Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Vypadá takhle vyrážka u šesté nemoci? Prcek (rok a čtvrt) měl tři dny teploty přes 39, ted už nic a eruptivní výsev vyrážky… včera jen trochu na zádech a bříšku, dnešní noc se to pěkně slilo dohromady, má na sobě takové světle růžové fleky. Bývá to i v obličeji? Prcek to má v obličeji a ve vlasech celkem dost, a to všude čtu, ksichtík bývá obvykle nepostižen…
U mého dítěte to vypadalo podobně. Podle průběhu bych to tipovala na šestou nemoc.
@nozu píše:
U mého dítěte to vypadalo podobně. Podle průběhu bych to tipovala na šestou nemoc.
děkuji, taky myslím. Doktorka má dovolenou, pořešíme to až v pondělí. K zástupu jsem s těžce infekčním dítětem moc lozit nechtěla 😁
@kubmaja02 píše:
Vypadá takhle vyrážka u šesté nemoci? Prcek (rok a čtvrt) měl tři dny teploty přes 39, ted už nic a eruptivní výsev vyrážky… včera jen trochu na zádech a bříšku, dnešní noc se to pěkně slilo dohromady, má na sobě takové světle růžové fleky. Bývá to i v obličeji? Prcek to má v obličeji a ve vlasech celkem dost, a to všude čtu, ksichtík bývá obvykle nepostižen…
Jj, obe deti presne tak
@kubmaja02 píše:
děkuji, taky myslím. Doktorka má dovolenou, pořešíme to až v pondělí. K zástupu jsem s těžce infekčním dítětem moc lozit nechtěla 😁
S tímto k doktorce vůbec nemusíš. Vyrážka odezní sama
Ahoj, obnovuju diskuzi.
Může takhle vypadat vyrážka u šesté nemoci? První flíčky dneska ráno celé růžové, teď už takové „boreliózové“. Různé velikosti, na obličeji ani dlaních nic nemá.
Děkuju ![]()
@Asiina píše:
Ahoj, obnovuju diskuzi.
Může takhle vypadat vyrážka u šesté nemoci? První flíčky dneska ráno celé růžové, teď už takové „boreliózové“. Různé velikosti, na obličeji ani dlaních nic nemá.
Děkuju
Takhle šestá nemoc nevypadá. Volala jsi doktora? Bála bych se meningokoka
, ale nechci strašit, s tím ale určitě rychle k doktorovi!
@MartinaCV píše:
Takhle šestá nemoc nevypadá. Volala jsi doktora? Bála bych se meningokoka, ale nechci strašit, s tím ale určitě rychle k doktorovi!
Náš zástup má jen do půl 3, to už nestihneme právě. Jako hrklo ve mně, ale meningokok vypadá úplně jinak ne? A je očkovaný na všechny typy. Achjo 😬 ráno to vůbec nevypadalo tak šíleně, jinak bych šla k dr
@Asiina píše:
Náš zástup má jen do půl 3, to už nestihneme právě. Jako hrklo ve mně, ale meningokok vypadá úplně jinak ne? A je očkovaný na všechny typy. Achjo 😬 ráno to vůbec nevypadalo tak šíleně, jinak bych šla k dr
Prosím tě, jeď to ukázat jinému doktorovi, třeba do nemocnice, mě to vyděsilo. Celou dobu na to myslím, aby to nebyla tahle hrůza
Čekám na zprávu, až napíšeš, že to viděl doktor a že to není nic nebezpečného. Normálně je mi z toho špatně
Nejsme doktoři, přece nebudeš riskovat svoje malé dítě! Mám malé děti, z toho jedno je miminko, taky pořád něco řešíme a teď když vidím ty fotky.. upaluj k doktorovi.. ![]()
@Asiina My jsme teď měli pátou nemoc a to vypadalo úplně jinak! Ověřeno lékaři na pohotovosti, v nemocnici i u praktika. Ty máš úplně něco jiného.
@MartinaCV tak jsme zpátky doma, prý je to šestá 🤷🏼♀️ že může u každého vypadat jinak a máme sledovat
@Asiina píše:
@MartinaCV tak jsme zpátky doma, prý je to šestá 🤷🏼♀️ že může u každého vypadat jinak a máme sledovat
Fakt jo? To teda koukám, my jsme tedy měli teď pátou, ale nepředpokládala jsem, že by ta šestá vypadala o tolik jinak. Ty fleky máte velké, to mě vyděsilo. No, hlavně, že to není nic horšího
Díky za zprávu, myslela jsem na tebe ![]()