Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, při porodu jsem si dost vytlačila konečník a měla pak problémy-navíc mám velký nástřih až k němu,takže to bylo dost bolestivé. Rána se zhojila,ale mám podezření na hemeroidy?Víte jak vypadají a co s nimi? Zatím to mažu dubovou kůrou-gelem…
Za týden mi končí šestinedělí a mně tak týden zhruba zlobí čůrání-mám hrozné nucení,ale na záchodě se nedočůrám, jen v teplé sprše-jsem dost šitá,ale mám obavy,že to není tím, že by mohlo jít o zánět močového měchýře.Snažím se dost pít,abych to vyčůrala,ale zatím bez úspěchu…
Díky za vaše zkušenosti.
Ahoj,
zanet mocoveho mechyre boli pri curani. Ostre picha, kdyz curas. Pokud to citis, tak utikej k doktorce. Nevim ale, jestli ti na to daji neco pri kojeni. Ja na to piju vzdycky urologicky caj. Litry a litry, ale taky nevim, jestli se muze pri kojeni. Jinak pomaha tepla (temer horka) sprcha na podbrisek a vubec byt od pasu dolu v uplnym teple.
Co se tyce hemeroidu - jsou to takove dost bolestive vyrustky. Ja si je vytlacila taky a lecila jsem to asi 3 tydny. Dubova kura me spis prihorsovala, ale obecne se rika, ze je na to dobra. Me pomohla jedine perfektni hygiena - i po kazdem curani do sprchy, umyt mydlem, opatrne osusit a vetrat a vetrat a vetrat. Stud nestud, proste nohy od sebe a vetrat. Zaroven s tim mocakem to ale bude trochu tezsi. Jedine si snad hodne zatopit, obliknout si teply ponozky, roztahnout nohy a vetrat (promin, ze to pisu takhle
ale na brise mit pekne teplou deku a pit hodne tekutin.
Byla jsem s hemeroidama i u doktora a ten mi napsal Detralex - tabletky urceny na akutni stavy pri hemeroidech. V pribalovym letaku pisou , ze se nesmi pri kojeni, ale doktor rikal, ze ano. Takze jsem si je brala jen, kdyz bylo opravdu zle.
Drzim palce, at je lip !
A.
Na hemeroidy jsem si koupila Faktu mastičku a mazala a mazala. . . .močák jsem měla podobné pocity (i teď po císaři), pomáhalo mi se při čůrání předklonit, to jsem vyčůrala víc. Vše se srovnalo samo po 6 týdnech. Už jsem měla namířeno k dr, že se mi to nějak nezdá a najednou klid. .. tak držím palce, ale jestli může jít o zánět, raději bych utíkala k doktoru. . .
ahoj na hemoroidy doporučuju taky Faktu. Mastičku i čípky (nejlépe kombinovat. Ten čipek - no… zatnout zuby a dát to tam!)
Kamarádka měla teď napsané normálně od gynekoložky něco na hemoroidy, co se při kojení může. Název bohužel nevím.
Faktu jsou bez předpisu.
(mně teda v porodnici doporučili normálně Faktu, a to předpokládali, že kojit budu - jako že nakonec ne…)
Ahoj holky, moc a moc děkuji za vaše rady - dneska jsem dostala antibiotika, prý pro jistotu,aby mi případný zánět nešel na ledviny,tak jsem klidnější. Brala jsem týden Uroval manosa, kde je 90% úspěšnost a nic…takže asi není vyhnutí.
Jo hemeroidy jsou dost hnusné! a po porodu je potřeba poprosit hned pana doktora, aby je hned po narození miminka nacpal zpět… pak to je lepší. U starší dcery jsem brečela bolestí asi 14 dní… a to fakt! nemohla jsem to ničím zahojit! Bylo to tak strašné, že když jsem plánovala druhé dítě. šla jsem na vyšetření hemeroidů (klistýry, a vyšetření konečníku) abych nemusela tak trpět… nakonec mi řekli, že i kdyby je odoperovali, tak se po porodu vrátí, operace je potřeba až když už nebudu chtít děti..... a jak léčit? mě nejvíc zabírá dubová kůra - uvařit a sedací lázeň! sedět v lavoru.. a pořád je strkat zpět do konečníku
- oni se stáhnou… a pak je i gel z dubové kůry - a tím to mazat.. a hlavně mýt po každém použití WC a v poslední době se dají odstranit i laeserem… což je velmi šetrné.. takže další moje rada… nestydět se a zajít si k nějakému doktorovi on poradí!!!
Hemeroidy jsou děsný. Po porodu hned jsem nic nepozorovala, ale záhy jo. Trvalo mi to asi 3 měsíce, než se to vyléčilo. Nezabíralo mi totiž absolutně nic. Kupovala jsem všechny možné mastičky - ale pořád děs. Duboká kůra gel - to tak děsně štípalo, že to nešlo. Přešlo to nějak postupně pomalinku.
Držím palce, aby to rychle polevilo. Je to otravný, každá návštěva WC je jak za trest.
mílo , měla jsem po porodu něco podobného.
Na močové cesty jsem pila urologický čaj a pojídala extrakt z brusinek(obojí z lékárny). Ty mi skoro vždycky rozeženou začínající zánět měchýře.
Ahoj holky.Koukám jak jste všechny statečné, já jsem po porodu už skoro 6 týdnů,za 2 dny mi šestinedělí končí a při vyprázdnění najdu na taletním papíře pokaždé krev,jen teda při…ehm.......to jsem přitom už od 4.týdne nekrvácela, pak jen občas a doktor mi řekl že je to zánět, dal mi antibiotika a za 2 dny při kontrole mi jiný doktor řekl že je to jen menstruace, že už jí můžu v šestinedělí mít
Až teď ale krev nacházím právě u konečníku a jít tak na velkou je za trest, můžou to být hemeroidy?Měla jsem už před týdnem styk,
tak nevím jestli jsem se jen nějak neporanila, nechci být za blázna že pořát chodím k doktorovi a navíc ani nevím k jakému se s hemeroidy vlastně chodí. ![]()
No já měla hemeroidy po prvním porodu, pak se to nějak samo urovnalo a teď se znovu vrátily spolu s úžasnou zácpou na kterou nezabírá nic. Prostě chuťovka. Dr říká, že vydržet, že teď nemá cenu to ničím léčit, protože po porodu tu budou znovu a pak je prý hodně mastiček, které by měly i zabrat a samozřejmě hodně vlákniny, jogurtů a hlavně na wc netlačit.
Jinak to co popisuješ mi na zánět močového měchýře moc nepřipadá, i když kdo ví, z porodnice si můžeme odnést leccos. Zkus si v lékárně koupit brusinky, ty by měly na podobné obtíže zabírat. Kamarádka měla po porodu nějaké zhmoždění močových cest a popisovala to vcelku podobně, ale myslím, že se to nijak neřešilo, prostě to přešlo samo.
Mám velice „čerstvou“ zkušenost. Mám je od druhého dítěte. Perfektní hygiena, po každém wc zatrčit střívko zpátky, pomohla mastička Faktu i čípky Faktu (mast Dubová kůra v různých provedeních nepomáhala) a časem to bude lepší. Ale začít co nejdřív po porodu.
Kamarádka tak po porodu trpěla na hemeroidy a moc ji pomohla změna jídelníčku zařazovala alespoň 30g vlákniny děnně. To změkčí stolici a zabrání zácpě takže velká pomoc. A ten zánět to nejspíš bude…