Šedé vlasy, jak to řešíte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
6.7.26 10:48

1× měsíčně kadeřnice a barva.
Zkoušely jsme i melir, to bylo jako první, ale kvalita vlasů šla rapidně dolů a lámaly se a nechtěly růst.
Preferovala bych něco jiného než barvení, jiné techniky. Bohužel me vlasy nepřijmou nic a tónovaní mi vydrží jedine mytí, to jsou uplne vyhozené peníze.
Kvalitu vlasů mám aktuálně perfektní, vlasy dlouhé, prvne a husté, nicméně s odstínem spokojena nejsem a porad to nejak ladíme.
Mela jsem černé vlasy, aktuálně uz mam všechny bílé.
Nebarvit se u mě nejde, nesluší mi to.
Se šedinami opravdu bojuji, ale jen tak bych to růst v mém případě nenechala.
Co je úplný hard core, tak mám bílé i obočí, takže chodím na barvení i s nim
Mamka má taky vlasy úplně bíle, má přes 70 let a vypadá s nimi mnohem starší, ale už to nechává tak.

• Citovat
  • Upravit
33
6.7.26 11:00

Šedé vlasy vůbec neřeším. Už jsem se naučila je tak nějak brát jako součást mě. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8709
6.7.26 11:05

Já tedy šedivím tak od 25, loni se to zázrakem na pár měsíců velmi viditelně zastavilo, takže jsem barvila mnohem méně a teď jsem poprvé zkusila profi barvy a to je úplně jiný svět. Namíchala jsem si dva odstíny, krásně to chytlo a po dalším mytí to udělalo přesně takové efekty, jaké AI, se kterou jsem to konzultovala, slibovala. Barva není jednolitá jak helma, ale taková přirozeně tónovaná, krásně drží, vlasy to neničí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7027
6.7.26 11:23
@Amalthea píše: Více

Mohla bys poradit, co je to za barvu? Díky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4193
6.7.26 11:23
@Anonymní píše: Více

Přidává to roky a působí rezignovaně. A žen, kterým to v mladším věku sluší, tak těch jsem fakt moc nepotkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1090
6.7.26 11:40

Ano, mám to stejně, po 3.tydnech jsem se mohla barvit. Mám melír, šedivet jsem začala před 30. A leze to do peněz, ale melír je více milosrdný, než jednolitá barva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1081
6.7.26 12:07
@884135 píše: Více

Rezignovane to rozhodne nemusi působit.
Jasne, kdyz to nechas jen tak, nebo foukáš fénem, aby to bylo suchy, tak jo. Když o to ale pečuješ, aby ty vlasy byly hladký a hezky to vyfoukáš, tak to může být moc pekny.
Zrovna nedávno jsem viděla pani, mela do 60, komplet šedivá, ale tak hezky upraveny vlasy jsem dlouho nevidela.
Mne celkově přijde, ze česky moc na úpravu vlasů nedbají, šediny nešediny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
6.7.26 12:17

Já šedivim od 22 let. Nyní je mi o dvacet let víc a šedivou mám celou hlavu. Prostě jsem sněda, tmavé vlasy a genetika k tomu. A silný stres, ale ten už naštěstí nemám. Já jsem také přemýšlela, že už bych to tak nechala, vypadám mnohem mladší, vrásky nemám, postava lepší než zamlada…, tak jsem si říkala, že se odvážu a nechám si vlasy šedivé. No, nevydrzela jsem, neslušelo mi to:lol: Vlasy si barvim doma, každé 3 týdny odrosty, spoustu let. Jsem zvyklá se celý život barvit sama, takže už mám ten „grif“, je to levné, v pohodlí domova. Aby se mi vlasy nezničili, jsem ostříhaná na mikádo, vlasy hydratuji a pečuji o ně, takže nejsou poškozené tím neustálým barvením. Chtěla bych dlouhé vlasy, ale ty na mě vypadají hrozně, takový suchý chemlon :roll: Ale mám tu výhodu, že mi kratší mikádo sluší, vlasy se mi přirozeně vlní a ten účes mě dělá mladší. Takže jsem se dlouhých vlasů nadobro vzdala, ale už mi to nevadí. Já si i ty vlasy střiham sama, nechce se mi dávat peníze kadeřnici, když to zvládnu sama s prijatelnym výsledkem a navíc mě to baví. Mám kolem sebe upřímné lidi, kteří mi vždy ostříhání zkontrolují a schválí, to samé barvení. Člověk holt nemůže mít všechno, nikdo není dokonalý. Ale je zde spousta možností pro ženy, jak šediny řešit… Každá žena může mít dobrý sestřih a kvalitní vlasy, dnes je dpousta možností :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4193
6.7.26 12:22
@Anezka1990 píše: Více

To s tebou souhlasím, velké množství ženských má vlasy takové nijaké, nedbalé, bez stopy péče a fazony. Vlasy ženských středního a staršího věku jsou dost tragické. Cosi okudlané neurčité barvy nebo neskutečně neslušivý zástřih do hokejistické helmy s vystříhanými vlasy okolo uší a vylepaným zátylkem. To je mor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.26 12:34

U henny je právě ta výhoda, že to pak nevypadá jak „helma“ - jako vlasy barvené chemicky - a ty odrosty pak nejsou tak výrazné, není tam takový ten ostrý přechod mezi tím…barvim co 3 týdny. Po spoustě jiných značek jsem zakotvila u Khadi, výborně se nanáší, nikde nedrolí atd…jak maska to je

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.7.26 12:35

A přidávam do ní trochu oleje - jojobovy, arganový, mandlový, meruňkový - něco z těchto…henna vysušuje

• Citovat
  • Upravit
1090
6.7.26 12:59

U henny mi strašně vadilo dvoufázové barvení, nejdřív červenou, a pak hnědou. A ještě to smrdí jak zmoklé seno. Za 14 dní jsem to mohla barvit znovu, vlasy mi rostou extrémně rychle. Vyhrál melír, o vlasy pečuji, nejsou zničené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1081
6.7.26 13:40
@884135 píše: Více

Přesně. Ještě takovýto přidávání barviček “na oživení” je velmi populární, zejména na krátkých vlasech :lol:
Ale teda i u mladých, přijde mi, že vrchol péče je vyžehlit to podle pravítka a čau.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8709
6.7.26 13:41
@Lojzísek píše: Více

L'Oréal Professionnel Majirel
a od nich i ten vyvíječ, tam záleží jak moc chceš nebo nechceš zesvětlit a dle toho vzít danou sílu.
AI mi fakt dobře poradila nejprve teoreticky, jak se vlastně číslují ty odstíny, jaký je v tom systém a pak dle fotky aktuální barvy a požadavku poradila co koupit, jak namíchat, opravdu jsem spokojená moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4193
6.7.26 13:47
@Anezka1990 píše: Více

Tříbarevné kropenaté slepičky. Nebo růžová ofina :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...