Šestinedělí-hemeroidy a zánět močáku?

178
21.2.08 22:02

Šestinedělí-hemeroidy a zánět močáku?

Ahoj holky, při porodu jsem si dost vytlačila konečník a měla pak problémy-navíc mám velký nástřih až k němu,takže to bylo dost bolestivé. Rána se zhojila,ale mám podezření na hemeroidy?Víte jak vypadají a co s nimi? Zatím to mažu dubovou kůrou-gelem…
Za týden mi končí šestinedělí a mně tak týden zhruba zlobí čůrání-mám hrozné nucení,ale na záchodě se nedočůrám, jen v teplé sprše-jsem dost šitá,ale mám obavy,že to není tím, že by mohlo jít o zánět močového měchýře.Snažím se dost pít,abych to vyčůrala,ale zatím bez úspěchu…
Díky za vaše zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
196
21.2.08 22:21

Ahoj,

zanet mocoveho mechyre boli pri curani. Ostre picha, kdyz curas. Pokud to citis, tak utikej k doktorce. Nevim ale, jestli ti na to daji neco pri kojeni. Ja na to piju vzdycky urologicky caj. Litry a litry, ale taky nevim, jestli se muze pri kojeni. Jinak pomaha tepla (temer horka) sprcha na podbrisek a vubec byt od pasu dolu v uplnym teple.
Co se tyce hemeroidu - jsou to takove dost bolestive vyrustky. Ja si je vytlacila taky a lecila jsem to asi 3 tydny. Dubova kura me spis prihorsovala, ale obecne se rika, ze je na to dobra. Me pomohla jedine perfektni hygiena - i po kazdem curani do sprchy, umyt mydlem, opatrne osusit a vetrat a vetrat a vetrat. Stud nestud, proste nohy od sebe a vetrat. Zaroven s tim mocakem to ale bude trochu tezsi. Jedine si snad hodne zatopit, obliknout si teply ponozky, roztahnout nohy a vetrat (promin, ze to pisu takhle :-) ale na brise mit pekne teplou deku a pit hodne tekutin.
Byla jsem s hemeroidama i u doktora a ten mi napsal Detralex - tabletky urceny na akutni stavy pri hemeroidech. V pribalovym letaku pisou , ze se nesmi pri kojeni, ale doktor rikal, ze ano. Takze jsem si je brala jen, kdyz bylo opravdu zle.
Drzim palce, at je lip !
 A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
22.2.08 09:29

Na hemeroidy jsem si koupila Faktu mastičku a mazala a mazala. . . .močák jsem měla podobné pocity (i teď po císaři), pomáhalo mi se při čůrání předklonit, to jsem vyčůrala víc. Vše se srovnalo samo po 6 týdnech. Už jsem měla namířeno k dr, že se mi to nějak nezdá a najednou klid. .. tak držím palce, ale jestli může jít o zánět, raději bych utíkala k doktoru. . .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
22.2.08 13:18

ahoj na hemoroidy doporučuju taky Faktu. Mastičku i čípky (nejlépe kombinovat. Ten čipek - no… zatnout zuby a dát to tam!)
Kamarádka měla teď napsané normálně od gynekoložky něco na hemoroidy, co se při kojení může. Název bohužel nevím.
Faktu jsou bez předpisu.
(mně teda v porodnici doporučili normálně Faktu, a to předpokládali, že kojit budu - jako že nakonec ne…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
22.2.08 18:13

Ahoj holky, moc a moc děkuji za vaše rady - dneska jsem dostala antibiotika, prý pro jistotu,aby mi případný zánět nešel na ledviny,tak jsem klidnější. Brala jsem týden Uroval manosa, kde je 90% úspěšnost a nic…takže asi není vyhnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
15.3.08 22:04

Jo hemeroidy jsou dost hnusné! a po porodu je potřeba poprosit hned pana doktora, aby je hned po narození miminka nacpal zpět… pak to je lepší. U starší dcery jsem brečela bolestí asi 14 dní… a to fakt! nemohla jsem to ničím zahojit! Bylo to tak strašné, že když jsem plánovala druhé dítě. šla jsem na vyšetření hemeroidů (klistýry, a vyšetření konečníku) abych nemusela tak trpět… nakonec mi řekli, že i kdyby je odoperovali, tak se po porodu vrátí, operace je potřeba až když už nebudu chtít děti..... a jak léčit? mě nejvíc zabírá dubová kůra - uvařit a sedací lázeň! sedět v lavoru.. a pořád je strkat zpět do konečníku :D - oni se stáhnou… a pak je i gel z dubové kůry - a tím to mazat.. a hlavně mýt po každém použití WC a v poslední době se dají odstranit i laeserem… což je velmi šetrné.. takže další moje rada… nestydět se a zajít si k nějakému doktorovi on poradí!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1009
17.4.09 20:21

Hemeroidy jsou děsný. Po porodu hned jsem nic nepozorovala, ale záhy jo. Trvalo mi to asi 3 měsíce, než se to vyléčilo. Nezabíralo mi totiž absolutně nic. Kupovala jsem všechny možné mastičky - ale pořád děs. Duboká kůra gel - to tak děsně štípalo, že to nešlo. Přešlo to nějak postupně pomalinku.
Držím palce, aby to rychle polevilo. Je to otravný, každá návštěva WC je jak za trest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
17.4.09 20:33

mílo , měla jsem po porodu něco podobného.
Na močové cesty jsem pila urologický čaj a pojídala extrakt z brusinek(obojí z lékárny). Ty mi skoro vždycky rozeženou začínající zánět měchýře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veeruu
28.2.10 11:41

Ahoj holky.Koukám jak jste všechny statečné, já jsem po porodu už skoro 6 týdnů,za 2 dny mi šestinedělí končí a při vyprázdnění najdu na taletním papíře pokaždé krev,jen teda při…ehm.......to jsem přitom už od 4.týdne nekrvácela, pak jen občas a doktor mi řekl že je to zánět, dal mi antibiotika a za 2 dny při kontrole mi jiný doktor řekl že je to jen menstruace, že už jí můžu v šestinedělí mít :potlesk: Až teď ale krev nacházím právě u konečníku a jít tak na velkou je za trest, můžou to být hemeroidy?Měla jsem už před týdnem styk, :hug: tak nevím jestli jsem se jen nějak neporanila, nechci být za blázna že pořát chodím k doktorovi a navíc ani nevím k jakému se s hemeroidy vlastně chodí. :think:

• Citovat
  • Upravit
106
1.3.10 08:54

No já měla hemeroidy po prvním porodu, pak se to nějak samo urovnalo a teď se znovu vrátily spolu s úžasnou zácpou na kterou nezabírá nic. Prostě chuťovka. Dr říká, že vydržet, že teď nemá cenu to ničím léčit, protože po porodu tu budou znovu a pak je prý hodně mastiček, které by měly i zabrat a samozřejmě hodně vlákniny, jogurtů a hlavně na wc netlačit.
Jinak to co popisuješ mi na zánět močového měchýře moc nepřipadá, i když kdo ví, z porodnice si můžeme odnést leccos. Zkus si v lékárně koupit brusinky, ty by měly na podobné obtíže zabírat. Kamarádka měla po porodu nějaké zhmoždění močových cest a popisovala to vcelku podobně, ale myslím, že se to nijak neřešilo, prostě to přešlo samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
1.3.10 14:15

Mám velice „čerstvou“ zkušenost. Mám je od druhého dítěte. Perfektní hygiena, po každém wc zatrčit střívko zpátky, pomohla mastička Faktu i čípky Faktu (mast Dubová kůra v různých provedeních nepomáhala) a časem to bude lepší. Ale začít co nejdřív po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.3.20 15:04

zánět mčového měchýře

Kamarádka tak po porodu trpěla na hemeroidy a moc ji pomohla změna jídelníčku zařazovala alespoň 30g vlákniny děnně. To změkčí stolici a zabrání zácpě takže velká pomoc. A ten zánět to nejspíš bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí