Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Krrysa Tak tak, mám totéž, jen starší variantu, takže ještě ten polystyrénový miminkovník. Odpružení jsme dokupovali značku doky a výborné, děti se vezou jako v kočáře.
@Cuddy no to je jasný že nepomastím z miminem jak blázen. A i tak jezdíme jen po stezkách a hledáme takový kam je to vhodné i s vozíkem. Před 14 dny jsme jeli podél Labe z Nymburka do Poděbrad a pak ještě někam ale to už nevím jak se jmenovalo a super stezka
A ebo pokud ho chcete opravdu jen na kolo, tak chariot cougar. Oproti cx nema tak vymakana riditka a brzdu, ale to vyuzijes hlavne na inlinech. Vyhodou cougaru je, ze je uzsi a lehci.
@jdukolem @hanča74 @Cuddy Díky moc, muž se v tom hrabe, zítra v práci snad najde čas, a rozhodne… zatím se taky kloní k Chariotu - mají ho totiž u něj i kolegové z práce a moc ho chválí. Říkal, že se zítra zkusí poptat, jestli by mu ho nepůjčili na zkoušku.
Takže všem moc děkuju
Tohle téma vypadá jako chvalozpět na cyklovozíky ![]()
@Cuddy píše:
A ebo pokud ho chcete opravdu jen na kolo, tak chariot cougar. Oproti cx nema tak vymakana riditka a brzdu, ale to vyuzijes hlavne na inlinech. Vyhodou cougaru je, ze je uzsi a lehci.
měli jsme cougar a neskutečná spokojenost..hlavně tím že opravdu se všude vešel ale přitom byl stabilní
Vozík.
Je rozhodně bezpečnější. nedovdu si představit situaci, kdy by byla bezpečnější sedačka než vozejk.
Je pohodlnější pro dítě - hračky sebou, pohodlný spánek
od nižšího věku. Věk do kdy - podle mě stejný. My do něj dáváme i 4,5 leťáka k ségře, kdyžj e prostě už unavený a hrozím, že na kole za tažnou tyčí usne.
nevýhoda mi napadá snad jen cena a skladovací prostor ( eventuelně řešení vyndavání z bytu ( dvojmístný se rozložený do výtahu nevejde, tak je to vopruz)
@Cuddy píše:
Já mám na brusle kočárek (tfk joggster)… ale skoro ho nevyužívám, takže vozík fakt potřebuju jen na kolo. Kočárky mám jinak kvalitní…je pravda, že ještě zvažujeme jeden do terénu (Buffalo), tudíž by možná vozík mohl posloužit dvakrát, to ještě promyslíme. Abychom neměli kočárků jako blázen - na brusle, hlavní kočárek (Cam), teď jsme pořídili golfky (Bee+). Takže možná ten vozík najde uplatnění i jinak.
Mám trochu obavu, že synek na nové kočárky začíná být velký - 15 měsíců, a už je raději bez něj ![]()
@Nataša : To je dobrej napad pouzivat to pak na bezky, ale nebori se to? Nebo bruslite?
Maly bude ted deset mesicu, takze bychom to meli zvladnout i bez vlozky, nad deset mesicu je to uz jedno (pises ze je to do dvaceti…)? Nechce se mi do toho davat autosedacku, mala vajicko nesnasi, takze to reseni nebude, uz se nemuzeme dockat, az se nam doroste do sedacky po smeru jizdy.
mate nekdo zkusenost, jak dlouho vam v tom maly dite do roku veku vydrzi? Jasne, ze zalezi na diteti, ale orientacne…
@želvice skvele. Nebudes litovat.
Mame chariota cx.
pred koupi jsme meli pujceny nejaky levny a to byl des. Hlavne na lesnich a polnich cestach malej brecel.
Croozry nemely odpruzeni a S dodelanim uz nebyl takovy rozdil od chariotu
@jdukolem píše:
měli jsme cougar a neskutečná spokojenost..hlavně tím že opravdu se všude vešel ale přitom byl stabilní
TEd me jeste ale napadlo, jak to ma s bocnim odvetranim? My tedy mame cx1, ale kupovali jsme ho i kvuli bruslim. JE ale bezva, ze za kolem se da nechat stazeny predni kryt, aby nelitaly kaminky od kola a prach na prcka a pak vzduch proudi bocnimi okenky. JAk to ma cougar?
ale jak sejm psala, my ho používáali na běžkách, je to dobrý zpomalovací mechanismums na manželaa to nejsou tak dlouhé výlety.. (máme ještě starší dítě.. )
@werunkaw123 píše:
@jdukolem píšu, že záleží na okolnostech pádu - směr, terén, srážka s autem/jiným cyklistou/ chodcem apod.
by mi zajímala konkrétní situace, kdy ti přijde bezpečnější sedačka ![]()
Asi bych místo chariota volila raději ten Burley, zkušenost nemám. A taky bych se asi raději místo emimina radila třeba na nakole.cz Kamarádka, co má dvoumístný chariot, tak právě volila model s bočním odvětráváním, prý to má jen jeden model. Kamínky do vozíku do žádného létat nebudou, zepředu je síťka, přes ni se volitelně dává pláštěnka. V případě pěkného počasí, všichni jezdí jen se síťkou. Ale jak je to hodně u země, tak se do vozíku dost práší, do jakéhokoliv. Někteří si kvůli tomu dokupují ještě vymakanější síťku, snad dokonce antialergickou, přes ni se nepráší. Tu nemám, nemohu posoudit.
@Cuddy píše:
TEd me jeste ale napadlo, jak to ma s bocnim odvetranim? My tedy mame cx1, ale kupovali jsme ho i kvuli bruslim. JE ale bezva, ze za kolem se da nechat stazeny predni kryt, aby nelitaly kaminky od kola a prach na prcka a pak vzduch proudi bocnimi okenky. JAk to ma cougar?
má na bocích takový jako trojúhelníky kterýma můžeš větrat a je to tam krytý síťkou
udělá to takovou kapsičku jako… nevím jak to líp vysvětlit
viz foto
http://sedacky-voziky.heureka.cz/…r-1/galerie/
@Lama Lama Tak ja si umim predstavit, ze nejakou situaci bych lepe vyresila s ditetem v sedacce, protoze mam nad ni preci jen vetsi „moc“, nez nad vozikem. Treba na silnici. Rychleji dostanu do krajnice kolo se sedackou nez s vozikem, i za cenu kontrolovaneho padu.