Šetření s Debrou Morgan
- Fotoalbum (18)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@bigl píše:
Tak jestli chceš fakt něco prošetřit, tak asi bych vynechala podporu restaurací. Tam ty prachy letí podle mě nejvíc. I když vám asi stačí 2 porce, tak to se vlezete do nějakých 300, u nás pro 5 lidí už je to asi čtyřnásobek toho, co by mě stálo uvařit oběd a večeři v jednom.
jo, já vím, ale zatím jsme se s chlapem rozhodli to zachovat. ono ted je to dobrý, mám doma zásoby, tak to nemusím zas tak řešit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dnes varil manžel brokolicovú polievku, palacinky. Zajtra varí manžel niečo z kuracích štvrtí, uvidím až prídem domov
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan píše:
to je naprosto nejlepší strategie. Já mám super chlapa, on když dostane lísteček co má koupit tak fakt jde a koupí jen co je tam napsané.nic navíc, to já prostě neumím.
To asi všichni chlapi ![]()
Koupí do puntíku co má a ani Ň navíc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bigl píše:
Jinak teda obdivuju, kolik z vás má promyšlené jídelníčky na tolik dní dopředu.
Já teda vařím na 2-3 dny a co bude dál vymýšlím většinou až ten den, maximálně den předem.
síla zvyku a taky musím v 90 % vytáhnout maso z mrazáku večer předem
. Sedneme si s chlapem, sepíšeme na co máme chuť, projdem zasoby doma, zapřemýšlíme jestli se nám chce/je potřeba jet na nákup a podle toho to sepíšem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nas dnes deti k obedu krůtí plátek s kasi. Vecer krůtí plátek s pecenym bramborem a zel. salátem.
Zitra z druhe části masa krůtí na paprice s knedlikem k obedu a k veceri testoviny.
V sobotu budu péct kuřecí stehna s rýži.
V neděli zatím nevim
k veceri asi domácí pizza k obedu možná kapr co máme v mrazaku.
Pect mam v planu strudl a muffiny.
Polevky budu dělat porkovou a květakovou.
Kvetak jsem vcera brala v Lidlu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bigl píše:
Jinak teda obdivuju, kolik z vás má promyšlené jídelníčky na tolik dní dopředu.
Já teda vařím na 2-3 dny a co bude dál vymýšlím většinou až ten den, maximálně den předem.
Ja to častokrát ešte mením ráno ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bigl píše:
To asi všichni chlapi
Koupí do puntíku co má a ani Ň navíc
můj táta třeba ne. On nakoupí ještě 100 věcí k tomu protože se mu zdála dobrá cena. Mamka je z toho na nervy
nákupy si zařizuje raději sama. Ušetří a má to rychleji vyřízený.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan to já mám doma opak, vyšlu ho pro 3 věci a donese nákup za 1000… Ale jinak šetřit umí, když ho to popadne, koupí fakt jen to nutné a ještě kouka na ceny. Tak nějak se v tom střídáme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bigl
Já plánovat musím, protože ten den nejsem schopná nic vymýšlet
ale plánuju podle slev, taky, aby méně zdravé jídlo bylo 1-2× týdně a navic tam plánuji i jídlo pro dceru. Většinou má lehce upravené naše jídlo.
Ale do 1000 za týden se tedy nevejdu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a vlastně dneska je první můj šetřící den a v obchodě jsme nebyla. beru to jako osobní úspěch. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan píše:
síla zvyku a taky musím v 90 % vytáhnout maso z mrazáku večer předem. Sedneme si s chlapem, sepíšeme na co máme chuť, projdem zasoby doma, zapřemýšlíme jestli se nám chce/je potřeba jet na nákup a podle toho to sepíšem.
Já mám všecky supermarkety u huby, Lidl, Kaufland a ještě jeden místní, všechny do 8 minut pěšky, tak já vyběhnu kdykoliv, nedělám si ani zásoby, ani nedávám maso do mrazáku, akorát když jedu do velkoskladu na maso, jednou za čas, tak nakoupím i do mrazáku, jinak beru chlazené čerstvé.
Takže já jdu do obchodu skoro každý den, vezmu co je v akci nebo s dobrou cenou a ten den nebo další to uvařím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My dnes zapečený květák a zítra čočková polévka. Večeře dle chuti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bigl píše:
Já mám všecky supermarkety u huby, Lidl, Kaufland a ještě jeden místní, všechny do 8 minut pěšky, tak já vyběhnu kdykoliv, nedělám si ani zásoby, ani nedávám maso do mrazáku, akorát když jedu do velkoskladu na maso, jednou za čas, tak nakoupím i do mrazáku, jinak beru chlazené čerstvé.
Takže já jdu do obchodu skoro každý den, vezmu co je v akci nebo s dobrou cenou a ten den nebo další to uvařím.
ono to zní super, ale u mě si nejsem jistá, že by to mělo nějaky šetřící úspěch. spíš ne.
Já tu mám všechny krámy kousek busem nebo autem, ale často se mi nechce sednout na bus a jet nakoupit a v docházkové vzdálenosti mám předraženou zeleninu, vietnamce, řezníka a místní potraviny. jako občas tam něco dokoupit jde. pečivo, šunku, okurek, kořenovou zeleninu na vývar. nebo když jdu něco péct a jednu věc z reeptu doma nemám, tak si tam skočím, ale na pravidelné nákupy to není.
BTW NAKUPUJETE NĚKDO PRO RODINU V MAKRU?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zajímavé. Já vlastně vařím 2× denně, jsme doma 3 stravnici já, muž a syn první studen plus kojenec, kterého pochopitelně nepočítám.
Vařím bezmasy jednoduchý oběd pro me a kluka a k večeři nějaké lepší vaření, většinou maso čtyři porce - pro nás všechny tři a jednu navíc, kterou si muž vezme na druhy den k obědu do práce v krabičce.
K tomu obědu dělám třeba špenát s vajíčkem a brambor, hrachovou kaši, čočku na kyselo, bigos s bramborem, pohanku se zeleninou a tofu, rybí prsty, michany vajíčka, těstovinovy salát na různé způsoby, bulgur, pecenou zeleninu v remosce apod.
K večeři jsem v posledních dnech dělala
- kuřecí játra na cibulce s ryzi
- jeleni guláš
- kuře na horcici a medu
- zapeceny bulgur s kurecim masem a horcicnou omáčkou
- maso v mrkvi
- kari s ryzi
- králík na smetaně
- gnocchi s lososem a spenatem
- kuře po provensalsku
- hovězí plátky
- bolonske spagety
- kuličky ala Ikea
Příspěvek upraven 17.02.21 v 20:54
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teda nemám pocit, že bychom nějak šetřili, ale možná relativně ušetříme tím, že máme rádi nudle (rýžové, pšeničné, bramborové, batátové) a těstoviny obecně.
A asijskou kuchyni - takže pho a rámen u nás jede několikrát do týdne. Mám na to bujón v prášku, takže pak jen přidávám zeleninu, maso moc nejíme, častěji máme ryby - buď rybí prsty (s coleslawem), těstoviny s tuňákem, lasagne s lososem (to zatím kupuju polotovar a hodím to do trouby). Plus jsme zvyklí na jedno teplé jídlo denně, to asi taky dělá hodně. Večer obvykle vystačíme s tvarohovou pomazánkou a chlebem, jogurtem se zeleninou, rajčatovým salátem nebo sýrovým talířem atd. No, a zeleninu teď dost kupujeme mraženou nebo v konzervě, protože ty druhy, co jíme, jsou teď úplně bez chuti, čerstvá holt bude až na jaře/v létě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit