Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@slunicko100 píše:
@želvice za me vozik. Mam zkusenosti s obojim.
Dceru jsme odvozili v sedacce a pro maleho vyzkouseli a nasledne okamzite koupili vozik. Dnes litujeme, ze uz jsme ho nekoupili pro ni.
Nepouzivame jinak nez jako cyklovozik.
Malej tam ma svuj pokojicek. Jidlo, hracky, teplicko. Ulozny prostor vzadu je super. Na celodenni vylety nepostradatelny. Svacinky, obleceni, vse se vejde.
Hory a tereny nejsou problem.Hodne zalezi jakou znacku si vyberete.
Díky, zvažujeme právě Chariot nebo Croozer…
TAKŽE PROSÍM, ROZHODNUTO JE, ŽE VOZÍK POŘÍDÍME, TUDÍŽ KLIDNĚ HÁZEJTE KONKRÉTNÍ TYPY, KTERÉ SE VÁM ZAMLOUVAJÍ. Cena je v podstatě nepodstatná, byť samozřejmě něco rozumného, ne v cenové relaci nového auta
Moc děkujeme za pomoc, opravdu ![]()
@AnnaF Dle vyrobcu muze dite za kolo do voziku od jednoho roku, kvuli otresum.
Jinak zalezi, jaci jste cyklisti. Korsicke hory bych s vozikem tahat nechtela, on se ten vozik docela proveze. Ale pro dite je to mnohem lepsi, jak uz bylo zmineno- ma to jako svuj domecek, hracky, piti, deku, pospi si tam… Se sedackou se take da, ale spis tak po meste, kratsi vzdalenosti, nenarocny teren.
Ja bych vozik urcite poridila, jen je potreba pocitat s tim, ze nenajedete tolik km, jako bez nej. A pak koupit poradny s odpruzenim, nebrat to jako nutne zlo a koupit jakykoli, jen proste aby nejaky byl.
@Cuddy píše:
@AnnaF Dle vyrobcu muze dite za kolo do voziku od jednoho roku, kvuli otresum.Jinak zalezi, jaci jste cyklisti. Korsicke hory bych s vozikem tahat nechtela, on se ten vozik docela proveze. Ale pro dite je to mnohem lepsi, jak uz bylo zmineno- ma to jako svuj domecek, hracky, piti, deku, pospi si tam… Se sedackou se take da, ale spis tak po meste, kratsi vzdalenosti, nenarocny teren.
Ja bych vozik urcite poridila, jen je potreba pocitat s tim, ze nenajedete tolik km, jako bez nej. A pak koupit poradny s odpruzenim, nebrat to jako nutne zlo a koupit jakykoli, jen proste aby nejaky byl.
Díky moc. No, my tu Korsiku právě zvažujeme, jestli už letos, nebo počkat. Máme rádi aktivní dovolené, takže tohle by pro nás bylo akorát, ale kvůli malému hodně váháme.
Jinak jsem psala výše - na pár kilometrů, kratší tras a tak, budu určitě volit sedačku. Ale pro opravdu výlety jsme se rozhodli pro vozík…
Máme několik let pro dvojčata vozík za kolo a jsme s ním spokojení. Holky mají pohodlí a jsou spokojené, neremcaj, že jsou unavené, pokud je špatné počasí, tak to vůbec nevadí, jsou kryté a zároveň jsem si jistá, že z toho vozíku díky pásům nezdrhnou ![]()
Dilema nastane ve chvíli, kdy budeme chtít jezdit na výlet i s nejmladším - což v létě rozhodně budeme - tak ještě nevíme, jak to nakombinujeme, jestli nejmladší půjde do sedačky za kolo, nebo půjde do vozíku místo jedné z dcer a ta půjde do sedačky, těžko říct, už se těším, až všichni zvládnou výlet bez asistence na vlastním kole ![]()
@Cuddy jo odpružení je nutné ale nechápu to s tím že ve vozíku od jednoho roku. Vždyť sami výrobci vyrábí miminkovník i pro úplně malé děti ![]()
My měli vozík od mimina do 2 let, pak už do vozíku prostě odmítal sednout, byla to scéna za scénou, pořídili jsme tedy sedačku a je spokojenej, loni jsme s ní byli i na cyklo dovče v Rakousku.
Jinak co se týče bezpečnosti, na silnici nejezdíme ani s jedním, využíváme cyklostezky, kde není provoz. Ale i na cyklostezce můžete lehnout a vozík je určitě bezpečnější, když kolo lehne vozík díky kloubu zůstane stát, na sedačce lehne i dítě. A teda vozík doporučuju jedině s odpružením ![]()
@hanča74 píše:
@Cuddy jo odpružení je nutné ale nechápu to s tím že ve vozíku od jednoho roku. Vždyť sami výrobci vyrábí miminkovník i pro úplně malé děti
OD narozeni ano, napr.na brusle ci lyze. ALe na tom kole jedes mnohem rychleji.
@Cuddy jak kdo, já na kole s vozíkem ta stejěn rychle, jak pěšky
![]()
@želvice píše:
Díky, zvažujeme právě Chariot nebo Croozer…TAKŽE PROSÍM, ROZHODNUTO JE, ŽE VOZÍK POŘÍDÍME, TUDÍŽ KLIDNĚ HÁZEJTE KONKRÉTNÍ TYPY, KTERÉ SE VÁM ZAMLOUVAJÍ. Cena je v podstatě nepodstatná, byť samozřejmě něco rozumného, ne v cenové relaci nového autaMoc děkujeme za pomoc, opravdu
nemám zkušenost s jinými vozíky ale za mě chariot nám přišel nejvymakanější… lepší součástky - neošizenej matroš, lepší doplňky, odpružení…
ale je fakt, že se kupoval před 4 roky tak nevím jestli jiné značky v kvalitě neposkočily..
ale je fakt že často slyším srovnání - no vozík ten a ten je už skoro jako chariot… přijde mi jakoby ti výrobci od chariotu opisovali? Ale to je jen subjektivní dojem…
@želvice tak mi máme ten co jsem hodila fotku croozer, normálně tyto vozíky odpružený nejsou ale firma co nám ho dělala, tak pán má patent a dělá odpružení k vozíkům. Řekli jsme si vše co chceme a postavil nám ho tak. Stálo to v plné výbavě 13 tis.
@želvice Je-li cena nepodstatna, tak chariot cx1 ci novinku chariot chinook. Ten ma jako jeden z mala voziku polohovatelnou sedacku, coz cx1 nema. Kdyz v ni dite usne [i s oporou hlavy], tak je tam chudak takove zkroucene.
Pokud budes volit mezi chariot a croozer, podivej se na parametry jako je vaha a hlavne sirka voziku. Croozer se da dovybavit odpruzenim od velo fiala [v zakladni verzi croozer odpruzeni nema, ma ho nove az od letosniho roku v drazsi verzi], ale zase ti naroste sirka voziku.
@Krrysa
když ho mám náhodou zapojený já tak želva je rychlejší. Spíš ho má chlap neb by jsme jeli i 40 km týden.