vložná taška nebo jak to nazvat pro miminka…jestli to nabízejí i ostatní výrobci to nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1675
13.4.14 20:56

@želvice tak takhle jezdil v zimě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
13.4.14 20:56
@werunkaw123 píše:
@jdukolem tak někde v terénu třeba… já to beru hlavně z pohledu řidiče… :|

jsem taky řidič a můžu ti říct že šílím z cyklistů se sedačkou stejně jako s vozíkem.. v tom není rozdíl když to někdo načadí do kola nebo do sedačka přece

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
13.4.14 20:58

CO se týká bezpečnosti při pádu, vozík je bezpečnější o hodně - dítě je v něm hodně dobře kryté. mám zkušenost s vozíkem na lyžích a tam se párkrát otočil a dítě viselo ve vozíku, netknuté..

co do srážky s čímkoliv, je to jedno, vždycky je to průšvih.

co do pohodlí - vozík - dítě se obslouží, hraje si, nefouká na něj, neprší,..

suma sumárum na dlouhé tratě jednoznačně vozík. pro starší dítě na kratší (půlkdenní a tak) jednoznačně sedačka.

máme obojí. s vozíkem jsme ale jezdili jen na cyklostezkách, kam auta nesmí. a pak, my ho máme na běžky. cyklosedačku jsme koupili vloni na 2,5leté dítě, které už v croozerovi prostě nevydrželo..

takže pokud jsou finance a místo na skladování, je dobré mít obojí a střídat podle situace. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
13.4.14 20:58

@jdukolem já šílím z těch se sedačkou víc.. stačí, když se ohlídnou na auto a je vidět, že těžiště je hnedka jinde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3734
13.4.14 20:59

@želvice za me vozik. Mam zkusenosti s obojim.
Dceru jsme odvozili v sedacce a pro maleho vyzkouseli a nasledne okamzite koupili vozik. Dnes litujeme, ze uz jsme ho nekoupili pro ni.
Nepouzivame jinak nez jako cyklovozik.
Malej tam ma svuj pokojicek. Jidlo, hracky, teplicko. Ulozny prostor vzadu je super. Na celodenni vylety nepostradatelny. Svacinky, obleceni, vse se vejde.
Hory a tereny nejsou problem.

Hodne zalezi jakou znacku si vyberete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
13.4.14 21:00
@Krrysa píše:
@jdukolem já šílím z těch se sedačkou víc.. stačí, když se ohlídnou na auto a je vidět, že těžiště je hnedka jinde..

ono je to i o tom jak zkušenej cyklista to dítě veze… to se taky hned pozná jak jede jistě..
u vozíku je to celkem fuk ta sedačka to se musí umět - není pravda že každej umí dobře jezdit na kole :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
@jdukolem píše:
no z vozíku má kontaktu až až… nejčastěji používané slovo bylo hyjééé :mrgreen:..později - nejed tak pomalu…
no ono je to o tom jak moc jezdíte jetli 5 km tak se vám to nevyplatí - my jezdívali i 70km a na to vyspání a těch věcí co se do něj vešlo.. neměnila bych

No, právě, že jezdíme hodně… těch 5km jedu kolikrát jen chvilku, když mi doma hrabe, tak sama se synem po okolí. Pokud jezdíme na celodenní výlety, tak okolo 50km dáme… hubnu po porodu konečně, tak chci jezdit o to víc :mrgreen:

Na ty cyklovýlety sama, na pár kilometrů, bych určitě sedačku využívala… právě na ty delší výlety jsme vozík začali zvažovat. A po téhle diskusi je jasno… manžel ji sleduje také :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1675
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
13.4.14 21:01

@AnnaF každý vozík je jiný. nové croozery mají vložky 0-10m a pak 10-20m.. je vymakanější a propracovanější, už docela podobně chariotovi. my máme starou verzi, kde je miminkovník do 10m, ale blbý, lidi spíš vozí autosedačku přikurtovanou ve vozíku. a pak sedák, dost nepohodlný..
ale jak sejm psala, my ho používáali na běžkách, je to dobrý zpomalovací mechanismums na manžela :mrgreen: a to nejsou tak dlouhé výlety.. (máme ještě starší dítě.. )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
13.4.14 21:01

Na výlety po cyklostezkách vozík, pro běžná provoz doporučuji sedačku. Syna vozím na kole do školky, je v sedačce. V létě na kola jezdíme do Rakouska- tam s vozíkem, který si půjčujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
13.4.14 21:02

Za mě asi vozík. Máme dvě děti a dvojmístný croozer, dokupovali jsme dodatečně odpružení. Přičemž ale netvrdím, že sedačky jsou špatné. Za nevýhodu považuji, že v sedačce dítě často usne a nelze mu tam nijak pořádně přichytit hlavičku, pak opět když už dítě usne a spí, tak nemůžeš sesednout z kola a neprobudit při tom dítě a na konec, když nabouráš, uděláš s kolem salto, tak dítě v sedačce poletí s kolem s tebou. Ve vozíku když dítě usne, tak mi pravda taky zaujímá nepěkné pozice, zpravidla se to řeší všelijakým polstrováním kolem hlavičky ať už domácí výroby nebo kupované. Ale když dítě spí a já jsem v cíli, tak zaparkuji, nechám dítě spát a v klidu se zatím občerstvím. A pro případ, že já přeletím řidítka, tak u vozíku je menší pravděpodobnost, že bude dělat přemety také (neříkám, že je to vyloučené. S druhy vozíků ale moc neporadím. Sama mám croozera, ovšem pozor na něj, v originále není odpružen, Odpružení se dá dodatečně namontovat. Výhodou je velký nákladní prostor. Chariotové jsou nejdražší, asi i nejvychytanější, ale údajně díky menším rozměrům neoplývají příliš místem na zavazadla a jednomístnou variantu není až tak těžké překlopit. Dobrý je prý český azub, není ani úplně drahý, je odpružený. Pro úplně prťavé děti se tam dává autosedačka, ale pro větší děti je tam taková lavečka, která teda na usnutí moc není. No a pak je ještě burley, o tom fakt moc nevím, připadá mi to podobné azubovi, jen německé. Jak jsem psala na začátku, já mám dvoumístný croozer, je to fakt tank, který bych nepřevrátila ani kdybych chtěla, má to spoustu místa na zavazadla, ale odpružení to chtělo dokoupit. Ale teda za kolem to táhne manžel, já bych to nedala. Jednomístný chariot bude samozřejmě váhově úplně o něčem jiném. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí